Vad har ni i kvarnen just nu?

Faktor

Well-known member
Vilka karaktärer hittar du? Har själv pressat ett kilo av den som espresso.

Hjälp fråga mig inte ens. Måste erkänna att jag bara nöjesdrack utan döma speciellt mycket. Märkte bara att det smakade mer och bättre när det blivit lite svalare (vilket i sig kanske bara är en bortförklaring för att mina smakreferenser är ganska dåliga). Hur tyckte du den blev som espresso? Jag tyckte det blev lite föör syrligt men den kanske gör sig bättre på annan temperatur. Jag testade i en väldigt varm maskin.
 

AA

Skottjägare
Barberas Mago. Världens bästa blandning enligt dom själva. På plats 275 kanske enligt mej.
Smakar väl inte fel om man gillar mycket och tung smak av tobak och riktigt mörk choklad. Kan tänka mej att den funkar fint med mjölk.

Jag har en påse som öppnades i går och där det finns ca 800g kvar. Denne påse bortskänkes mot avhämtning i Malmö. Vill ingen ha den så åker den i containern. Bäst-före var 2010-03-xx så den är väldans nyrostad med italienska mått mätt.

Info finnes på http://www.caffebarbera.com

/AA
 

mag

Well-known member
Tim Wendelboes Espresso rostad 26/5. En trevlig och mycket frisk bekantskap, ljus och något syrlig utan att vara påträngande utan snarare milt krämigt syrlig. Grape men även en karamelliserad smak (möjligen lite rosttoner) men tycker mkt om den.
 

Fabian

Well-known member
J&N Bella, ingen robusta. Måste säga att den är skittråkig hittills, tyvärr. Men det kanske är mig det är fel på. Körde FTO senast och den var sjukt god, denna direkt efter smakar lite tunnt, och med en framträdande beska som sällan visar sitt fula tryne när det inte är någon robusta med i leken. Borde kanske göra rent kvarnen, samt testa en annan dosering och malningsgrad.
 

Faktor

Well-known member
J&N Bella, ingen robusta. Måste säga att den är skittråkig hittills, tyvärr. Men det kanske är mig det är fel på. Körde FTO senast och den var sjukt god, denna direkt efter smakar lite tunnt, och med en framträdande beska som sällan visar sitt fula tryne när det inte är någon robusta med i leken. Borde kanske göra rent kvarnen, samt testa en annan dosering och malningsgrad.

Bellan kan vara lite bökig att få till ibland... Pressa den hårt är mitt främsta tips
 

Englund

Well-known member
Kan hålla med dig Fabian, ingen av mina favoriter heller. Har dock kunder som blev besvikna när vi bytte ut den i sortimentet så några goda egenskaper borde den ha ;)
 

henrico

Well-known member
Jag tyckte inte heller om Bella, delar helt Fabians upplevelse....

Ska nog ta en tripp till Ringvägen imorgon för inhandling av något nytt.. Har bara Musetti kvar i kylen och max 2-3 koppar kvar av Five Estates i kvarnen -- och det är ju inte en rolig situation.. :lol:
 

mts

Well-known member
nerden, varför skriva samma kaffe två gge på samma dag i samma tråd? :)
själv har jag ramlat dit duktigt på j&n isola. tidigare tyckt att den varit lite alldaglig och rent utav tråkigt men jag hittade en hyfsat färsk påse och den rann sagolikt redan från första skottet.
 

Dockoz

Well-known member
Efter att vimlat omkring bland 100% arabicablandningar ett tag är jag nu tillbaka till Passalacqua Cremador, jäklar va bra den är, måste vara min oförfinade smak:)
 

AJ

Well-known member
R. Dalton - Philadelfia Estate Blend. Nyrostad för en vecka sedan, ca 35:- för halvkilot här i Guatemala. Lite för hårt rostad för att funka i pressen. Bli dock ok i mokabryggaren.
/A
 

AA

Skottjägare
J&N 5E.
En föredetta favorit som fått mindre tid i kvarnen sen jag fick smak för syrakaffe.
Helt OK men rätt tråkig i förhållande till många singlar.

/AA
 

AA

Skottjägare
27 timmar senare...

Tog cirkus 27 timmar från det att bönorna i Isolan rostats tills dom anlände 60 mil söderut. :)

Dom får vila ett par dagar så tömmer jag 5E:n och drar en påse Yirga emellan.

/AA
 

Bilagor

  • 080611.jpg
    080611.jpg
    34.8 KB · Visningar: 17

henrico

Well-known member
Da Matteo Rwanda Nyamagabe, rostat 9/6. Har bara öppnat påsen och hällt i kvarnen. Luktar rent ut sagt himmelskt. Ska bli mycket intressant.

Även fyllt på med en påse FTO, jag var inte var helt övertygad om sist jag drack den, men efter att ha provat en snabb Macchiato på kaffemaskinen så ska den få en ärlig chans. Var inte speciellt svårövertygad, den var mycket god nämligen... :coffee:
 

henrico

Well-known member
Da Matteo Rwanda Nyamagabe, rostat 9/6. Har bara öppnat påsen och hällt i kvarnen. Luktar rent ut sagt himmelskt. Ska bli mycket intressant.

....och intressant var den. Det är nog den första espresso jag druckit som smakade bättre EFTER att jag druckit upp den. Har aldrig varit med om en så angenäm eftersmak som suttit i så länge. Rätt så mild smak, lite fruktig och kolaaktig helt utan beska bismaker. Ska nog prova den med lite socker imorgon faktiskt, känns som det skulle kunna bli en perfekt "efterrättsersättare" efter en rejäl middag.

Men den stora smakupplevelsen var den cappu jag gjorde till sambon. Fruktigheten och framförallt kolasmaken slog igenom mjölken och tillsammans med sötman i mjölken blev resultat helt FANTASTISKT! Klart bästa cappun både jag och min sambo smakat. Jag längtar faktiskt efter att få göra mig en egen imorgon bitti för att se om det blir lika bra igen!

//H
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,700
Inlägg
155,890
Medlemmar
19,383
Senaste medlemmen
nilslindholm
Topp