Favoritbönor vid hemmarostning.

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Mitt primitiva robusta-test var rätt givande. Nu kan jag med 100% säkerhet säga att det jag ogillar med tex Liquid Amber Espresso Blend (som jag har i kvarnen för tillfället) är just robustasmaken.

:coffee:
 

arto

Well-known member
1/4 monsoon malabar
1/8 ugandisk robusta
3/8 brasse mongiala
1/4 mysore nuggets

den ger massa fincrema, men är fortfarande för ny så den måste få vila mer. just den robustan är extra bitig så den lyser faktiskt igenom rätt bra :)
 

arto

Well-known member
Den där som jag har skrivit har jag ingen minne av.

Men nu så gjorde jag en liten dubbel på en blandning mellan två rostningar, den ena var bara Brasse från J & N, tagen till strax innan 2:a knäpp, den andra bestod utav lika delar Sidamo, Guatemala och Colombian, tagna också till strax innan 2:a knäpp.

Eftersom kvarnen hade Brasse innan och då det enbart fanns bönor till ungefär lite mer än en enkel så hällde jag på bönor från den andra rostningen så att jag kunde få till en dubbelfilter.

Resultatet blev otroligt fint. Brassens neutrala syrlighet (rätt så ljusrostad) blandade sig med dom mer nyanserade smakerna från dom andra bönorna.

Tror att Träfingen skulle uppskatta kaffet.
 

arto

Well-known member
Du tar det i rätt ordning. Jag däremot bara kör på med massa olika bönor och hoppas på det bästa :p

Men ibland känner man sig riktigt ensam (singel) och då passar det finnt att köra rena smaker, som den där brassen. Juncaliton minns jag som extragod som singel med.

Blanda är kul, och för det mesta gott, men man lär sig "mindre".
 

Chilhuacle

Well-known member
Just nu,
40% santos, 30% kenya, 20% kamerunsk robusta, 10% old brown sulawesi. Allt rostat separat i hushållsugn. Fyllig, torr och med en söt kryddig arom som känns ut i trapphuset. :D
 

augusto

Well-known member
Vad som helst utom robusta. :nowink:

Indien Cherry Robusta AA, från Gokaffe, är mindre dåligt än andra robusta, d.v.s. det är mindre robusta.
 

Chilhuacle

Well-known member
Vad som helst utom robusta. :nowink:

Indien Cherry Robusta AA, från Gokaffe, är mindre dåligt än andra robusta, d.v.s. det är mindre robusta.

Smaken är verkligen olika. Jag tyckte att Kamerunsk robusta smakar massor och är helt rätt i min smak. Jag gillar monsooned robusta också, just för att den inte smakar så mycket robusta utan mera sött och fylligt. Jag trodde att Cherry robusta skulle vara något mitt i mellan och därför också gott, men konstigt nog gillar jag den inte alls. Det är säkert så att jag inte fått till den riktigt, hur rostar du din?:huh:
 

Axel

Well-known member
När man har koppat 100% robusta vid sidan av tex gethumbwini och esmeralda hacienda. Så kan jag med säkerhet säga att man aldrig någonsin vill dricka de igen!
Jag tror och hoppas att alla förstår detta någongång i sitt liv! Vissa kommer dit snabbare vissa aldrig! Robusta var alltid min favorit för ungefär ett halvår sedan! Nu går de inte ens ner. Sorry för OffTopic!
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
När man har koppat 100% robusta vid sidan av tex gethumbwini och esmeralda hacienda. Så kan jag med säkerhet säga att man aldrig någonsin vill dricka de igen!

Eller varför inte köra en 100% robustashot som espresso?
Jag kan garantera att man minns robustasmaken efter det, ett minne som inte bleknar i första taget... ;)
 

Chilhuacle

Well-known member
Nu börjar det hända saker! Ett tiotal insändare till så är vi nere på femåringsnivå (och med samma övertygelse) :lol:
Tänkte fortsätta nedåtspiralen...
Mitt kaffe är mycket bättre än ert, haha! :D
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,669
Inlägg
155,726
Medlemmar
19,366
Senaste medlemmen
Peter Bohmelin
Topp