Vad har ni i kvarnen just nu?

treefinger

Well-known member
DC sa:
treefinger sa:
Testade precis mysore nuggets och jag måste säga att det var mig en intressant blandning. Nästan så att jag inte har greppat hur de smakar än, men väldigt gott. Svårt att sätta ord på.

Jag är smått förälskad i detta kaffe... Som jag skrev i en annan tråd, tre dimensioner, tom kanske 4.... mums!

Har du sett vad stora och fina bönorna är? De bara e där och vill att man ska ta på dom! Ghaah! Testa som en dubbel med nästan lika mycket mjölk.. Dessa nuggets, dessa nuggets....

Har blivit smått fanatisk vid ursprungskaffen just nu.
En blandning är oftast komponerad för att falla en stor skara i smaken men här är det rena sorter. What u see is what you get, like it or not, den nakna sanningen....

Säg till om du kommer på något annat om dessa juveler!

Ja, de ger ett väldigt speciellt kaffe dessa bönor. Konstigt nog var första koppen jag pressade ur bönorna den allra bästa. På slutet tycker jag nästan att jag får för mycket fruktighet i smaken, vet inte riktigt vad det beror på. Kanske ska jag försöka mala aningens finare så att vattnet får kämpa lite hårdare för att pressa genom pucken för att på så sätt locka fram lite mer kropp och stadga i smaken?

Det känns som att jag måste vara lite på tå för att få fram det bästa ur bönorna. Helt lätt är det inte, men det är väl lite av tjusningen också?

Hur tycker du man får ur det bästa ur bönorna? Extrahering, malning dosering osv?
 

marran

Well-known member
jag öppnade igår min importerade påse Regina miscela bar från La Tazza d'Oro, en lite bar nära pantheon i Rom, som med en skylt utanför helt blygsamt påstår sej ha världens bästa kaffe :)
Jag vågar inte uttala mej om huruvida detta stämmer, men det är helt klart ett ställe värt att besöka om man är i Rom.

De har olika blandningar, alla färskrosteade, av varierande pris.
Regina är det de serverar om man beställer "un caffé" i baren, alltså deras standardkaffe, 100% arabica.

Gott kaffe tycker jag!
 

macchiato

Member
Stenqvist sa:
kolla in www.mahogny.se för att se La Tazzas sortiment i Sverige.

Ett litet klargörande bara.
La tazza d`oro i Rom är inte samma kaffe som det Mahogny saluför. Det Rostas på Sicilien.
La Tazza d´oro i Rom rostar sitt kaffe i samma lokal som de driver sin espressobar. Man kan även köpa med sig hem kaffe, porslin samt kaffelikör de gjort på sin blandning.

Jag kan vekligen rekommendera er som skall till Rom att besöka detta ställe. En av dom bästa espressobarer Rom har att erbjuda.

Kolla Länken.
www.tazzadorocoffeeshop.com
 

ristretto

Active member
macchiato sa:
Stenqvist sa:
kolla in www.mahogny.se för att se La Tazzas sortiment i Sverige.

Ett litet klargörande bara.
La tazza d`oro i Rom är inte samma kaffe som det Mahogny saluför. Det Rostas på Sicilien.
La Tazza d´oro i Rom rostar sitt kaffe i samma lokal som de driver sin espressobar. Man kan även köpa med sig hem kaffe, porslin samt kaffelikör de gjort på sin blandning.

Jag kan vekligen rekommendera er som skall till Rom att besöka detta ställe. En av dom bästa espressobarer Rom har att erbjuda.

Kolla Länken.
www.tazzadorocoffeeshop.com

Ok, nu kanske vi kan göra klart det här en gång för alla:
Det kaffe mahogny säljer heter La Tazza d'Oro och rostas på Sardinien.
Det romanska kaffet heter Tazza d'Oro (utan La) och rostas mycket riktigt i den berömda kaffebaren i Rom.
 

arto

Well-known member
lupoo sa:
Snarare i kvarnen nyss!
Fick denna burk med "UNICAFE Espresso supremo" av frugan som hon hittade på GE-KÅs i Ullared (nä man ska inte köpa kaffe där). Hon kom ihåg att vi har provat detta förut men ej om det var bra eller dåligt. Jag vill minnas att det inte var bra men man kan ju prova i alla fall.
Öppnar den runda 500gr burken (som jag för övrigt ej hittade något bäst före datum fast det finns angiven plats för det...),visst det doftar mörkrostade bönor (skall visst vara 100% av "finaste arabicabönorna som UNICAFE plockar på ett mycket speciellt sätt på de finaste plantagerna för att skapa det bästa espressokaffet") men det finns en annan mera bränd ton som inte luktar "gott" där i också.
Maler och kör en singel shot, får en mycket ljus och tunn crema dock täckande Doften är lite svag och "fadd" men smaken... Börjar med en förnimelse av dåligt bryggkaffe sedan smäller det till med en efterklang som efter ha funderat ett tag jag vill benämna som "bittermandel" fast då i vad som smakar illa i denna smak. YEEKK :cry:

Så ut med dessa bönor i sopen och härmed vill jag utfärda en varning för dessa bönor. Vill ni smaka så gör ni det på egen risk. :)

Mor min köpte sådana. Stank unken tobaksrök ur dom, förpestade min maskin med dom, och smaken var otroligt hemsk, äcklig, förjävlig.

Det räcker inte med att säga att det smakade äckligt kaffe.Det smakade nåt mer. Nåt som man omöjligen kan få ur kaffe. Det måste vara nåt extra i burken.

Jag har kvar bönorna uppe på hyllan för att skrämma ihjäl folk med. Var även nära att skriva brev och uttrycka mina känslor, men stoppade mig senare då det förekom fler svordomar än konkreta bedömningar bland meningarna.

Usch!!!!!!!
 

lupoo

Well-known member
arto sa:
lupoo sa:
Snarare i kvarnen nyss!
Fick denna burk med "UNICAFE Espresso supremo" av frugan som hon hittade på GE-KÅs i Ullared (nä man ska inte köpa kaffe där). Hon kom ihåg att vi har provat detta förut men ej om det var bra eller dåligt. Jag vill minnas att det inte var bra men man kan ju prova i alla fall.
Öppnar den runda 500gr burken (som jag för övrigt ej hittade något bäst före datum fast det finns angiven plats för det...),visst det doftar mörkrostade bönor (skall visst vara 100% av "finaste arabicabönorna som UNICAFE plockar på ett mycket speciellt sätt på de finaste plantagerna för att skapa det bästa espressokaffet") men det finns en annan mera bränd ton som inte luktar "gott" där i också.
Maler och kör en singel shot, får en mycket ljus och tunn crema dock täckande Doften är lite svag och "fadd" men smaken... Börjar med en förnimelse av dåligt bryggkaffe sedan smäller det till med en efterklang som efter ha funderat ett tag jag vill benämna som "bittermandel" fast då i vad som smakar illa i denna smak. YEEKK :cry:

Så ut med dessa bönor i sopen och härmed vill jag utfärda en varning för dessa bönor. Vill ni smaka så gör ni det på egen risk. :)

Mor min köpte sådana. Stank unken tobaksrök ur dom, förpestade min maskin med dom, och smaken var otroligt hemsk, äcklig, förjävlig.

Det räcker inte med att säga att det smakade äckligt kaffe.Det smakade nåt mer. Nåt som man omöjligen kan få ur kaffe. Det måste vara nåt extra i burken.

Jag har kvar bönorna uppe på hyllan för att skrämma ihjäl folk med. Var även nära att skriva brev och uttrycka mina känslor, men stoppade mig senare då det förekom fler svordomar än konkreta bedömningar bland meningarna.

Usch!!!!!!!

Skulle bara tillägga att jag har gjort en fantastiskt bra "hockyklubbshållare" till sonen av denna bönburk. Nu står klubborna prydligt i källaren, så något "gott" fanns det med denna produkt :lol:

ps riktigtkaffe.se har med detta rosteri på sin länksida, men det kanske vi skall prata tyst om ;) ds
 

Rozzo

Well-known member
Bella från J&N, hade riktig huvudbry när jag skulle ställa om kvarnen från Marchen...men nu får jag fram riktigt fina Ritrettos :lol:
 

mrjohan

Well-known member
Nu är det kaffe inköpt i Maiori, Italien, som ligger i kvarnen. Typisk syditaliensk blandning. Med andra ord en hel del robusta av crema och smak att döma.

Faktiskt riktigt gott och kraftfullt för sina 4,65 euro :!: som jag betalade för kilot. Dessutom inte särskilt längesen det rostades (2006-07-31).

Mondial Caffè

HPIM0679.jpg
 

arto

Well-known member
dunne har just nu La Bomba i sin kvarn som jag sitter och smakar på. Har lite svårt att få till en dubbel ristretto med hans maskin, men jag ska nog klara det :twisted:

-----------------------------------------------------

Nu blev den bättre. Fick tampa mer. Sådär inte perfekt än med smakar gott, men jag tror jag måste värma sakerna ännu mer för att få fram det där goda bittra och inte äckelbitter.
 

lupoo

Well-known member
Har nu provat Miscela d'Oros Grand Crema. Härlig syditalienare med bra bett i och lååång eftersmak en skönt nötfärgad crema . Gjorde min bästa dubbla ristretto någonsin :lol: idag. Mumma!
Som "skum på creman" så fick jag till något som med god vilja kan kallas för latte art 8) på kvällscappun. Bra kaffedag idag :p
 

Molarin

Well-known member
Molinaris guldpåse kör jag just nu. Har en öppnad men väl återförsluten påse Miscela dóro gran crema om någon vill ha. 700 g kvar, ungefär. Gillade inte alls denna... Det är väl bara att inse att man inte är nån robusta-kille...
 

Dunne

Well-known member
Nu fick vi äntligen lite nytta av 5 estate påsen. Jag och Arto har försökt få en duglig kaffe av den ett tag men inte lyckats, så vi blandade ut den 50/50 med egenrostade, billiga robusta bönor. Med en överdos av kaffe och tampning smakar det fint. Det kör jag i kvarnen just nu.
 

treefinger

Well-known member
Dunne sa:
Nu fick vi äntligen lite nytta av 5 estate påsen. Jag och Arto har försökt få en duglig kaffe av den ett tag men inte lyckats, så vi blandade ut den 50/50 med egenrostade, billiga robusta bönor. Med en överdos av kaffe och tampning smakar det fint. Det kör jag i kvarnen just nu.

*Ryser* :shock: ;)
 

bertilkarlsson

Active member
Började med Mauro De Lux förra fredagen, men fick inte till det någpt vidare. Provade Caffe Molinari Espresso några dagar, det var ett milt kaffe. Igår och idag hade jag Mauro De Lux igen, verkligen gott. Fin smak efteråt. En påse De Sica väntar på att bli öppnad.

/Bertil
 
C

cj53x11

Guest
Kör just nu Caffè Mokambo Grand (den längst till vänster). Helt klart en positiv upplevelse! Köpte den av en trevlig italiensk herre på Kungsholmen i huvudstaden.
zrnkova_kava.jpg
 

Dante

Well-known member
Caffe Musetti

Kör med Caffe Musettikaffe för tillfället. Är det någon som vet procentblandningen de har i sitt kaffe mellan Arabica och Robusta??

Det står Miscela di caffe tostato in grani om det har någon härledning till svaret.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,668
Inlägg
155,724
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp