Kaffegalningen
Brewtal kaffenörd
Nice! Välkommen till forumet!
Äntligen kom den! Teknikmagasinet tog en dryg månad på sig att skicka maskinen från en butik till en annan.
Körde en testrostning med 100g Colombia alldeles nyss. Det tog ca 14 minuter och då körde jag på lägsta effektläget utom ett par tre minuter i början av rostningen. Lite ojämnt resultat skulle jag vilja säga. Detta beror nog på att trots mekanisk omrörning så stannar bönorna i samma "spår" och värmen verkar inte vara jämn från centrum och utåt mot periferin.
Jag skall nästa gång prova att röra om bönorna en gång mellan 1:a och 2:a crack och se om detta hjälper.
nilserik sa:ja skulle vilja har en lite utförligare beskrivning/rescenstion av rostningen med pocornmaskinen med roterande pinnar. är du nöjd? iaåfall bra tillvägagångssätt. är lite intresserad av den metoden. hare bra mvh erik
En nackdel är dock att den genomskinliga plastkåpan som man sätter ovanpå rostaren inte tål värme så bra. Efter att ha rostat några stora batcher så blev den mjölkaktig. Detta är en nackdel då det är bra att kunna se bönorna för att avgöra när det är dags att avsluta rostningen.
Tjaa, det finns ju ett värmeelement i botten på fritösen som jag klippte av med bultsax... Modda vidare med elementet på plats så kanske det blir en rostare av det istället?
Fast då blir det ingen kylare, fläktarna i plast skulle nog smälta illa kvickt om man brassade på med megavärme misstänker jag...
Riktigt coolt med bakmaskinen! Värmer bakmaskinen också?
(Jag gissar att den inte gör det)
coolt!
pris på set'upen?