Vad har ni i kvarnen just nu?

Stefan Böna

Mr Microtext
Arbetslös som man är, så är det a-kassakaffe som gäller. Musetti, Zoegas och liknande. Just nu har jag en halva Zoegas Pasion Colombia att leka med. Inte allt för tokig som espresso. Lite för söt som latte.

Annars har jag en liten slatt Musetti A/R-blandning kvar också...

//Stefan (som kör på sitt a-kassakaffe och passar på att öva skumning och arthällning)
 

Faktor

Well-known member
Väntar på att Aricha från Åre Kafferosteri ska inkomma till en icke namngiven affär :) Så länge sitter jag med lite Gethumbwini. Gott och syrligt för Aeropressen. Mumma!
 

GLC

Well-known member
En finfin Haugaard Opus. Avnjöt precis en dubbel ristretto som jag sköjde ned med en dubbel cappuccino minuten senare :coffee:

PS. Jag älskar att vara pappaledig, annars har man ju bara tid för kaffe på helgerna. Nu har även nätterna öppnat sig som en möjlighet till kaffe :)
 

Stefan Böna

Mr Microtext
Snodde lite av hushållskassan och belönade mig själv med en halva J&N Rwanda Gatsinga. Lite för syrlig för min smak, men väldans trevlig ändå! :D

//Stefan (som snart, mycket snart, ska prova Rwanda Gn som latte till frukosten)
 

Faktor

Well-known member
Gottar mig åt Åre kafferosteris rostning av Rwanda Gatsinga. Aeropressat. En chokladighet som avslutas med en underton av typ... äpple/persika. Mycket gott.
 

Satyricon

Well-known member
Hade en tredjedels eller kvarts påse Musetti kvar som jag hällde ner i tanken. Tycker det blir ännu bättre när bönorna inte är helt färska, faktiskt.
 

Laboratorio

Active member
Provar centralamerikaner i 30% - 70% blandning. Tvättad pacamara och soltorkad bourbon. Som chokladtårta med passionsfruktsglasyr. Gott! Men.... Ska nog in med en kenyansk sl28:a för att mjuka upp lite.
 

Ernst

Well-known member
Fick just besök av goda vänner från Malmö. De hade köpt med sig en påse Fazenda SantaInes (osäker på namn, handskrivet). Gissa om det passade bra, kvarnen är halvtom och jag har glömt köpa nåt till helgen. Skåningar kan ju vara snälla ibland... :)
 

Satyricon

Well-known member
Tänkte korka upp en påse Passalacqua Mehari hemtagen från Neapel, men kom sedan på andra tankar: Bättre att spara den till hösten när längtan till Italien och Neapelbukten blir för stor.

Jag öppnade en påse brun Musetti i stället.
 

Fabian

Well-known member
Det är väl inte så kul att låta den stå flera månader? Är själv inne på sista hundra grammen nu, riktigt mumsigt kaffe!
 

Axel

Well-known member
Gillar man "offentligt stryk på en bakgata i afganistan" som haugaard hade uttryckt sig, så kanske de är det.
 

lupoo

Well-known member
Är man en av drivkrafterna till att jag kan få 90+ kaffe i koppen kan jag faktiskt ha lite överseende med översitteriattityd.
Möjligen om det kommer direkt från Mr Haugaard och inte via en "nyligen etablerad kaffe-bars föreståndare i skåne". För då blir det just översitteri och det tycker inte heller jag är så speciellt klädsamt...
 

AA

Skottjägare
J&N Harrar.
Brukar köra den i press/1-kopps/brygg men nu labbade jag med den som espresso och märkte att den blir smaskigast vid 10g/20sek/30ml. Faktiskt första kaffet jag tycker gör sig bättre vid snabb extrahering. Lämnar en behaglig eftersmak av blåbärsgottis i munnen. Ganska nice faktiskt.

I övrigt tycker jag att alla skall få dricka och tycka om det kaffet dom vill. Det spelar ju ingen roll om någon annan tycker att det smakar som "att få på flabben i mellanöstern" när man själv tycker det smakar som att bli "franskt" behandlad.

/AA
 

Forumstatistik

Trådar
14,677
Inlägg
155,787
Medlemmar
19,371
Senaste medlemmen
Intäkt
Topp