treefinger
Well-known member
DC sa:treefinger sa:Testade precis mysore nuggets och jag måste säga att det var mig en intressant blandning. Nästan så att jag inte har greppat hur de smakar än, men väldigt gott. Svårt att sätta ord på.
Jag är smått förälskad i detta kaffe... Som jag skrev i en annan tråd, tre dimensioner, tom kanske 4.... mums!
Har du sett vad stora och fina bönorna är? De bara e där och vill att man ska ta på dom! Ghaah! Testa som en dubbel med nästan lika mycket mjölk.. Dessa nuggets, dessa nuggets....
Har blivit smått fanatisk vid ursprungskaffen just nu.
En blandning är oftast komponerad för att falla en stor skara i smaken men här är det rena sorter. What u see is what you get, like it or not, den nakna sanningen....
Säg till om du kommer på något annat om dessa juveler!
Ja, de ger ett väldigt speciellt kaffe dessa bönor. Konstigt nog var första koppen jag pressade ur bönorna den allra bästa. På slutet tycker jag nästan att jag får för mycket fruktighet i smaken, vet inte riktigt vad det beror på. Kanske ska jag försöka mala aningens finare så att vattnet får kämpa lite hårdare för att pressa genom pucken för att på så sätt locka fram lite mer kropp och stadga i smaken?
Det känns som att jag måste vara lite på tå för att få fram det bästa ur bönorna. Helt lätt är det inte, men det är väl lite av tjusningen också?
Hur tycker du man får ur det bästa ur bönorna? Extrahering, malning dosering osv?