Cheffalo sa:Nej, men provade frysa en cappuccino en gång. En jag tyckte blev ovanligt fin. Men arten suddades ut..
vonthor sa:Beställde en islatte idag på street vid hornstull och killen skummade mjölken en liten bit, ingen som provat det? Den smakade faktiskt skit. Min första islatte så kanske det inte är min grej. Ska prova efter något av era recept och jämföra.
arto sa:Provade lite nyss och kom fram till en, för mitt tycke, god iskaffe.
Ungefär såhär gjorde jag:
15 normala iskuber
1/2 - 1 dl ljus sirap (dvs den man kan köpa på konsum, ica, jada jada...)
1-2 dl standardmjölk
2 dubbla ristretton
Mixa först utan kaffe så isen krossas till önskad grad. Gör kaffe och häll i. Blanda.
Tycker den smakade gott
Själv föredrar jag kaffe helt utan socker, tycker inte alls om söta drycker... men så gillar jag grapefrukt och bäska droppar också ...
I vilket fall brukar jag helt enkelt trycka upp en dubbel espresso och sedan 1.5-2dl mjölk på det - in med det i kylen över natten och så har man fräsha islatte en hel dag som bara är att ta för sig av!
Grymt gott, kallt och inte alls sött
Ibland.. men det var proportionerna som var viktiga...
Jag gillar min islatte helt basic. Häll upp is i en shaker. Häll på en dubbel ristretto, häll i mjölk och skaka tills det blir riktigt kallt. Avnjuts i ett fint högt glas för lyxfaktor.
Kan man göra islatte utan mjölk?
(Bry er inte om den språkliga omöjligheten i min fråga, koncentrera er på innehållet)