Vad har ni i kvarnen just nu?

Sir Anselm

Well-known member
ja långsamt så sprider sig den goda smaken söderut! :) men allvarligt talat så dricker folk här otroligt exklusiva kaffen: det är intressant att kolla in utvecklingen i smak i denna tråden, de första inläggen handlade om olika italienska blandningar med 40% robusta och okända rostdatum, de senaste månaderna så är det mest exklusiva kaffen från Square Mile, Koppi, Stumptown, Haugaard, Da Matteo, Costas etc som konsumeras kanske 2 veckor efter rostning. Roligt!

Bara för det var jag tvungen att läsa igenom de första sidorna av tråden, och det stämde ju! Kul utveckling minst sagt! Hur ligger de svenska rosterierna i tiden jämfört med tråden start, da Matteo började 2007 kunde jag se på deras hemsida, men de andra?

För att åtminstone hålla mig lite OnT så har jag Aceh Tengah i kvarnen, när den är slut ska jag nog försöka få tag på något från Waxhom eller Haugaard...
 

normende

Well-known member
Nja sådär inte helt nöjd.Man smakar ju att det är del skillnad. Mer fylligt mer kraft, Får väl blanda i lite mer robusta. Illykaffe är ju ganska mild. Ökar till 25% robusta.
 

Jay

Well-known member
Nja sådär inte helt nöjd.Man smakar ju att det är del skillnad. Mer fylligt mer kraft, Får väl blanda i lite mer robusta. Illykaffe är ju ganska mild. Ökar till 25% robusta.
Förstår jag dig rätt om du alltså rostar robustan själv och köper Illykaffe som du spär ut det med? Det är lite som att köpa såpbubblor och sedan ta sig tid att göra egen tvål för att hälla i och få större bubblor...
 

normende

Well-known member
Ja det stämmer förutom att jag har köpt färdigrostad robusta.
Kalla mig knäpp, det är lugnt . Men vem har sagt att mr illy har rätt med sin blandning.. Lite robusta är ju aldrig fel.
 
Senast ändrad:

Sir Anselm

Well-known member
Hällde för en liten stund sedan ner lite Espresso Bianco från Waxholm i kvarnen. Otrolig crema på första skottet, smakade fint som cappucino!
 

normende

Well-known member
Illy med 25% robusta.
Fick till en ritktigt god cappu gjord på en dubbel espresso. Smaken var fylligt,kraftigt lite sötma med riktigt fin smak av mörk choklad ( den där litte småbittra smaken som mörk choklad har).
 

martink78

Well-known member
Fick hem en påse Sidamo Kebado Dara idag av min kära fru som hade köpte en påse hos J&N, första koppen ur AP'n blev dock inte så bra, doserade för mycket tror jag så fruktsmaken försvann i kroppen. Eftersom jag smakade den hos J&N på deras happening för ett par veckor sedan så vet jag att det finns mer att hämta. blir ett nytt försök i morgon med mindre dosering..
 

jonasy

Well-known member

Lugn och fin nu, finns de som inte dricker kaffe till frukost! Skämt åsido, har precis dragit första skottet med kaffet med det förmodligen krångligaste namnet någonsin.

Kände redan på doften att det här kaffet har väldigt stor potential, och första intrycken var att det är en repris på Idido Misty Valley, vilket i min värld är mycket positivt då det förmodligen är det bästa kaffet jag druckit. Sött, mycket fruktighet men inte så mycket komplexitet skulle jag säga.

Noterade dock att kaffet är rostat den 17:e (trodde först det stod den 11:e, bara jag som inte kan läsa J&N nya datummärkning?), så det är mycket möjligt att det finns mer att hämta. Men som sagt, gillar man söta kaffen och tyckte man som jag att Idido var världsklass tror jag inte man blir besviken på Sidamo Kebab... eh vad det nu heter. Plus i kanten för deras LE-påsar som är återförslutbara.
 
Senast ändrad:

hne

Well-known member
Rast Roma. Inte dumt alls! Men, så tycker jag om när det smakar lite robusta också.

Smakmässigt är den en riktig luring. Jag kan verkligen inte beskriva smaken som annat än... kaffe. Inte choklad, inte gammalt bildäck, inte röda vinbär, inte... väldigt väl sammanhållen smak, helt enkelt.
 

speakman

Active member
Egenrostat Etiopian Mocca från Alnö Kaffehus. Klart bästa singeln jag hunnit provat hittills. Bara den får ligga en vecka eller två så är den på topp! Både lukt och smak lutar nog lite åt det nötiga hållet, men jag har nog inte erfarenhet nog att beskriva det noggrannare.
 

Satyricon

Well-known member
Serverade mig just, själv är bäste dräng, en caffè normale, gjord på Hans Högvördighet Caffè Bravi Crema (30/70). En stöddig sak som bär sin arrogans på ett fullkomligt avväpnande sätt.

Fortsätter med samma. Ett älskvärt kaffe, som inte dristar sig för att säga kärva sanningar.

Funderar på att öppna en påse Mauro. Jag köpte påsen (0,5 kg) för motsvarande 54 kronor i Italien; samma påse kostar 279 kr på NK. Rätt hisnande.
 

FabianP

Well-known member
Kaffekärlek

attachment.php


Diggar verkligen designen på Love's påsar, för att inte tala om de urtrevliga och passionerade killarna som står för kärleken. Blir grymt kul att testa dessa! Har inte blivit missnöjd tidigare, och Jay har satt nivån högt :)

För övrigt, behöver jag fler hyllor, men då måste jag växa typ 20cm för att det skall bli praktiskt...

/Fabian
 

Bilagor

  • IMG_0982.jpg
    IMG_0982.jpg
    89.6 KB · Visningar: 116

Forumstatistik

Trådar
14,674
Inlägg
155,765
Medlemmar
19,368
Senaste medlemmen
Manglund
Topp