Vad har ni i kvarnen just nu?

Fabian

Well-known member
Nu blir det riktigt goda grejer!
Tim Wendelboe gästar kvarnen i veckan:
Aricha #32, Finca La Lomita Colombia och Cielito Lindo CoE #4, samtliga rostade 27/1!

picture.php
 

fotogenicco

Well-known member
Just nu har jag café veros Extra arabica, jag trodde jag skulle avsky denna då jag är mycket för robusta i vanliga fall, men om man inte överdoserar (snarare underdosera) så kan den bli riktigt go, med mjölk som espressino eller cappu så blir det riktigt smaskigt!

Min kompis till kaffenörd tyckte det var den godaste cappun han druckit, han sade att den slog Bar Italia! Det tar jag som en komplimang :)
 

zix

Well-known member
Old Java/Yirgacheffe 70/30. Old java rostad ljusare än vanligt, stoppade ungefär mitt emellan första och andra crack. Yirgacheffen rostad relativt mörkt, stoppad en bit in i andra crack. Blev en ovanligt lyckad kombination tycker jag - annars har Old java inte så mycket till kropp, visst, den är god men blir lätt lite blek. Yirgan å andra sidan brukar hos mig vara lite blommig, mjuk och krämig. Nu blev det kryddigt, mycket trä och lätt rökigt från Old Javan, men bättre kropp än på de mörkare rostningarna jag brukar ge den. Yirgan fick bidra med jordigheten som brukar komma fram i de mörkare rostningarna, och även med fylligheten (den var inte mörk, en del fyllighet fanns kvar). Sammantaget en bra kombo, två dar gammal nu och måndag morgon hägrar med veckans första kopp...
 

Roenbaeck

Well-known member
Nu har jag J&N Maragogype Nueva Armenia Estate (elefantbönor) i kvarnen. Har bara hunnit dricka en cappu på dem, men oj vad det smakade svart vinbärsgelé. Angenäm bekantskap hittills, ska bli spännande att dra en espresso efter jobbet.

Tror det blir en Dogville härnäst.
 

mts

Well-known member
ramlade förbi en gul påse med indian så nu ligger ett kvartskilo mehari i kvarnen, inte lika bra som mauro Deluxe imo men helt klart ett trevligt avbrott från alla singlar även om robustan inte ligger så bra i munnen längre.
 

Mial

Active member
Efter inköp idag kommer jag den närmsta tiden att växla mellan Åres Pop och Estate Coffee Espresso Ekologisk Fair Trade. Kul att variera sig lite!
 

Mozzo

Member
Har nu testat FTO från J&N som jag tyckte var rätt ok men inte lika bra som Isola, var lite för tam för mitt tycke. Köpte även Majorna från Da Matteo som nu blivit en av favoriterna. Idag har jag provat Åre Pop som även den var trevlig men Majorna är bland de bästa just nu som det verkar. Kommer definitivt att köpa Isola igen. Andra tips?
 

Marv

Well-known member
Jag kör mer Square Mile roasters winter espresso. Riktigt god med en bra balans mellan syrlighet och söttma. Jag brukar inte gilla för syrliga kaffen men denna var riktigt god....
 

demo

Well-known member
5 Estate från JN verson 2. Rostad 17/12
och
Brasilian Yellow Bourbon JN. Rostad 13/1

Svåra att arbeta med båda två fast när man väl får till dem är dem grymma
 

AA

Skottjägare
La Rosa från Square Mile Coffee Roasters rostad 29/1.
Smaken är ganska så exakt som dom själva beskriver den. Mjuk, nötig, söt med en rund fyllighet. Syra finns men den är mycket låg.
Detta är ett kaffe som jag definitivt kan rekommendera om man vill "slippa" hög syra för en stund.
Kör det 9g/30sek/25ml. En liten detalj är att jag får mala bönorna ganska fint för att få det att rinna bra.

Ha de´

/AA
 

TTobbe

Well-known member
Har växlat i dag mellan jazz och red clay upptäckte idag att jag har dragit mina skott supertajta mätte upp i min kopp var ca 6 cl var oj vad mycket kaffe det blev:lol:
 

larjo11

Well-known member
Daterra Sweet Collection från Koppi.
Söt o len när jag doseade 15g o ca 6 cl på 40s. Körde jag 20g o 3cl på 40-45s så blev den lite för syrlig för min smak.
 

Forumstatistik

Trådar
14,692
Inlägg
155,830
Medlemmar
19,378
Senaste medlemmen
Esraa
Topp