Vad har ni i kvarnen just nu?

SB

Well-known member
Molinari , silverpåsen. Övar,övar,övar....
När slösandet är över går jag på finkaffet!
 

Daffy Duck

Well-known member
Molinari , silverpåsen. Övar,övar,övar....
När slösandet är över går jag på finkaffet!
Impulsköpte en ganska färsk sådan påse när jag handlade mat en kväll för någon vecka sedan. Mycket fin crema, men det beror väl mest på robustan. Den var fin att titta på men smakmässigtlämnar den en hel del att önska... Kaffet hade en mycket konstig sötaktig vaniljdoft över sig, som även kunde förnimmas i det färdiga kaffet. Jag fick även en otrevlig fadd smak när jag blandade den med mjölk.
Nåja, det är inget jag rekommenderar att köpa i alla fall. Om någon nu nödvändigvis måste köpa Molinarikaffe, köp den svarta Bio-påsen i så fall.
 

mag

Well-known member
Australian Mountain Top Bin 35, tillika vinnarbönan i årets cup. Ni som inte provat rekommenderas varmt. Det är en liten luring, när den är färsk smakar den fantastiskt mycket lakritsrot och tom en ganska tydlig sälta. När den så mognar till sig några dagar senare så har lakritstonerna domnat till förmån för mörka bär, samtidigt som man fortfarande har ngt av det första i koppen när man häller mjölk i. En dyr men helig njutning.
 

Buffeln

Well-known member
Jag ger Da Matteos Baretta en ny chans. Den förra påsen var lite för grovmalen.

(Då jag fortfarande inte har lyckats sälja in ett kvarninköp hos regeringen får jag mina bönor malda hos Kaffemaskinen.) :blush:

PS! Malningsgraden var denna gång helt perfekt om du läser det här Daniel. DS!
 

Fabian

Well-known member
Innan jag lärde mig göra riktigt kaffe körde jag ofta Himalayas franskrost, men det var ett tag sen. Provade den nu hemma hos föräldrarna och kan konstatera att jag kört flera kilo utan att veta hur den egentligen ska smaka! Fick en tokfin extraktion ur föräldrarnas Europiccola, en superjämn gyllene stråle ut ur den vänstra spouten(fin fördelning där). Däremot så inser jag nu att det inte riktigt faller mig i smaken med så pass mörkrostat kaffe. Det är en ok smak, lite nötig, men alldeles för mycket riv i gommen, det är så mörkt rostat att det påminner om askkopp ibland. Okej, en aning överdrivet, men då förstår ni bättre hur jag menar :)
 

doppio

Well-known member
Jag ger Da Matteos Baretta en ny chans. Den förra påsen var lite för grovmalen.

(Då jag fortfarande inte har lyckats sälja in ett kvarninköp hos regeringen får jag mina bönor malda hos Kaffemaskinen.) :blush:

PS! Malningsgraden var denna gång helt perfekt om du läser det här Daniel. DS!

Tror minsann att kvarn finns inskrivit i deklarationen för mänskliga rättigheter.
 

jodah

Well-known member
J & N 5 estates.

Får lov att dra riktigt korta skott om den bönan ska smaka bra.
Jag tror inte jag kommer köpa den igen.
 

Fabian

Well-known member
Fick en vision av att du tog lite vatten och öste det över askfatet...rörde om sörjan och slurpade i dig...Hurrrv! :unsure: Stackare....

...drack du det på sockerbit också? :lol:

Hehe, riktigt så var det nog inte. Tog just en till enkel och kan nog säga att det är ju inte ett dåligt kaffe. Men man bör ju inte vara känslig om man ska dricka det, det sticker rätt fint i munnen och har en lång sträv eftersmak.
 

Fabian

Well-known member
Köpte en påse färdigmalen Passalacqua Mehari idag, då kvarnen är på lagning. Av ren nyfikenhet testade jag att köra som espresso, fick faktiskt till en hyfsad tid, 23 sek för 6 cl. Men jag insåg snabbt att så ska det inte smaka :) Creman blev väldigt tunn och ljus, så den malningen är ju för grov.
Test nummer två blev presskannan. Körde väl tre olika med olika mycket kaffe i, men kannan är lite "b", den verkar läcka ut sumpen när denna är halvvägs på väg ner. Smakade svagt och beskt hur jag än gjorde.
Tredje försöket blev i bryggaren. Två rancilioskopor för en tvåa på vattennivån gav ett något svagt resultat, men smakmässigt bästa hittills. Blir väl två och en halv eller tre skopor imorgon bitti. Sedan bär det av hem till föräldrarna för att sno deras mockabryggare, jag gissar att malningsgraden är tänkt för såna :)
 

Forumstatistik

Trådar
14,692
Inlägg
155,833
Medlemmar
19,378
Senaste medlemmen
Esraa
Topp