Vad har ni i kvarnen just nu?

minicmars

Well-known member
Blev sugen att testa nåt av J&N efter den goda Panama de bjöd på idag på Barista Cup-finalen. Köpte hem en påse Kenya AA Gethumbwini från bönor och blad, som jag dessvärre när jag kom hem upptäckte var rostad för nästan 3 månader sen.

ja, och när man ber att få se på roastning datum blir tjejerna sura...:blush:
 

doppio

Well-known member
Jag har snart gjort slut på min första kilopåse av Mauro De Luxe. Klart det bästa av alla bönor jag har provat so far. Har tidigare tuggat mig igenom hela Kahls sortiment och tyvärr inte hittat något som är i närheten av lika bra som Mauro De Lux.

Vad är er erfarenhet av Mauro? Jag har ju sett att det finns ganska många olika Mauro. Jag är ju sugen på att tokköpa massor med De Luxe nu men kanske är värt att prova de andra Mauro? Vilka isåfall?

Mauro är mångas favorit, helt klart. De Luxen är nog den som går bäst också. Test gärna ett färsktrostat kaffe nån gång, det kan bli stor skillnad i smak.
 

Axel

Well-known member
Det är inte dumma grejer det :)
Själv har jag precis köpt upp mig på en till påse Yirgacheffe från Åre Kafferosteri. Himmelsk med mjölk.

Satt faktiskt bredvid rostmästaren från åre kafferosteri på BC middagen. Blev en del snack !

I kvarnen: Don Mayo Honney! en av de 3 komponenterna Pidde (2a) hade i sin blandning! den är extreeeemt bra.
 

treefinger

Well-known member
Nu börjar det ta slut på yirgan från estate coffee. Nästa på tur i kvarnen är J&N Café de Eleta från Panama. Därefter blir det Koppis Daterra Sweet collection. Ska bli spännande.
 

Faktor

Well-known member
Kanske ska snubbla på en sån nästa gång, du verkar ju gilla liknande bönor :)

Jag är lite utav en kameleont. Dricker det mesta. Just Yirga är väl nästan motsatsen till De Sica. Yirgacheffen är ju väldigt syrlig med lite bergamott-iga toner. Tycker den nästan inte är god som ren espresso pga utav den påträngande syrligheten. Men om man dricker med mjölk slipas det av och blir rent ut sagt helt jävla underbart (förlåt svordomen).
 

Axel

Well-known member
Som de flesta av koppis singlar. som Charles själv brukar säga "Kör den tight, jag menar RIKTIGT tight". Brukar väll ligga runt 20-22g och 2cl. På min elektra droppar jag mig fram första sekunderna tills de slutligen rinner ruskigt fint. på koppis linnea så rinner det sakta och säkert i många sekunder tills de 20ml är framme. Jag själv föredrar och mala den snäppet finare och släppa 1g mindre så får jag fram lite finare söttma och mindre syra här i hbg. men kort och tight!
Du måste köpa DMH (Don Mayo Honney) Den är absolut bäst. ( Tror Anne får med sig några fina prover nu när hon dömmer Cup of Excellence på Costa Rica!)
 

treefinger

Well-known member
Shit, och jag trodde att jag körde tighta skott.. :) Väntar med spänning på att det dyker upp lite DMH här i Uppsala.
 

Dockoz

Well-known member
Testade just Passalacqua Cremador, 6 cl på 32 sekunder, helt underbar !!
Det kommer bli en lååååång natt :)
 

treefinger

Well-known member
Blev inte superimponerad av Daterra sweet collection, men det kanske var lite skit bakom spakarna. Nu åker panaman cafe de eleta in i kvarnen.
 

Tobias

Well-known member
haugaard brazil sitio du tileco som jag köpte av the roaster himself på barista cup smakar som varm grädde hällt över en bit mandelmassa, rund och fin, blir i princip bara crema så jag får snurra mycket innan jag dricker.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,668
Inlägg
155,725
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp