Vad har ni i kvarnen just nu?

hrbrun

Well-known member
Rwanda Gatsinga Sun Dried (Late Harvest). Som press är det ett jättetrevligt kaffe. Som espresso rockar det inte min värld i alla fall. Måste ha missat något i espressoextraherandet eftersom J&N föredrar kaffet som espresso....
 

FabianP

Well-known member
Ja, det har du nog gjort :)

Tycker det är riktigt bra både som espresso och brygg, och upptäckte idag att SHM rockar som brygg det med!

/Fabian
 

[SH]

Well-known member
Misty Valley, rostat 13/1, i kvarnen för tillfället.

Alla uppsalabor som gillar detta kaffe kan beöka saluhallen, det fanns en hel del påsar där när jag handlade i lördags.
 

FabianP

Well-known member
Costas Finca San Fransisco kördes slut idag. Helt ljuvlig som både brygg och espresso, fruktansvärt bra kaffe i min bok! Utlovade cacao/karamell/hasselnöt-toner kom fram, och de gillar jag verkligen att hitta i ett kaffe. Rekommenderas varmt :coffee:

(Dessutom var bönorna väldigt fina att titta på, hehe...)

/Fabian
 

Almapeso

Well-known member
Costas Finca San Fransisco kördes slut idag. Helt ljuvlig som både brygg och espresso, fruktansvärt bra kaffe i min bok! Utlovade cacao/karamell/hasselnöt-toner kom fram, och de gillar jag verkligen att hitta i ett kaffe. Rekommenderas varmt :coffee:

(Dessutom var bönorna väldigt fina att titta på, hehe...)

/Fabian

Har samma böna här också :). Tycker den är fantastisk i aeropressen. Har inte smakat den som espresso. Kör alla singelbönor som brygg numera.
Det är för övrigt min första bekantskap med Costas.
 

Cafe Biec

Member
Kontir Wild Forest från Ethiopien. Rostad hos Saveurs des Tropiques, Toulouse. Inte lika gott och smakrik som Sidamo från samma torrefacteur, men den är inte rostat nyligen och det kan ha påverkat smaken.
 

Almapeso

Well-known member
Idag sprang jag på dom. 4 st i stilrena förpackningar.
Just den här är en brasilianare som jag ska stifta bekantskap med nästa vecka.
Tills dess får Passalacquan regera kvarnen.
 

Bilagor

  • IMG_0403.jpg
    IMG_0403.jpg
    64.8 KB · Visningar: 32

MTR

Well-known member
Fick en trevlig leverans från Intelligentsia idag.

Ser framförallt fram emot CoE Fina Malacara.
 

Bilagor

  • intelligentsia_1.jpg
    intelligentsia_1.jpg
    63.9 KB · Visningar: 21
  • intelligentsia_2.jpg
    intelligentsia_2.jpg
    76.3 KB · Visningar: 28

Almapeso

Well-known member
Nice. Var går det att köpa kaffe från Love Coffee?

Oj det är jag osäker på. Dessa fanns i vår lokala kaffehandel i Lund där de rostas.
Men jag skickar gladeligen upp en leverans till stockholm för vad nu portot kan kosta. Alla 4 sorter kostar 92 kronor/styck och rostades den 26:e Januari.

PM'a mig din adress om du är intresserad så ska jag smita in idag (eller imorgon)

Drop Coffee brukar annars få in sorter lite varstans. Kanske kommer de köra ett LoveCoffee-race?
 

MTR

Well-known member
Oj det är jag osäker på. Dessa fanns i vår lokala kaffehandel i Lund där de rostas.
Men jag skickar gladeligen upp en leverans till stockholm för vad nu portot kan kosta. Alla 4 sorter kostar 92 kronor/styck och rostades den 26:e Januari.

PM'a mig din adress om du är intresserad så ska jag smita in idag (eller imorgon)

Drop Coffee brukar annars få in sorter lite varstans. Kanske kommer de köra ett LoveCoffee-race?

Tack det var snällt! Dock har jag en hel del kaffe hemma som jag måste göra slut på först. Ska kolla in på Drop coffee och höra om de tänker ta in.

Meddela gärna vad du tyckte om kaffet!
 

peephole

Well-known member
Har samma böna här också :). Tycker den är fantastisk i aeropressen. Har inte smakat den som espresso. Kör alla singelbönor som brygg numera.
Det är för övrigt min första bekantskap med Costas.

Började precis med påsen, första koppen dricks just nu :) Eftersmaken är mycket lik mörk choklad.

Vad använder ni för metoder i brygg och aeropress?(mängd,tid osv.)
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,668
Inlägg
155,724
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp