Jag köper det på Gokaffe. Anledningen till att jag gjorde som jag gjorde var att jag hade så himla mycket robusta bönor eftersom jag vanligtvis inte använder så mycket i mina blandningar.
Gjorde precis en shot till och smaken har ändrat sig lite sen morgonen. Beskan har verkligen kommit fram men oxå en härlig nötsmak som är verkligen dominant. Fast jag tror den lämpar sig bäst nu till mjölkbaserade drycker. Men kicken är total
Köpte ett halvkilo FTO och en mindre hopper till kvarnen, som för övrigt fick vara med i väskan på modernas 50-årskalas igår, tur att den klarade sig oskadd, det var ganska trångt där. Gick förbi ditt ställe, josef, tänkte att jag skulle ha nåt att referera till när jag testar FTO hemma, men du syntes inte till? Synd.
Jomän (kvällens utrop!). Gokaffes Monsooned Robusta är grejen. Hos mig tar den påsen slut medans de flesta andra robustasorternas påsar är mer än halvfulla. Hmm, kanske skall nöja mig med att köpa den sorten som är bäst :huh: Testa den om du inte gjort det!
Nu har FTOn tagit plats i kvarnen för första gången!
Öppnade påsen och slogs av en otroligt mjuk och fin doft. Luktar mycket mörk choklad, och någonting mer som jag inte kan sätta fingret på vad det är... Något lite mer strävt och hårt, fast på ett bra sätt. Smakar mycket bra, kraftig ton av riktigt mörk choklad som tar över ganska mycket, men samtidigt känns den en aning fruktig. Eftersmaken, kan jag vid skrivande stund konstatera, är lång och det smakar mer som att jag nyss tryckt i mig en stor bit 70-80-procentig choklad än att jag druckit espresso. Underbart kaffe, stark favoritkandidat, hittills. Får se vad som händer, har väl en 450 gram+ kvar!
J&N Panama Café De Eleta. Körs som espresso 25ml/11g/25sek och det genererar massor av crema, har en lätt kryddig smak, friska citrustoner och en smarrig eftersmak.
På det hela taget ett gott kaffe som förtjänar att provas.
Påsen snart slut och i morrn skall det börjas på en ny spännande påse
Körde en påse från Koppi i kvarnen. Den hade daterra (Brasilien) i sig och var mycket mild i smaken. Tror jag går tillbaka till en påse FTO efter denna.
På prästvigningsfesten i morgon: Arvid Nordqvist Yirgacheffe, J&N Vardein blend och J&N Kenya AA Gethumbwini. På efterfesten: J&N Panama Hacienda Esmeralda (som tidigare sagts) och Estate Coffe San Agustin, Huila Estate.
da Matteo's Fasenda Lagoa (100% bourbon). Ganska söt, nästan lite bärig med chokladeftersmak som är kanongod med mjölk. Efter den skall kaffemaskinens nya Scola testas, men den skall få vila lite till då den är rostad i veckan.
Jag har faktiskt hällt i en påse IKEA-bönor för sjutton spänn. Var ju tvungen att testa. Vet inte hur färskt det var men det luktade gott. 91% arabica och 9% robusta står det på påsen. Tack för den infon, det är mer än de flesta uppger. Creman var tjock men lite ljus och definitivt ingen tigrering. Smaken var mild och mjuk med lite citrus och eftersmak av kanske viol. Det där lät nog godare än vad det smakade.
Helhetsbetyg: Så billigt att det är prisvärt vad det än smakar, men Musettin är bättre.
Hm, Mellqvists låter ju riktigt intressant, får nog lov att införskaffa. Kör just nu på Molinari Bio, tveksamt tycker jag, lite för mycket beska (dock såklart med reservation för att jag kanske inte har lyckats hantera kaffet så som det kräver). Nån annan som testat?
Denna webbplats använder cookies för att hjälpa till att anpassa innehållet, skräddarsy din erfarenhet och hålla dig inloggad om du registrerar dig som medlem.
Genom att fortsätta använda den här webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies.