Vad har ni i kvarnen just nu?

PF013

Well-known member
Har just gjort slut på en alldeles för liten påse av Dellerhagens FAT espresso. Det lilla jag hann smaka var precis i min smak. Inte bara gott, utan skotten såg helt underbara ut. Jag hade inte räknat med att ha huset fullt med gäster när jag köpte en kvartskilospåse. Den räckte en dag...
 

FabianP

Well-known member
Esmeraldan är inte särskilt mörk alls, i mina ögon, ser verkligen inte ut som på bilden Felix postade. Jag fäster dock ingen större vikt vid det, så länge det smakar bra, och än har jag aldrig blivit besviken på herr Hs kaffen.*

PF013; Lätt att vara efterklok, som vanligt! Annars brukar problemet vara att man köpt på sig för mycket kaffe. Det är många som gillar FAT skarpt, till och med många jag-vill-ha-italiensk-robusta-blandning som gått över till den. Vansinnigt kul att Dellerhagen har fått till en så lyckad blandning :)

/Fabian

*Jag vet dock fler som reagerat på att de trodde Haugaards kaffen skulle varit ljusare, och att de smakat så bra trots att de inte varit det.
 

MrNoOne

Well-known member
Körde slut på mitt Haugaard - Australien Mountain Top PB 11 . Supergott, får nu vänta ett år på nästa batch ifrån hr. Haugaard. Kommer köpa mer än en 200g påse nästa gång, det är säkert. Ett väldigt speciellt kaffe med massor av tyngd och smak.

Öppnade mitt Haugaard - Esmeralda Growers Geisha Panama, WOW vilket kaffe! Så "lätt", lent och ändå så smakrikt. Dricker en ensam espresso eller latte per dag och njuter.....

Väntar nu på en påse JBM ifrån Areyko.....
 

Jay

Well-known member
Intressant, jag blev också ytterst förvånad hur mörkt rostad Panaman var av Haugaard. Som någon skrev, så länge det smakar bra så spelar det väl ingen större roll, men jag tycker nog att båda Panama jag haft varit ganska smala i sin profil när jag druckit dem som presskaffe, så det är inte utan att jag undrar om man saknar något som skulle funnits vid ljusare rostning?
 

onyman

Well-known member
Intressant, jag blev också ytterst förvånad hur mörkt rostad Panaman var av Haugaard. Som någon skrev, så länge det smakar bra så spelar det väl ingen större roll, men jag tycker nog att båda Panama jag haft varit ganska smala i sin profil när jag druckit dem som presskaffe, så det är inte utan att jag undrar om man saknar något som skulle funnits vid ljusare rostning?

Haugaard själv menar att kaffet blir bättre efter mognad? tror han sa att man skulle vänta typ 6-8 veckor med att dricka ett av hans Brasilianska kaffen....mystiskt, på alla andra ställen i världen där man är lika fanatiska och excentriska vad gäller kaffe som Haugaard och använder liknande rostning så vitt jag kan förstå.. hävdar de att deras kaffen peakar efter bara några dagar eller max en vecka?

http://coffee-crusade.com/2010/07/19/coffee-my-muse/#comments
 

onyman

Well-known member
Körde slut på mitt Haugaard - Australien Mountain Top PB 11 . Supergott, får nu vänta ett år på nästa batch ifrån hr. Haugaard. Kommer köpa mer än en 200g påse nästa gång, det är säkert. Ett väldigt speciellt kaffe med massor av tyngd och smak.

Öppnade mitt Haugaard - Esmeralda Growers Geisha Panama, WOW vilket kaffe! Så "lätt", lent och ändå så smakrikt. Dricker en ensam espresso eller latte per dag och njuter.....

Väntar nu på en påse JBM ifrån Areyko.....

Jag hoppas jag har fel men jag att dricka Jamaikanskt kaffe från en okänd ny rostare efter att ha druckit Haugaards toppkaffen är bara upplagt för besvikelse!? Säg till när du får kaffet så får vi köra en testning/koppning, har ett par intressanta kaffen från Square Mile på gång.
 

MrNoOne

Well-known member
Jag hoppas jag har fel men jag att dricka Jamaikanskt kaffe från en okänd ny rostare efter att ha druckit Haugaards toppkaffen är bara upplagt för besvikelse!? Säg till när du får kaffet så får vi köra en testning/koppning, har ett par intressanta kaffen från Square Mile på gång.

Jo, det finns en risk att allt kaffe som smakas av efter Haugaards super påsar kommer att falla platt. Men, jag gillade Areyko's No1 och hoppas han kommer att rosta till JBM med samma finess. Jag kommer i alla fall att få smaka av dessa bönor vilket jag siktat på ett tag nu. Återkommer med kommentarer så fort jag smakat av.
 

Mayhem

Well-known member
Dricker just nu sista koppen Big Bold & Natural från J&N. Fruktigt, riktig kvalitetskänsla, om än väl syrligt för min smak.

Härnäst blir det Cielito Lindo Espresso, 2009 Honduras Cup Of Excellence #5, rostad av Tim Wendelboe. Den var dyr så får hoppas att den är bra också!
 
Senast ändrad:

FabianP

Well-known member
Haugaard Daterra DOT, mognat sedan 21 juni. Gillar det skarpt, snacka om mörk fin-choklad-upplevelse i koppen. Nästan för tufft för brygg, rockar fett som espresso.

/Fabian
 

hne

Well-known member
J&N Sweet Holy Moses. Så fort köksväggarna torkat ska jag prova brygga espresso på det. Än har det bara blivit förvånansvärt goda bodum-kannor.
 
Senast ändrad:

duenorth

Well-known member
Som jag har längtat efter denna påse Åre Pop men ack vad "tråkig" den blivit.
Påsarna jag har köpt tidigare (ca 1 år sedan) har varit bland det bästa jag smakat. Vad har hänt med min kära pop?
 

doppio

Well-known member
Dåligt med aktivitet på detta froum från min sida, får bli bättring på det.
Kör med Isola för tillfället, och tror jag ska köpa mig en ny J&N påse under lunchen.
 

Satyricon

Well-known member
Musetti brun påse. Sitter och klämmer på en påse Mauro 60/40 hemburen från Vicenza, men den får ligga till sig lite.
 

Leff

Active member
Moredocofe (etiopiskt från dawa basin) rostat av De La Paz Coffee Roaster från San Francisco. Rostat 26 juli. Kul att prova ngt nytt även om J&N alltid levererar.
 

PF013

Well-known member
Dark Blend från Sthlmroast. Initiala intrycket är mycket lovande för att vara en robustablandning. Tredje skottet smakade Amaretto.

Sen ligger 16 kg råkaffe från HasBean i FedEx-bilen! Bland annat 8 kg Brazil Fazenda Cachoeira da Grama Bourbon Pulped Natural 2009-2010 som förhoppningsvis ska bli basen i en trevlig espressoblend inspirerad av Dellerhagens FAT.
 

Emil

Well-known member
Dricker det sista av HasBesn Brazil Inglaterra Acasia Pulped Natural- grymt fin espresso! Har talar vi verkligen mjölk choklad :)
 

Sthlmroast

Member
Kul att höra, letade länge efter en robusta som verkligen gick att jobba med. Är verkligen nöjd med den indiska som följer "Monsun Malabar" metoden.
 

Forumstatistik

Trådar
14,677
Inlägg
155,786
Medlemmar
19,371
Senaste medlemmen
Intäkt
Topp