Så, 0.35 är en bättre storlek alltså?Om du inte gör väldigt mycket enorma mjölkdrinkar hade jag kört en typ hälften så stor kanna. Det är svårt att skumma små mängder mjölk i en stor kanna.
Så, 0.35 är en bättre storlek alltså?
Ja det är inte ovanligt tyvärr med många kvarnar som har steg. Du kan säkert modifiera den till steglös, men att ändra dos fungerar också som finjustering.Ja la en order i natt. Dock ingen ny öppen portafilter, utan kör på det jag har så länge.
Försökte få till 2 bra shots idag, och kanske redan kan ha insett vilka brister som finns på kvarnar nu.
Jag har några Lavazza bönor, angivna rostade 6/10, absolut inte nyrostade (tagit med mig hem från jobbet).
Körde 17 gram först då jag malde på kvarnens 5:a. Startade timer när jag startade pumpen, och fick ut 34 gram ganska direkt 25 sekunder senare. Smakade lite surt.
Sen körde jag igen, 17 gram, denna gång en grad finare på 4:an (körde lite bönor först för att verkligen få allt på finare malning), och nu märkte jag direkt att maskinen fick kämpa mer, och fick ut knappa 34 gram (jag stannade på 34 men sen sa vågen 30 gram, så jag vette fan) på över 35 sekunder.
Är det rimligt att det skiljer så många sekunder på ett steg på kvarnen?
Andra shoten var absolut inte sur, och jag antar det är bitter man ska beskriva det som då. Dock bättre än den första.
Gissar jag ska testa göra med färre gram nästa gång, fortfarande på 4:an?
/Söder
Kan hålla med om det där med storlek.Om du inte gör väldigt mycket enorma mjölkdrinkar hade jag kört en typ hälften så stor kanna. Det är svårt att skumma små mängder mjölk i en stor kanna.
Finns dessa kit färdiga att köpa ink. allt?Om du vill modda maskinen lite mer…
3. Korgen är nog för 18 g gissar jag. Men hur vet man det mer exakt? Det är 58 mm jag har, och översta biten med raka kanter är 1.5 cm och sen ytterligare knappt 1 cm, och botten är 4,5 cm i diameter.1) Det är OK.
2) Du kan testa med en s.k. puck screen - eller mal grövre så är risken mindre. Men nålar (WDT) är alltid bra.
3) kanske investera i en större korg om du inte gjort det redan? Annars är det en vanlig teknik det du beskriver..
2. Angående "channeling" så tyckte jag även utan portafilter på, att det var övertag av vatten där jag också kunnat se just dessa "channeling". Så jag tog av spridarfiltret, och kunde se massa avlagringar som hade samlats där det också rann dåligt. Jag skruvade sedan också av spridarfilterhållaren och fann en del skit där också.Fråga 1: Är det OK eller vanligt/accepterat att det kommer lite "sump" i den färdiga drycken, eller är det nått fel hos mig?
Fråga 2: Vad kan man göra för att motverka "channeling", förutom att köra med de där "nålarna" innan osv? Tycker jag har sett det i mina puckar, ser ut som det på 2-3 ställen är små fördjupningar.
Tycker generellt det är svårt att få till ca 18 gram i mitt portafilter med min Gaggia MDF, då den hög som blir, skrapas av när man drar ut portafiltret, och det har gjort att jag ibland tar ut innan och skakar till, inte tampar, men jämnar till, för att få ner allt. Eller finns det bra mods för MDF också? Kanske löser sig med en dosing cup?
/Söder