Lite frågor som ni kanske kan hjälpa mig med då kopplat till allt detta.Tänk på att vattnet flödar genom ett litet hål till vänster, det är inte konstigt att det rinner ojämnt från spridarfilterhållaren när du kikar på den. När man faktiskt brygger kaffe jämnar det ut sig, den som sitter standard fungerar OK bortsett från att den alltid ser skabbig ut. Det finns en ny hållare + filter som försöker förbättra spridningen: https://www.wholelattelove.com/prod...a-classic-pro-shower-screen-and-holding-plate - lite dyr, finns ett flertal andra också (försök undvika de med små hål bara). Eller nöj dig med den som sitter i.
Men först vill du ha samma flöde genom gruppen som ångröret. Visserligen kan du säkert brygga lite kaffe nu om du vill, men den fungerar ju inte optimalt än.
Det som folk brukade göra på den modellen av Gaggia Classic är byta till ångröret som satt på Rancilio Silvia v2, som passar mer eller mindre rakt av. Byte till något annat ångrör skulle jag inte tro är möjligt utan avsevärt mer omfattande modifikationer.Borde jag, och kan jag, byta ut ångröret mot det som finns på en Pro? Är det bättre? Känns som denna är lite i kortaste laget, men som sagt, jag är verkligen novice.
Det ser ut att antingen inte varit kromat på insidan eller tappat all beläggning där, men annars okej. Ditt portafilter är en helt vanlig modell och inte en sådan konstgjort trycksatt modell som medföljer de allra enklaste maskinerna, utloppet från dem är mycket mycket mindre för att bygga upp det extra trycket. Delad spout är till för att kunna göra två enkla espresso genom en extraktion med dubbelkorg.Mitt portafilter är gammalt och slitet, och som jag förstår det vill man undvika dessa med litet hål bara, och istället jobba med malningen. Och, det här med en sån där "klassisk" två delar, är det endast för att göra två samtidigt?
Skulle den videon vara "rakt av" menade du, eller var det för något annat?Det som folk brukade göra på den modellen av Gaggia Classic är byta till ångröret som satt på Rancilio Silvia v2, som passar mer eller mindre rakt av. Byte till något annat ångrör skulle jag inte tro är möjligt utan avsevärt mer omfattande modifikationer.
Rancilio Silvia Ångrör, Gen2
Sveriges mest välsorterade shop för espressomaskiner och kaffe - alltid snabba leveranser!www.kaffecompagniet.se
Heh, jag kollade aldrig på videon faktiskt, jag bara tog länken från en annan tråd där det sades att bytet var enkelt och går på 10 minuter.Skulle den videon vara "rakt av" menade du, eller var det för något annat?
Aha, fast, som jag tolkade ditt första svar, så verkade det som man kunde lossa hela ångröret på min gamla Classic, och ersätts av med ett från Rancilio Silvia, men på videon sågas det och hålls på. Därför jag undrade om det var så det skulle gå till.Heh, jag kollade aldrig på videon faktiskt, jag bara tog länken från en annan tråd där det sades att bytet var enkelt och går på 10 minuter.
Gaggia Classic - byta ångrör till Rancilio Silvia?
Hej! Jag har äntligen fått tummen loss att byta ångrör på min Gaggia Classic. Uppstår dock ett stort problem, den tjuter något fruktansvärt! Ni som bytat rör, är era "stelopererade"? Rädd för att den inte sitter ordentligt. Sen så gäller väl enbart en massa träning för jag är inte i närheten...riktigtkaffe.seGaggia Classic - byta ångrör till Rancilio Silvia?
Hej! Jag har äntligen fått tummen loss att byta ångrör på min Gaggia Classic. Uppstår dock ett stort problem, den tjuter något fruktansvärt! Ni som bytat rör, är era "stelopererade"? Rädd för att den inte sitter ordentligt. Sen så gäller väl enbart en massa träning för jag är inte i närheten...riktigtkaffe.se
Kul forum detta. Så mycket kunskap.Gaggia MDF är okej, den har mindre steg än konkurrenten Rancilio Rocky och det förvånar mig inte att du tycker bättre om den än en billig Wilfa. Det går såklart att mala ljusrost med den också, men speciellt för espresso kommer det vara svårt att få bra resultat (det gäller majoriteten av espressokvarnarna..). Mitt tips är i alla fall att satsa på mer medium / mörkt.
Korgen du har är billig, ja - men helt okej, speciellt om du följer rådet angående rostningsgrad .
Däremot är det inte toppen att allt krom är borta från portafiltret. Du kan använda en hålsåg för att ta loss botten, så slipper du exponerad mässing i espressons väg. Annars finns det att köpa bottenlösa portafilter för ett par hundra. Fördelen är främst att det inte samlas gammalt kaffe i det, visserligen med den ganska stora nackdelen att det kan stänka en del.
Det finns alternativ till att såga, den här videon förklarar bättre:
...men förvänta dig inte underverk, det är snarare en marginell förbättring jämfört med att bara ta loss den svarta plasten och köra med original-röret. Ångkraften är rejält begränsad i en Gaggia Classic.