Vad har ni i kvarnen just nu?

Fabian

Well-known member
Bella var så trist att jag hällde tillbaka den i påsen, får se vad som händer med den sen. Kanske bara inte var tillräckligt färsk? Nästan två månader gammal, så det vore ju inte konstigt om det var felet. Kör lite Brasilien Yellow Bourbon nu, fin söt smak, känns lite karamell som espresso. I cappuccinon blir den fortsatt len och mjuk, med en överhängande men samtidigt lätt smak av söt kola och karamell. Godaste singelarabican jag haft hemma, brukar ha lite svårt för syrliga bönor, men detta var mums rakt igenom
 

AA

Skottjägare
J&N Yirga.
Jag har allt som oftast inte lyckats med denna böna historiskt sett men jag ger mej inte så lätt. Idag öppnades en påse och dom enkla blev bra mycket bättre än dom blivit innan. Kör man dom riktigt tighta 35sek/10g/25ml så har man en syrachock i koppen. Riktigt najs. En kropp och munkänsla som jag bara känt i Koppis Night Driver innan.

Om det beror på mitt "nya" vatten eller på kvarnen låter jag vara osagt men jag körde ett par skott som jag malt i Mini-E:n och dom blev inte lika bra. Plattare, mindre kropp och en surare eftersmak. Kan vara psykologiskt. Vill ju gärna att Roburen skall vara bättre.

/AA
 

Ignatius Riley

Well-known member
I helautomaten: J&N Rwanda Gatsinga.
Jag har provat många olika sorter och börjar komma under fund med vilka som blir bra, detta är definitivt en böna som fungerar bra i min maskin.

I kvarnen (som oftast används till presskaffe): J&N Monsun Malabar.
Har inte provat detta kaffe hemma förut, hoppas att det blir lika gott som hos Martin på Kaffecompagniet...
 

Faktor

Well-known member
Sitter och avnjuter en finfin presskanna bryggd på Rwanda Nyamagabe. Sen blir det till att hårdtesta den i Aeropressen också.
 

Fabian

Well-known member
J&N Yirga[...]

[...]som jag malt i Mini-E:n och dom blev inte lika bra. Plattare, mindre kropp och en surare eftersmak. Kan vara psykologiskt. Vill ju gärna att Roburen skall vara bättre.

/AA

Jag kör mini-e och upplevde yirgan som rätt sur när jag drog den riktigt tight, det kanske inte bara är din vilja som gör roburskotten godare :)
 

Fabian

Well-known member
Sista skottet Bourbon blev en överdoserad något mer finmald dubbel ristretto. Ännu rundare smak och lite blommig blev den. Det här kaffet kommer garanterat göra återbesök i min kvarn! Öppnade en påse De Sica nu, som inte riktigt kan jämföras rättvist mot och direkt efter Brasilien Yellow Bourbon. Får se vad jag tycker i eftermiddag eller i morgon.
 

Ante

Well-known member
Det är svårt att låta bli när man springer på nyrostat hos Costas
(vilket i princip är varje gång man är där)

Har 3 bönor igång nu
Till press: Eleta Estate (Panama)
Espresso: Casa Ruiz (Panama)
Cappu: Gethumbwini (Kenya)

Allt från Costas såklart
 

theseal

Kaffeterroristen
da Matteos Rwanda Cylya Mugambira.

Får den inte att lira i espressomaskinen, inte ens som americano som Christian på KM bjöd mig på... Men i pressokannan är den underbar, söt, lagom syrlig och mångbottnad.

GE MIG EN KVARN TILL!!
 

Ernst

Well-known member
Kaffemaskinens Scola! De rekommenderar den till press och brygg. Men jag tycker den är riktigt bra som espresso och framförallt till latte och cappuccino.

PS. Är det inte en ängel i creman? :)
 

Bilagor

  • ängelikaffet.jpg
    ängelikaffet.jpg
    25.2 KB · Visningar: 20

Axel

Well-known member
San Sebastian i Colombia. En direkt träff av gröna syrliga äpplen, lite vinbärs blad med toner av körsbär,clementin och apelsin. Grymt.
 

Buffeln

Well-known member
J&N Guatemala Santa Paula. Har inte riktigt fått till de första skotten, men jag kämpar vidare! Skall enligt rostariet ha "komplexa toner av röd frukt, honung och smörkola" och det låter ju gott.
 

Fabian

Well-known member
Har länge velat prova något annat än J&N som finns lite överallt här i stockholm, så upptäckte jag i morse att på Kaffekompagniet finns det ju både Koppi och Haugaard. Stack och köpte en påse night driver och en Haugaard Etiopia Aricha lot 9. Koppipåsen är rostad för en månad sedan, så den blir först ut, yirgan är rostad för bara någon dag sedan så den får vila lite. Ska blir grymt!
 

Ducceniclas

Well-known member
Fick bland annat en påse Rotonda och Isola när jag slutade på jobbet i veckan.
Börjar med rotondan, lite tunn till en början men det kanske ordnar sig.
 

josef

Well-known member
Har länge velat prova något annat än J&N som finns lite överallt här i stockholm, så upptäckte jag i morse att på Kaffekompagniet finns det ju både Koppi och Haugaard. Stack och köpte en påse night driver och en Haugaard Etiopia Aricha lot 9. Koppipåsen är rostad för en månad sedan, så den blir först ut, yirgan är rostad för bara någon dag sedan så den får vila lite. Ska blir grymt!

Du får glädje av aricha nine. Kör den i press och njut under midsommar, du kan ersätta jordgubbarna med det kaffet!
 

Axel

Well-known member
Kör arichan som brygg. In i kylen och FÅ DEN ISKALL. Frosta ett glas och tillsätt en smutta sockerlag. Så har du världens godaste jordgubbssaft!
 

Forumstatistik

Trådar
14,677
Inlägg
155,786
Medlemmar
19,371
Senaste medlemmen
Intäkt
Topp