Vad har ni i kvarnen just nu?

Faktor

Well-known member
Inne på min tredje påse utav Åre Kafferosteris Yirgacheffe. Känns som att komma hem igen. För att låna ord utav Ilias (från Cocovaja): En citruscappuccino.

Helt underbart.
 

Axel

Well-known member
Dags för lite singelestate! Snart är det dags för ninetypluscoffe. Då jävlar!

Mån/Tis;
15/4 Rost) 50% Daterra Extra SweetCollection / Etiopien - Yirgacheffe - Wondo
Ons;
(15/4 R) Etiopien - Yirgacheffe - ADADO - EXTREMT BRA
Nästa Vecka;
(24/4 R) Rwanda - Kinunu
(24/4 R) Brasil - Daterra Extra sweetcollection
 

Ernst

Well-known member
Resten av veckan;
20/4 R) 50% Daterra Ex SwColl / Etiop - Yirgacheffe - Wondo
Nästa Vecka;
(24/4 R) Rwanda - Kinunu
(24/4 R) Brasil - Daterra Extra sweetcollection

Idag:
Babouga Rewoulo 47/53 Yoggiplopp Baboon :huh:

Skämt åsido, jag ska ner till skåne om ett par veckor. Hur har ni öppet på helgerna? Hade varit trevligt att komma in på en kopp! :)
 

Axel

Well-known member
09.00 - 19.30 på Vardagar och 10.00 - 16.00 på Lördagar, Söndagar är det siesta! Undantagstillstånd går säkert att ordna ;) Säg till datum lite i förväg om de går så ska jag se till att ordna något lite extra !
 

Ernst

Well-known member
Låter mycket trevligt! Kommer isåfall med dottern på lördagen. Hon kommer nog beställa en babyccino...
 

Fabian

Well-known member
La Tazza D'oro, första gången jag prövar något med så mycket robusta i, hemma i alla fall. Gillar bättre det tunga nötiga lite stickiga än det syrliga fruktiga som ofta finns i arabicablandningar.
Gjorde precis en dubbel ristretto, det tog fram något lite salt i kaffet som var rätt läckert, faktiskt. Sista lilla sippen var dock nästan lite väl salt, inte så gott.

Tummen upp för det här kaffet!
 

mts

Well-known member
monsun malabar från J&N, ville ha något för både press och espresso och måste säga att jag gillar den skarpt, riktigt fina shots ger den också!
 

Dockoz

Well-known member
Bytte just till Danesi Emerald men jag misslyckas fullständigt ! Har exakt samma inställningar som jag tidigare fått fram en underbar dubbel på 35 sekunder med ( Cremador ). Nu blir det en dubbel på 15-20 sek som smakar riktigt illa :( Jag vet att det kan skilja i malningsgrad mellan bönor men detta känns lite väl extremt...
 

lupoo

Well-known member
Nu blir det en dubbel på 15-20 sek som smakar riktigt illa :( Jag vet att det kan skilja i malningsgrad mellan bönor men detta känns lite väl extremt...
Upp med hakan och ut och "labba" lite till med malningsgraderna. Visst det kan skilja "tokmycket" mellan olika kaffen i just vilken malning de behöver. Detta gör att varje gång det är bönbyte så blir livet lite mer spännande...och det är därför det är tröstlöst att köpa espressokaffe i 250gr påsar, brukar vara slut i påsen när skotten börjar att sitta. Hoppas att det är en stor påse Danesi Emerald du sitter med;).
Se inte svårigheterna se möjligheterna i stället...:coffee:
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Jag vet att det kan skilja i malningsgrad mellan bönor men detta känns lite väl extremt...

Det kan skilja med samma bönor också, om den ena påsen är färskare än den andra. Att det sedan kan skilja mycket med olika bönor (som dessutom är olika färska) är bara så det är.

Men det är klart, det ska ju inte skilja som mellan florsocker och corn flakes i malningsgrad... ;)
 

Dockoz

Well-known member
Tackar för uppmuntran lupoo, det är en 1 kg påse jag sitter med så det ska nog fixa sig, blev nog bara lite grinig imorse när jag inte fick min morgondubbel :)
 

Dockoz

Well-known member
Det kan skilja med samma bönor också, om den ena påsen är färskare än den andra. Att det sedan kan skilja mycket med olika bönor (som dessutom är olika färska) är bara så det är.

Ja man blir ju lite fundersam när bönorna är rostade i Augusti 07 men 2 års bäst före datum är väl standard från italienska rosteri.
 

selanderm

Well-known member
Passalaqua Mehari!

Värt att nämna är att comorran i napoli hade smugglat ner en sten i min sista påse.
:angry:

Men det hade den inget för, då en prydlig liten grushög!!! landade i pf på toppen av kaffet, helt sjukt.
Annars har jag inget emot småsten, men i hoppern har dom inte att göra.
Man hoppar ju till lite när man hör vad som försegår.
Det låter helt klart olika när man jämför ludet av kaffe i kvarnen med sten.:eek:hmy:
 

henrico

Well-known member
Testat lite J&N Five Estates och Espresso Tres Flores.

Five Estates var en riktig höjdare tyckte jag! Helt underbart fina smaker och passade lika bra med mjölk som espresso... Mums.

Ekologiska Tres Flores var däremot en negativ överaskning. Tråkig och smaklös var min sambos kommentar som latte/cappu, som espresso tyckte jag den var något bättre med fortfarande lite fadd i smaken.

...men five estates... MUMS! :coffee:
 

hrbrun

Well-known member
Inferno och Franskrost från Tebladet i Linköping. Tror att de köper från Kahls. Än så länge verkar Inferno vara det bästa. Har nu fått ställa ner malgraden till ca 10 på rocky (har en korrekt nolla på min!!) och får ev dra ner ytterligare för att tajta till exktraktionen lite.

Frågade butiksinnehavaren om omsättning etc, vilket kändes viktigt eftersom han skopade bönorna ur en rätt stor trälåda... Tydligen omsätter de ~70kg kaffe/vecka och får nyrostade leveranser en gång i veckan. Rådet var att en böna håller sig ca 1,5 månader.
 

josef

Well-known member
håller säkert 1,5 månader om de är tätförslutna ja.. rådet är ju att förbruka inom ca tio dagar efter förpackningen är bruten
 

mag

Well-known member
Yirga från Estate

Det har inte kännts riktigt lika kul att handla från Estate sen Thomsen och Dupont stack, men nu kanske danskj**larnaa har börjat komma tillbaka på banan igen, åtminstone var denna påse fantastisk. Mycket mildare och te-igare smak än exempelvis J&Ns (oklart om de köper råkaffe från samma leverantör) trots den ljusa slowroasten. Har haft den i presskvarnen hela helgen och fått underbara upplevelser av teaktig örtighet, nästan som att dricka en riktigt bra earl grey. Ett skott från espressokvarnen resulterade i en otroligt fyllig och djup kopp. Synd att påsen var så liten bara...
 

Faktor

Well-known member
Har införskaffat mig lite nytt idag från Kaffemaskinen. En påse J&N Yirga (enligt mig lite mer tyglad syra än Åre Kafferosteris.) och en påse utav Estates Yirgacheffe, som ska bli intressant att prova. Köpte även på mig en påse El Pedregal (2a i Cup of Excellence Colombia) som förhoppningsvis blir grym i Aeropressen. De har även fått in Haugaards Cuatro som jag hade tänkt prova inom kort.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,676
Inlägg
155,771
Medlemmar
19,369
Senaste medlemmen
MinKoppKaffe
Topp