Islatte, hur gör man?

martink78

Well-known member
Personligen förstår jag inte behovet av socker bara för att det är en kall drink. Jag gör mina med kallbryggt kaffe och kall mjölk (sojamjölk var ett bra tips), ibland med glass i och då blir det naturligtvis sött. Men ofta bara med kaffe och mjälk, tycker det läskar bättre när det inte är så sött.
 

hne

Well-known member
Socker vill man ha i eftersom sötman i kaffet inte känns lika bra vid låga temperaturer.
Men, är islatte egentligen ett försök att snabba på tillverkandet av kaffeglass? Hittade ett recept på espressosorbet här som jag provade förenkla lite: http://www.radium.se/sorbet/recept_kaffe.htm

3 mått ristretto
6 mått sockerlag (koka 1 mått socker, 2 mått vatten ett par minuter)
Kyl ordentligt och smaka av med lite citronsaft (jag körde 60 droppar per liter)
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,668
Inlägg
155,723
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp