Vad har ni i kvarnen just nu?

GLC

Well-known member
Hoppas få min Dark blend från Sthlm Roast efter helgen, som tur är har jag semester en vecka till så jag har gott om tid för att leka med kaffe :)
 

hne

Well-known member
Zoegas espresso della casa. Hittade en halvpåse som verkade vara rostad i Juni (01730698), 250g-påsen brevid däremot var nog januari (00130698). Passande när man väntar besök av kaffedrickare och J&N Sweet Holy Moses precis håller på ta slut.
 

henrico

Well-known member
Waxholm Krut. Allvarligt det bästa kaffet jag har druckit på minst sex månader. Rent ut sagt sjukt bra. Underbart chokladiga toner med massor av smak, dessutom perfekt både som espresso och när man serverar med mjölk.

Kommer definitivt bli min standardblandning!
 

AndersSt

Well-known member
Köpte ett halvkilo av da Matteo´s Vallgatan 5 när vi var i Göteborg senast. Det tog slut rätt snabbt, mycket gott! Efter det blev det Ionia Gran Crema, gott fast på ett helt annat sätt.
 

duenorth

Well-known member
Waxholm Krut. Allvarligt det bästa kaffet jag har druckit på minst sex månader. Rent ut sagt sjukt bra. Underbart chokladiga toner med massor av smak, dessutom perfekt både som espresso och när man serverar med mjölk.

Kommer definitivt bli min standardblandning!
Öppnade en påse Krut idag jag med. Smakade som sagt väldigt bra som cappuccino. Väldigt mycket choklad och en del mandel. Första påsen från Waxholm men definitivt inte den sista.
 

HE

Well-known member
Öppnade påsen med Da Matteos Chelba Natural, Etiopien, som inhandlades på den återkommande semestertrippen till Götet. Smaken kom som en positiv käftsmäll. Mycket fruktig precis som utlovat. Kan starkt rekommenderas.

Senare på Göteborgskvällen åtnjöts även CarlEinar Häckner på ett regningt lisseberg. Han är sjukt rolig!
 

treefinger

Well-known member
Nöden har ju ingen lag, så vid ett svagt tillfälle fick det bli ett paket Löfbergs "Purple Legend" på ICA. Fruity stod det på påsen vill jag minnas, intressant tänkte jag. Bönorna visade sig tyvärr ge ett kruttort kaffepulver, så vid extraktionen fullkomligt sprutade kaffet ut genom nakenfiltret. Tro vad det var för rostningsdatum? Fick ställa om kvarnen rätt rejält för finare malning. Det gav ett bättre resultat men fortfarande väldigt tunt och väldigt tidig blondning. Knappt ens en tillstymmelse till crema men smaken blev dock bättre än vad man kunde tro efter en glimt ner i koppen, rätt skarp i syran.

Skulle vara intressant att testa en påse med nyrostat kaffe, för detta måste ha varit riktigt gammalt.
 

Musikarfelix

Well-known member
Skulle vara intressant att testa en påse med nyrostat kaffe, för detta måste ha varit riktigt gammalt.

Det är ju det största problemet med industrirostarna, det är svårt att hitta färskt kaffe ifrån dem. Jag blev faktiskt förvånad över hur bra deras sortiment var när jag var upp i löfbergsskrapan och provade espresso, fast då testade vi endast deras specialkaffesortiment vill jag minnas...
 

Satyricon

Well-known member
Serverade mig just, själv är bäste dräng, en caffè normale, gjord på Hans Högvördighet Caffè Bravi Crema (30/70). En stöddig sak som bär sin arrogans på ett fullkomligt avväpnande sätt.
 

hne

Well-known member
Åre Pop. Inte riktigt min smak som espresso. Jag förstår vad man kan gilla med den, men det är inte riktigt min grej. Med mjölk blir den, uhm, annorlunda. När folk pratat så gott om den måste man ju liksom prova!
 

PojkenMedTur

Active member
Öppnade en påse Krut idag jag med. Smakade som sagt väldigt bra som cappuccino. Väldigt mycket choklad och en del mandel. Första påsen från Waxholm men definitivt inte den sista.

Jag har också en påse krut hemma, tyckte det var nice men fick en påse väldigt nyrostat haugard underdog av en barista-kompis. Vid direkt jämförelse så helt klart godare både som cappucino o espresso, godaste kaffet jag hittils druckit trog jag tom =)
 

FabianP

Well-known member
Underdog är verkligen en sjukt bra espressoblend. Hade varit kul att se den, eller något annat Haugaardkaffe, i Malmö!

/Fabian
 

xfniko

Member
The Real McCoy från Koppis Helsingborg. Mycket fyllig blend från brasilien, panama och costa rica. Espresso blandning men funkar utmärkt som dropp brygg. :coffee:
 

FabianP

Well-known member
Robusta kaffen, och inte bara robustakaffe verkar vara allt för mångas melodi, men vem vet, snart kanske missionen börjar gro.

Just nu ligger Kafferosts Daterra i kvarnen. Ett bra baskaffe, som smakar rätt så odefinierat kaffe. Jag som vill ha mer obalans, och smaker som sticker ut? Smakar dock inte illa, och för ett så nyöppnat rosteri måste det väl anses bra. Lite besviken att den vansinnigt kraftiga doften av smörkola/Hemkola som kom när man tryckte luften ur påsen inte slog igenom i smaken!

/Fabian
 

onyman

Well-known member
ja långsamt så sprider sig den goda smaken söderut! :) men allvarligt talat så dricker folk här otroligt exklusiva kaffen: det är intressant att kolla in utvecklingen i smak i denna tråden, de första inläggen handlade om olika italienska blandningar med 40% robusta och okända rostdatum, de senaste månaderna så är det mest exklusiva kaffen från Square Mile, Koppi, Stumptown, Haugaard, Da Matteo, Costas etc som konsumeras kanske 2 veckor efter rostning. Roligt!
 

Forumstatistik

Trådar
14,677
Inlägg
155,786
Medlemmar
19,371
Senaste medlemmen
Intäkt
Topp