Vad har ni i kvarnen just nu?

Axel

Well-known member
Får ursäkta mig de var inte mening och förolämpa någon. Tycker bara Haugaard har lite snitsiga uttryck. Så länge satyricon är nöjd så är jag också det.
 

Satyricon

Well-known member
Får ursäkta mig de var inte mening och förolämpa någon. Tycker bara Haugaard har lite snitsiga uttryck. Så länge satyricon är nöjd så är jag också det.

Bra, jag är nöjd och känner mig inte förolämpad. Som robustavän är man van att ta skit.

Möjligen skulle jag byta ut "Afghanistan" mot "Spaccanapoli" för att ge metaforen lite mustig lokalfärg.
 

treefinger

Well-known member
Nu har jag kört en halv påse vild Limu från Etiopien. Rostat 30/6, trevligt kaffe, lite för färskt för att funka som cappuccino men smakar fint som espresso. Inte jättefruktigt eller jättesyrligt, ovanligt städad för att vara en Etiopier, men fortfarande intressant. Har dragit skotten lite långa, ska försöka tillrättavisa dem lite mer bestämt för att se vad som händer med smaken då.
 

Molarin

Well-known member
Zoegas SUPREMA Espresso Belezza
Jäsiken vilken smakstyrka! Den smakar verkligen mycket! Brasilien, Kenya och Indien i en explosion av smak... Jag har svårt att urskilja smakerna men äppelpaj, cognac och cigarr dyker upp i huvudet. Balanserad styrka utan robusta-bett och ingen bränd smak trots att bönorna såg nästan misshandlade ut.

Som Zoegas själva skriver på påsen:
"Himmelskt gott och fylligt med italienskt temperament och intensitet."

Himmelskt? Tja, jag är inte så religiös...
 

Molarin

Well-known member
Hmm... Köpte inte, det bara dök upp här... Men jag har sett att det finns på ICA.

Provade Condezza också men trots att texten på baksidan verkade mer tilltalande så var den ganska platt och tråkig i koppen.
 

Hopdemon

Active member
Jag har J&N Aricha nr9 och 5 estate. Skrev om Arichan i avsedd tråd, men tycker inte att man skall lasta David Haugaard för att hans kommentar citeras i andra sammanhang än det i vilket det yttrades. Vi har alla druckit i sanning skräckinjagande kaffe, tex på jobbet, i lunchmatsalen, på pizzerian medan man väntar på hämtpizzan, eller till och med som avslutning på finmiddagen på finkrog, så jag tycker att kommentaren är lysande, men mindre bra som nyansavskiljare för olika grader av bra, och från andras munnar och pennor.
Skall snart göra Aricha-cappu till min fru så snart hon kommer ur duschen. Har druckit den som espresso och brygg idag och cappoccino och aeropress igår.
 
En gammal favorit!

Nu är det över 7 år sedan jag köpte kaffe i Sverige. Tänk vad man blir nostalgisk när jag ser att en av mina favorter "lever". På 90-talet var Zoega mitt favoritkaffe, flera av rostningarna var mycket goda. Idag får jag bara dricka kaffe ifrn spanska och franska rosterier, men det är ju inte så dumt det heller.
:coffee:
 

haugaard

New member
Hej Molarin. Jag har blivit uppmärksammad på att du har vänt dig emot mig och indirekt beklagar dig över mitt "översitteri".
Det korrekta citatet där jag inblandas och anklagas av dig är detta:

Petter Bjerke -Hur skulle du vilja beskriva smakskillnaden mellan de bästa kaffesorterna och standardkaffe?

David Haugaard — Att sväva som en örn över Lappland en klar sommarkväll när solen aldrig går ner jämfört med att få offentligt stryk på en smutsig bakgata i Afghanistan.

Vill du som administratör förklara dig?
 

Molarin

Well-known member
Hej Molarin. Jag har blivit uppmärksammad på att du har vänt dig emot mig och indirekt beklagar dig över mitt "översitteri".
Det korrekta citatet där jag inblandas och anklagas av dig är detta:

Petter Bjerke -Hur skulle du vilja beskriva smakskillnaden mellan de bästa kaffesorterna och standardkaffe?

David Haugaard — Att sväva som en örn över Lappland en klar sommarkväll när solen aldrig går ner jämfört med att få offentligt stryk på en smutsig bakgata i Afghanistan.

Vill du som administratör förklara dig?

Hej och välkommen!
Vem vill ha offentligt stryk på en smutig bakgata i Afghanistan? Dina ord får den som gillar standardkaffe att känna sig misshandlad. Jag uppskattar ditt kaffe och det du gör för kaffesverige men att skicka den oinvigde till prygling i Afghanistan tycker jag är onödigt. Om det nu är så att man älskar Gevalias E-brygg, vad är det då som säger att man skulle gilla ett "bättre" kaffe mer?

/David Molarin
 

Ducceniclas

Well-known member
Åh... nu börjar det ju dra igång!
På sporthoj.com finns en smiley som äter popcorn. Den brukar användas när det vankas offentlig ordväxling på sandlådenivå.

Killar kom igen, sköt ert snack vid sidan av forumet istället. Ingen vinner på ett gäng "förståsigpå:are" ger sig in och börjar jämföra gevalia med hemodlat.
Som AA var inne på, låt var och en ha en åsikt om vad som smakar gott.
Låt forumet förbli en härlig oas för kaffenördar!
 

Molarin

Well-known member
Alla får förstås tycka vad de vill. Jag ber om ursäkt att jag reagerade lite plumpt men som robusta-vän känner man sig lite motarbetad när specialkaffe-drevet går.

David, vi ses kanske på Beans, Leaves & Love? Hoppas det.
 

jaktlycka

Active member
Köpte en påse J&N Etiopien Harrar Longberry FTO i helgen och körde i presskannan. Jäkligt gott men fasiken vad kaffe det går åt för att få en 6 koppars presskanna till lagom styrka! Inte helt gratis att dricka sånt kaffe tyvärr. Tror jag ska prova mig igenom lite budgetkaffe och se om det blir så stor skillnad. Har testat löfbergs olik finestkaffen som brygg, och faktiskt var ett par av desa riktigt goda.
 

Marv

Well-known member
Köpte en påse J&N Etiopien Harrar Longberry FTO i helgen och körde i presskannan. Jäkligt gott men fasiken vad kaffe det går åt för att få en 6 koppars presskanna till lagom styrka! Inte helt gratis att dricka sånt kaffe tyvärr. Tror jag ska prova mig igenom lite budgetkaffe och se om det blir så stor skillnad. Har testat löfbergs olik finestkaffen som brygg, och faktiskt var ett par av desa riktigt goda.

är det inte 6-7 g per kopp som gäller ?
 

haugaard

New member
Hej Molarin

I citatet ur artikeln från taffel används illustrationen för att beskriva vilka smakhöjder man kan nå av ett fantastiskt bra kaffe. Det är även en bild av vilken enorm skillnad det är mellan ett, vilket-som-helst-kaffe, som (oftast) är en produkt av slö och dålig inställning till produkten och människorna, och ett kaffe, som ett led av dedikerade personer står bakom och har allt det, som ger vem som helst en kick.

En fråga man kan ställa sig är om man "känner dig motarbetad" i sitt val av kaffe och då felvrider på citat och kallar folk översittare som ett försvar för sitt val, känner man sig mindre motarbetad då?
 

Molarin

Well-known member
En fråga man kan ställa sig är om man "känner dig motarbetad" i sitt val av kaffe och då felvrider på citat och kallar folk översittare som ett försvar för sitt val, känner man sig mindre motarbetad då?

Nej, absolut inte. Vilket jag nu insett och bett om ursäkt för.
 

Forumstatistik

Trådar
14,677
Inlägg
155,786
Medlemmar
19,371
Senaste medlemmen
Intäkt
Topp