Vad har ni i kvarnen just nu?

Fabian

Well-known member
Hade bara tänkt köra den som espresso, men nu får jag väl pröva bryggvarianten med kylning, låter grymt gott!

Angående night drivern så har det inte gått så bra hittills, den blondar så tidigt! Efter ca tre centiliter redan, doserar på rätt bra, skulle tro runt 20g. Fina puckar efteråt. Ska nog testa mala finare...
 

thurfjell

Well-known member
J&N Franskrost i kvarnen nu. Smakar apa, bara bränd skosula, i AeroPress - även som americano. I elbrygg blir det bättre. Nu har jag betat av Zoegas Sidamo och Hacienda av kaffet jag fick när jag prästvigdes, samt snart franskrosten. Nästa blir antingen Arvid Nordqvist Yirgacheffe eller J&N Bella.
 

Fabian

Well-known member
Provade nu att mala grövre än innan, då finare malning aldrig blev bra, och packade mycket kaffe i korgen, då rann det på bättre och längre innan det blondade. Drygt 4,5-5 cl på 27 sekunder, ska dock mala aningen finare för att få en lite längre tid. Det var intressant hur smakerna ändrade sig med den här malningen, det blev en riktig smakbomb i koppen! Söt och lite citronig, stor blommig smak som fyller hela munnen. Men ska som sagt testa dra ut den lite längre
 

thurfjell

Well-known member
Lika bra att du vänjer dig vid hög koffeinkonsumtion, det ingår väl liksom i professionen... ;)

Skojar du? Det är helt sjukt, det ska kaffas överallt. Efter många gudstjänster, på församlingsexpeditionen, på hembesök, på sammanträden... Och så hemma, förstås. Har du personlig erfarenhet av högt koffeinintag i kyrkliga sammanhang? Det låter så lite.
 

hahaha

Well-known member
Man kan väl säga att man har lärt sig att uppskatta skillnaden mellan Katedralkaféet och Köttbasilikan strax nedanför.
 

thurfjell

Well-known member
Man kan väl säga att man har lärt sig att uppskatta skillnaden mellan Katedralkaféet och Köttbasilikan strax nedanför.

Köttbasilikan? Jag antar att du menar saluhallen? Det var ju ett intressant - och träffande - sätt att beteckna den. Möjligtvis träffar "Delikatessbasilikan" bättre. ;-)
 

hahaha

Well-known member
Köttbasilikan? Jag antar att du menar saluhallen?

attachment.php
 

Bilagor

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    9.8 KB · Visningar: 98

Ignatius Riley

Well-known member
I helautomaten:
J&N FTO.
Godis!

I kvarnen för presskaffe:
Just nu Italcaffé (den svarta påsen, 100% arabica), funkar sådär, Itals gula passade bättre.
Kommer att skifta till J&N Monsun Malabar efter nästa bryggning, skall bli intressant att prova.
 

Fabian

Well-known member
Upp till bevis nu för Aricha 9! Blev en cappuccino först som smakade så bärigt och sött att jag nästan fick svårt att tro att det var kaffe i koppen. Vet inte om det är just jordgubbe jag känner, men bärigt är det verkligen. Drack just en dubbel där bärsmakerna känns mer "inbakade" på något sätt. Den är mycket rund och mjuk, söt. Men smakade som sagt ännu mer bär med mjölk i. Otroligt gott!
 

AA

Skottjägare
Dom som säljer J&N. Det är ett starkt limiterat kaffe så det räcker nog inte till alla.

/AA
 

Fabian

Well-known member
Jag köpte på Kaffecompagniet, på Birkagatan nära s:t Eriksbron. Det är inte bara limiterat, det är vansinnigt dyrt också. Men värt det!
 

Axel

Well-known member
Blev det någon kall arichabrygg med sockerlag?
Själv har man San Sebastian från Colombia! En hrlig crisp upplevelse med syrliga äpplen, vinbär,körsbär och solmogna apelsiner!
 

Forumstatistik

Trådar
14,677
Inlägg
155,786
Medlemmar
19,371
Senaste medlemmen
Intäkt
Topp