Vad har ni i kvarnen just nu?

FabianP

Well-known member
Tyvärr är den mer prydnad än bruksföremål, men vilken prydnad dock! Fungerar gör den utmärkt :)

Just nu är det Kontra's Costa Rican i kvarnen, väldigt trevlig. Ren kopp, lagom fruktighet, sötma och väldigt balanserad syrlighet i avslutningen. Brita-kannan gjorde underverk för smaken, tyckte inte alls lika bra om den igår med ofiltrerat vatten!

/Fabian
 

martink78

Well-known member
J&N's nya Sidamo börjar smaka bra tycker jag, min är rostad den 19:e (eller om det var 17:e) och första veckan var jag lite besviken på den, men nu har den legat till sig lite och fått mer smak. Ididon är dock ett par strån vassare tycker jag..
 

danwi

Well-known member
Just nu finns da Matteos Nekisse från Etiopien i presskannekvarnen. Lite annorlunda, mycket trevlig :) Dessutom inköpt på Chocolat i Linköping i går (lördag) och rostat i... (*trumvirvel*) ...torsdags! Alltså fortsatt mycket bra datum på kaffet där!
 

jonasy

Well-known member
J&N's nya Sidamo börjar smaka bra tycker jag, min är rostad den 19:e (eller om det var 17:e) och första veckan var jag lite besviken på den, men nu har den legat till sig lite och fått mer smak. Ididon är dock ett par strån vassare tycker jag..

Håller med, når inte upp till Idido men fortfarande ett väldigt trevligt kaffe. Vilka sorter tycker ni jag skall prova när dessa bönor tar slut om jag gillar detta kaffe och anser att Idido är det bästa kaffet jag druckit? Använder Aeropress för övrigt.
 

onyman

Well-known member
Jonasy: kanske Nekissen som Jay letar runt stan efter?

Själv så har jag just diallat in espressokvarnen för en El Salvador Cup of Excellence: San Jose / Shangrila från Union Roasters, Sydafrika, lite för intensivt syrlig eller kanske för lite av allt annat tex sötma...för min smak. roligt att prova kaffe rostat i afrika dock!
 

Jay

Well-known member
Jag tänkte på ditt utlåtande :)

Dock tror jag det är en annan Kenya, Makwa AA är den jag har hemma.

/Fabian
På CupCake menar du? Jag har ett mycket svagt minne av att det var Makwa, men jag kan ha fel. Hur som helst har jag inte varit tillbaka för seconds, men jag är jäkligt taggad!

Nekisse som aeropress kan nog bli fantastiskt!
 

FabianP

Well-known member
På CupCake menar du? Jag har ett mycket svagt minne av att det var Makwa, men jag kan ha fel. Hur som helst har jag inte varit tillbaka för seconds, men jag är jäkligt taggad!!

Då har du nog spridit falsk information via din blogg, fy dig... :)

Jag som trodde att Stockholm hade sin beskärda del av vassa kaffeställen, så verkar de ploppa upp likt svampar. Kul, och tråkigt att inte bo där!

/Fabian
 

djneo

Well-known member
Då har du nog spridit falsk information via din blogg, fy dig... :)

Jag som trodde att Stockholm hade sin beskärda del av vassa kaffeställen, så verkar de ploppa upp likt svampar. Kul, och tråkigt att inte bo där!

/Fabian

Men Fabian du har ju Malmö som är en extremt bra kaffe stad måste jag säga och det finns många små rosterier nu i skåneland...
 

Jay

Well-known member
Då har du nog spridit falsk information via din blogg, fy dig... :)
Githima var det (finns blush-funktion på smiley gubbarna så läggs det in här), dock tvungen att kolla min egen källa, hahaha...

Nu till något annat. Har Waxholms SO Brasilianare i kvarnen sedan ett par dagar tillbaka, och jag blir inte klok på den. Dricker den som fransk press/bistro eller vad man vill kalla det, och den känns grumlig och obalanserad, med en smak av Fishermans Friend när den svalnar av. Köpte den färsk från Kaffemaskinen, men har haft så mycket annat kaffe att dricka att jag inte öppnade den förrän i förrgår (tror den rostades i slutet av Augusti).

Någon annan som har erfarenhet? Har den påverkats av något i mitt hem, eller är den så här?
 

mts

Well-known member
sthlm roast royal blend, inte blivit helt överens med smaken där, lite gräs eller hö kanske som tagit överhanden, men som espresso duger den mer än väl.
 

FabianP

Well-known member
Tack för tipset, men om den knappt går att finna i Sthlm blir det nog ännu svårare här nere i Lund :D Näste laddning blir nog LoveCoffe, måste ju stödja lokalproducerade varor ...

Du MÅSTE prova Love's Tanzania-kaffe, det är bland det absolut bästa jag druckit. Extremt trevlig lime-ton i början när man får det i munnen, sedan kommer tonvis med socker. Jag drack mig sömnlös igårkväll, var bara tvungen att ha en kopp till, och det var bra länge sedan det hände.

Av Love-kaffena jag postade bild på har jag druckit Tanzanian, med ovanstående resultat, och Kenyan. Gillade Kenyan, trots att jag generellt har lite svårare för kaffena från Kenya. Mycket rabarber i doft och smakavslutning! Brassen kvar, spänningen stiger!

Finns all anledning att stödja lokalrostat, när det rockar så fett :)

/Fabian
 

Mayhem

Well-known member
The Real McCoy från Koppi. Tyckte inte kaffet var något speciellt, tills jag bytte till trippelkorg och ökade doseringen... då blev det fantastiskt bra espresso!
 

Sir Anselm

Well-known member
Huntersville Smooth Espresso*, tror den hade tillägget 2.0. Smakade fint i cappucinon igår, men lite för mycket "mörkrost" för att fungera som ren espresso för mig.

*Det är alltså PF013 som rostat
 

Forumstatistik

Trådar
14,674
Inlägg
155,765
Medlemmar
19,368
Senaste medlemmen
Manglund
Topp