Vad har ni i kvarnen just nu?

jb

Well-known member
Ingen aning om %

men Miscela di caffè tostato in grani betyder blandning av rostat kaffe i hela bönor alltså en espressoblandning i hela bönor :)
 

mb

Active member
Har precis köpt en påse Etiopisk Harrar Longberry från Johan & Nyström. Är lite fundersam ifall någon har provat den och hur man får fram det bästa möjliga av dom.
 

treefinger

Well-known member
mb sa:
Har precis köpt en påse Etiopisk Harrar Longberry från Johan & Nyström. Är lite fundersam ifall någon har provat den och hur man får fram det bästa möjliga av dom.

Jag tycker som vanligt att man får det bästa ur den som lite kortare espresso.
 

mrjohan

Well-known member
Då var det dags att öppna nästa påse inköpt i Italien. Denna gång är det kaffe från ett litet rosteri i Salerno, Caffè Greco. Färskrostat, dvs. i början av augusti. Två olika blandningar.

I lördags öppnades DELIZIA BAR. Oj, vilket svårt kaffe att jobba med. Illa smakade det dessutom. Väldigt tunn och ljus crema trots förändring av många olika parametrar hit och dit. Inget att ha.. :( 160:- / kg kostade det (tur det gick att köpa ½-kilospåsar).

Idag öppnade jag därför nästa blandning, BAR SUBLIME. Mycket bättre och lättare att jobba med. Massor med robusta. Kraftigt och gott och funkade t.o.m. riktigt bra i cappuccino. :)

caffegreco.jpg
 

arto

Well-known member
Jag har egenrostat Monsooned Malabar i min kvarn just. Lite speciellt då det är jättenyrostat (imorse) och att jag bara gjorde en liten mängd på 2 dl. Det fluff-crémar sig makalöst mycket vid extraheringen, men till en cappuccino är den mycket god; smälter mycket fint ihop med mjölken och minimerar det genomskinliga & vattniga med sin mycket bitiga och mullrande smak.
 

Satyricon

Well-known member
Går på budget för tillfället.

Därför är kvarnen full med Hemköps Musetti för 36 kr halvkilot. Inte så tokigt för vardagsbruk.
 

johthe

Active member
Santo Grãos Orgânico, brasilianskt kaffe som vunnit pris som São Paulos bästa kaffe 2004 och 2005. 100% arabica, som väljs ut på ett brasilianskt kaffekooperativ varje år av ägarna, Marco och Renata. Smaken är rund med en ton av choklad. Den godaste arabican jag druckit.

Och var får man då tag i detta kaffe, jo på Terra Brasilis. en spännande och tämligen exklusiv möbelaffär i Danderyd, som säljer brasilianska möbler gjort av återvunnet ädelträ samt fräck brasiliansk konst med rumpor och bröst. Allt hantverksmässigt gjort av lokala, brasilianska hantverkare och konstnärer. Se www.terrabrasilis.se Definitivt värt ett besök, inte bara för kaffet.

/J
 

Jemo

Well-known member
jag skulle vilja slå ett slag för J&N Isola. inget vidare om man gillar lite kärvare grejer, men om man gillar milda, runda, goda, med en liten antydan av pepparkaka så är get grymt.
 
Mexican Maragogype - mellanrostat elefantböna. Fin fint till brygg.

Har även Guatemala Antigua Estate hemma nu - mellan- + morktrostat. Gott.
 

Forumstatistik

Trådar
14,680
Inlägg
155,805
Medlemmar
19,374
Senaste medlemmen
samuel_k
Topp