Kaffegalningen
Brewtal kaffenörd
Mmmmm, fiiin spak.... :lol:
Allvarligt, det var ett redigt bankande... Men huvudsaken är att han fick till det.
Allvarligt, det var ett redigt bankande... Men huvudsaken är att han fick till det.
Blancken sa:Hej alla kunniga!!!
Jag har nu fått en espresso maskin. Jag fick en krups xp 2050.
Nu har jag börjat prova på skummningen. Jag har läst allas tipps på denna tråd, och har förstått att det är en hel vetenskap.
Men jag har en fråga som jag inte blir rektigt klok på.
På mitt Ångrör (som inte är så långt) sitter det ett litet rör som värkar vara någon form av insugsrör för att få ner mer luft i mjölken.
Då jag täpper igen det röret tycker jag det blir lättare att få till ett bättre men inte alls bra skum (det påminner iaf om ett bra skum .
Är det någon form av turbo rör som jag har läst kan sitta på vissa maskiner.
Har ni erfarenheter av denna maskin så får ni Gärna tycka till och berätta vad som är Bra och Dåligt med den, har som inga erfarenheter sedan tidigare
Tack på förhand Blancken
Blancken sa:Är det någon form av turbo rör som jag har läst kan sitta på vissa maskiner.
Blancken sa:när jag har läst lite på nätet så står det nästan överallt att man skall börja på toppen i ca 6 sec sedan kan man gå ner djupare för att värma mjölken. Men när man tittar på lite filmer så verkar de vara strax under ytan hela tiden.
Jag har kanske 1-1,½ dl mjölk i kannan och går jag då ner efter 6 sec så går det så himla fort att få mjölken varm, och det blir inte mycket krämigt skum mest varm mjölk...
bilden visar ett försök till art...
Jag har ju sett era bilder och jag jobbar på att få allt bättre,
så som att jag nu har pluggat "turboröret"(dock ej på denna bild).
komentera gärna vad som har gått snätt så jag bara kan bli bättre.
Har mjölken blivit för varm/kall, svingat mjölken för lite ja vad ni tror som är fel.
Blancken sa:jag vet inte om ni har sett denna video men han/hon är ju GRYMMMM
Jag Vill Lära Mig....
http://www.youtube.com/watch?v=R5N6f7Ry1Xo&NR
Mr Isomac sa:Försök att få mjölken blandad med hjälp av ångtrycket under skumning.
Veva runt kannan innan du häller upp första cappun för att blanda mer.
Veva runt kannan innan du häller upp nästa cappu för att blanda mer.
Vevavevaveva.
För att Du aldrig har frågat!!!Varför har ingen sagt till mig att pumpen ska vara avstängd under skumning?