Vad har ni i kvarnen just nu?

[SH]

Well-known member
Kör det pressmalet 19g/60sek/full aeropress med ca 90°C på vattnet med omrörning första 15 sek.
I 1-kopps guld blir alla smaker och sötman mycket mindre tydliga. Kaffet får en mindre kropp men är mer delikat eller hur man skall säga.

Tack för tipset! Hade precis öppnat min påse Chelba och testat det i 1-koppsfiltret men tyckte inte att det blev fullt så smarrigt som när jag provsmakade det strax före jul (Mr Dellerhagen själv var förbi Uppsalas bästa kaffebutik och bjöd på lite nyheter).
Testade i Aeropressen idag och det blev klart bättre men inte fullt så bra som jag hoppats. Funderar på om bönorna ska få vila någon dag till, min påse är rostad 9/12.
 

grebdnul

Well-known member
Johan & Nyström FTO. Riktigt fin när man får till den. Och så är den ekolokisk och fair trade. Alla blir glada!
 

Anders

Well-known member
Kärt återseende!

Rostad 29/12 så jag låter den nog mogna några dagar till.

En efterlängtad återkomst, om än bara för en kort period!


...
 

Bilagor

  • IMG_4065_.jpg
    IMG_4065_.jpg
    147.1 KB · Visningar: 33

jonasy

Well-known member
Var på stan idag i Uppsala och köpte på mig en del då affären här är oändligt mycket bättre än den i Lund. Blev J&N Idido Misty Valley, Rwanda Gatsinga Sun Dried och Njutning från Åres Kafferosteri. Tillsammans med en Monsooned Malabar från tomten borde jag klara mig tills nästa gång jag är i stan (april) ;)
 

Kaleb

Active member
Mauro Deluxe, rostad i september. Första gången jag köpt den och har inte riktigt fått till den ännu, blir lite för intensiv.
 

arkie

Member
Köpte lite nytt idag.

El Salvador Finca La Esperanza från J&N. Testat en shot, riktigt god, mörk fin crema. Gick nog lite fort dock, skall mala lite finare näst gång.

Sen köpte jag även en till från J&N idido Misty Valley, nyrostat så den får la vänta ett par dagar!

//Kaffenybörjare
 

demo

Well-known member
Elsalvador är riktigt fin. En av mina absoluta favoriter.




Köpte lite nytt idag.

El Salvador Finca La Esperanza från J&N. Testat en shot, riktigt god, mörk fin crema. Gick nog lite fort dock, skall mala lite finare näst gång.

Sen köpte jag även en till från J&N idido Misty Valley, nyrostat så den får la vänta ett par dagar!

//Kaffenybörjare
 

[SH]

Well-known member
Har man redan fått sig årets bäst kopp? Plockade fram Chelban och bryggde den enligt AA:s beskrivning ovan. Sött och bärigt, makalöst gott helt enkelt.
 

jonasy

Well-known member
Testade Moonsoned Malabar i presskannan, blev något blaskig så jag får dra på mer och kanske lite längre extraktionstid nästa gång. Nåja, den smakade mer moget än den sötare Esparanzan jag kört hittills, lite jordig. Trevlig upplevelse och det är kul med nya smakupplevelser! Lite meck dock att man måste justera om mängder och tider när man testar nya bönor suck ...
 

leitzler

Well-known member
da Matteo:s Santa Clara ur Aeropress, ett av de bästa jag någonsin druckit i kaffeväg (vilket iofs kanske inte säger så mycket). Helt fantastiskt i alla fall! Vet inte hur jag ska överleva när de rostat & sålt sista säcken..
 

Agathorn

Well-known member
I brist på annat så några Zoegas espressobönor i påse. Hur jag än gör smakar det förbaskat illa och kanaliserar i nakenfiltret som inga andra bönor förmått göra. "bäst före 2010-01", rofl.
Nej jag måste planera bättre med mina kaffebeställningar framöver så man slipper sådana här nödlösningar! Man blir ju bara förbannad!
 

GLC

Well-known member
När är bönorna rostade då Agathorn? Du vet väl att koden under datummärkningen innehåller rostdatum. T.ex 9335xxxxx betyder rostat 2009 dag 335. Sedan innehåller de lite mer siffror också som talar om vilken rost det är, eller hur det nu var.
 

Forumstatistik

Trådar
14,691
Inlägg
155,828
Medlemmar
19,377
Senaste medlemmen
Catlord
Topp