Vad har ni i kvarnen just nu?

Marv

Well-known member
Köpte en påse Mokarabica Regal i sollentuna centrum i helgen. Jag var dumsnål och orkade inte åka in till stan. Regal skall vara en 80-20 blandning, vattning, tråkig och intetsägande. Har inte hittat ngn sötma som kan balansera bitterheten. Verkar funka bättre vid lägre temp, typ 91-92 C, men fortfarande trist. Får se om jag orkar dricka upp den...:(
 

henrico

Well-known member
J&N Sweet Holy moses.... Fungerar inte alls när jag överdoserar eller drar en ristretto, blir inte alls bra. Däremot som 20 sekunders i en latte/cappu fungerar den bra, sambon tyckte dock den var riktigt fjollig och inte alls i hennes smak.
 

Agathorn

Well-known member
haugaards brazil natural daterra DOT. Drog en dubbel igår på 60 sekunder, lol. Smakade dock förträffligt bra till min stora förvåning! Går ju nästan inte att misslyckas med hans bönor!
 

MTR

Well-known member
Just nu har jag ett kaffe från Stockfleths i kvarnen. Papua Nya-Guinea Madan Estate, Waghi Vally. Enormt fruktigt och passar utmärkt både i filter och aeropress. Rekommenderas.
 

djneo

Well-known member
Just nu ligger det ett fantastiskt gott kaffe i kvarnen i form av lilla kafferosteriets Kotecacya Kooperativ riktigt bra balans och fin choklad o toffe smak..

Väntar på att hamna i kvarnen är lillas Espressoblandning 3.4 ska bli intressant....
 

Almapeso

Well-known member
Intressant det här med Sweet holy moses. När den lanserades var det många som tyckte den var väldigt trevlig. Några batcher efter så rapporterades det om svårigheter. Nu senaste tiden är det spridda skurar.
 

Almapeso

Well-known member
Vad har jag snart i kvarnen:
Haugaards Bossa Nova.

Var inne en sväng på Gusto i helgen och fick två koppar filterkaffe på denna espressoblandning. Det kan banne mig vara det bästa jag smakat. Nu hoppas jag kunna få fram samma nyanser hemma. Jag hoppas mina höga förväntningar infrias.

Jag önskar det fanns ett Gusto här...
 

martink78

Well-known member
Vad har jag snart i kvarnen:
Haugaards Bossa Nova.

Var inne en sväng på Gusto i helgen och fick två koppar filterkaffe på denna espressoblandning. Det kan banne mig vara det bästa jag smakat. Nu hoppas jag kunna få fram samma nyanser hemma. Jag hoppas mina höga förväntningar infrias.

Det där har jag funderat lite på, hur gör man för att bäst göra kaffe i "fel" bryggmetod. Utan att ha testat ännu känns det som att t.ex lägre vattentemp borde fungera bra för att köra espressorostat kaffe i guldfilter/presskanna.. ?
 

FabianP

Well-known member
Det måste bero väldigt mycket på kaffet. Kan tänka mig att t.ex. Haugaards espressoblandningar inte är särskilt mörkrostade, och därmed inte behöver någon korrigering vid filterbryggning. Spekulation, men jag tror inte att den gode H skulle köra mörkrost :)
(Mer än relativt sett då, kanske)

/Fabian
 

Bat

Active member
Var på Gran Canaria för ett par veckor sedan och köpte en påse Marcilla för ett test. Den visade sig vara supergood! och kolla creman 1cm! det får jag bara med Kaffegalningens färskrostade.
Är det någon som vet något om märket?
 

Bilagor

  • DSC_0526.JPG
    DSC_0526.JPG
    41.8 KB · Visningar: 40
  • DSC_0527.JPG
    DSC_0527.JPG
    39 KB · Visningar: 40

Jay

Well-known member
Var på Gran Canaria för ett par veckor sedan och köpte en påse Marcilla för ett test. Den visade sig vara supergood! och kolla creman 1cm! det får jag bara med Kaffegalningens färskrostade.
Är det någon som vet något om märket?
Ser ut som en robusta crema:nowink:
Edit:
man använder torrefacto metoden, vilket inte direkt får mig att avfärda den tanken direkt...
 

Satyricon

Well-known member
Efter ett par veckors handgemäng med Italcaffè 95% robusta, vilar jag nu ut med lite Musetti brun påse. Förvånas varje gång över denna budgetblandnings fina personlighet och säkra stämföring.
 

Ciclista

Well-known member
Det där med torrefacto lät väldigt bakåtsträvande mot hur microrosterier rostar nu för tiden. Ta bort syra och göra bönorna bittrare:huh: låter puckat i mina öron.

Tycker man crema är gott så är ju robusta gott, jag tycker inte crema från framförallt robusta smakar gott. Ett råd från mig är att smaka på creman och se vad man tycker om den...

Ursäkta om jag låter bitter men sån blir jag när jag skriver om den bittra bönan robusta;)
 

MTR

Well-known member
Cup of Excellence El Salvador, Finca Malacara. Bourbon odlad på 1500m. Väldigt långt från de tidigare bittra inläggen =)
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,667
Inlägg
155,722
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp