Ugnsrostade lite Malabar & Indisk robusta
@Plind: ser perfekt ut!
hur långt tid tar det, ca? har du kört hel plåt, och hur mycket är det, ca?
rökigt?
... dessförinnan klämde jag en Etiopisk Harrar som smakade blåbär!!
OK, har rostat en del från Gokaffe nu, och det blev riktigt gott!
Jag körde en dos med en egen kreation "4 Estate Stavby Special" (även kallat 4 ESS i vissa kretsar bland de västerländska kaffespecialisterna). LOL!:
40% Brasilian Santos
20% Colombian Excelso
20% Monsooned Malabar
20% Dominikanska Republiken Juncalito
Damn vad fin den var! Prova den!
Vill du lägga till den på hemsidan bland kaffeblandningar så är det helt OK Lassekongo. Prova den först så kan du bedöma om den duger.
Vi jämförde den mot "The Sweet Espresso" och min "4 Estate" vann överväldigande med 100% av rösterna! (jag och min svärfar som gillar espresso gjorde en jämförelse).
Själv ska jag (imorgon) testa en 2-bönsblandning med kamerunsk robusta och excelso (0,75 0,25).
Zix:
Jag har även igår provkört rostning i popcornmaskin. Jag var på teknikmagasinet igår och köpte deras variant där för 215 kr. Jag körde Brasilansk santos 90g (45g + 45 g i två omgångar) i totalt 6.5 minuter. Det var så lång tid det krävdes för att de skulle "poppa" två gånger. Det fanns en lite tendens till "svettning" på några av bönorna.
Sammanfattningsvis så var det väldigt smidigt att rosta bönorna i popcornmaskin. Nackdelen är ju att det inte går att göra så mycket varje gång. Kanske går rostningsprocessen för fort också? 6 minuter är ju relativt snabbt och jag kan tänka mig att smaken blir annorlunda om processen går för fort?
/Johan