Vad har ni i kvarnen just nu?

AA

Skottjägare
K&Co:s blandning.
Innan drack jag bara robustablandningar men senaste året har jag i princip bara druckit 100% arabica och tänkte att det kunde vara kul att testa en robustablend igen. Charles (Koppi) lovade att jag skulle bli besviken men jag vägrade tro honom. Jag brukar gilla chokladtonerna och nötigheten men jag blev faktsikt besviken. Jag som aldrig varit en syrakille har omvänts! Kaffe är tråkigt utan syra.

Tur jag bara tog en 250g-påse.

Ha de´

/AA
 

Molarin

Well-known member
Attibassi Espresso Italiano

Ingen vet väl riktigt säkert hur mycket men det är en hel del robusta i denna. Runt 40-50 procent skulle jag gissa. Och därmed väldigt lättjobbat! Första skottet rann lite snabbt men redan i andra försöket smakade det precis som Styrbjörns (Mahogny) kaffe.

I kväll kanske jag närmar mig Georg-klass... :)

Smaken är svårdefinierad. Enkel och okomplicerad espresso, helt enkelt. Och det var precis vad jag ville ha just nu efter päronfestis och läder.

Dessutom finns de på halvkilospåsar. Tjohoo!
 

Stefan Böna

Mr Microtext
Nu har jag BaraVaras ConCalma i kvarnen som sagt. Har dragit ett antal skott och upptäckt att den funkar bäst om man drar den minst 30 s för en sexa. Fina tigerränder och en sagolik eftersmak. Kanon!

//Stefan (som med största sannolikhet kommer att dra hem ytterligare kilon av ConCalman)
 

Faktor

Well-known member
Just nu drickes Da Matteos Finca La Esperanza ur Aeropressen. Gott med en kopp så här på seneftermiddagen.

Lite annat som jag hunnit prova i Aeropressen är Black Bull Maragogype och Gethumbwini (gud vilken härlig syra den har, som varm svartvinbärssaft).

Kaffen som jag har på gång är Hacienda Esmeralda och J&Ns Gatsinga... Men vill inte öppna eftersom jag redan har 6-7 öppnade påsar av varierande ålder, vilket jag skäms för :)
 

thurfjell

Well-known member
Samma här.. fy fasen vad fin den är. Det känns som att komma hem, helt underbart.
Jo, den är fantastisk. Fast Koppis är strået vassare, tycker jag. Den har mer kolatoner än J&Ns.

Gatsingan jag kör nu är svår, jag lyckas inte få till den. Hur dricker ni den? Jag mal den hyfsat fint och har bryggt i guld, mokka- och elbryggare. Det blir bittert som sjutton i alla.
 

treefinger

Well-known member
Jo, den är fantastisk. Fast Koppis är strået vassare, tycker jag. Den har mer kolatoner än J&Ns.

Gatsingan jag kör nu är svår, jag lyckas inte få till den. Hur dricker ni den? Jag mal den hyfsat fint och har bryggt i guld, mokka- och elbryggare. Det blir bittert som sjutton i alla.

Finns koppis gethumbwini på saluhallen nu, eller var har du köpt den? Angående gatsingan har jag svårt att ge tips, jag tycker att det har varit en väldigt lättjobbad böna. En av anledningarna till att jag trivts väldigt bra med den bönan är pga att det varit så lite bitterhet.

De gånger mitt kaffe haft bittra toner har det berott på att det gått för länge sedan jag rengjort gruppen med grupprengöringsmedel. Detär nog det enda tipset jag kan ge.
 

Daffy Duck

Well-known member
Håller på och försöker att trimma in min ny-gamla maskin med J&N Rwanda Gatsinga. En riktigt trevlig böna faktiskt, trots imperfekta shots!

Edit: Haha, sidan 100! :)
 

thurfjell

Well-known member
Finns koppis gethumbwini på saluhallen nu, eller var har du köpt den? Angående gatsingan har jag svårt att ge tips, jag tycker att det har varit en väldigt lättjobbad böna. En av anledningarna till att jag trivts väldigt bra med den bönan är pga att det varit så lite bitterhet.

De gånger mitt kaffe haft bittra toner har det berott på att det gått för länge sedan jag rengjort gruppen med grupprengöringsmedel. Detär nog det enda tipset jag kan ge.
Nej, de har inte fått in Koppis Gethumbwini än, men jag har mailat Charles och frågat om det finns möjlighet att skicka upp lite...

Jag har ju tyvärr ingen espressomaskin att skylla på när det gäller Gatsingans bitterhet. Jag har dock gett nya kvarnen en rejäl rengöring nu, får se om det hjälper. Granmacininon är grymt lätt att ta isär, rengöra och justera när man väl kommit på vilka skruvar som gör vad...
 

AJ

Well-known member
Kaffee Fernando, Antigua Guatemala, mellanrost. Helt ok trots att bönorna inte är helt nyrostade.
 

Bilagor

  • PICT4456_kopia.JPG
    PICT4456_kopia.JPG
    15.4 KB · Visningar: 23

roccster

Well-known member
Jahopp, då var man tillbaka till DeSica IGEN, och tur hade jag också. Alla 1kg påsarna var slut men jag fick tag i 2st 500gr istället. Tydligen börjar det bli riktigt bra åtgång på KMs underbara blandning.

Har nu testat några olika bönor men ingen slår DeSican. Om någon har en blandning som slår denna så säg till. Jag vill testa det mesta.

Har testat:
Bar Italias Sambuco (lite för chokladig)
Bergstrands Espresso Rosso (ok, men kanske lite mesig)
Willys Musetti (den blå var ok, men den bruna smakade komocka)
KMs De Sica (fantastisk, en underbar smak av mandel brukar genomsyra mina shotar)
DaMatteos Espresso (helt ok, men lite för frän för min smak)

Så vad ska jag ge mig på nu (efter detta kilot vill säga)?
 

jodah

Well-known member
Knappt man törs säga det, men för att få lite billigare "vardagskaffe" så drygade jag ut Mauro deluxen med musettibönor.:blush:

Denna oheliga blandning gav klart godkända cappos och latte.
Espresson var ingen kioskvältare men godkänd.
 

GuruX

Well-known member
Tillbaka på Zoegas Sidamo Ethiopia. Det är något utav en favorit. Nu är detta iofs enda Sidamorosten jag har druckit, men jag diggar verkligen den böanan. Det känns det där, att den växer på rätt hög höjd med jord som är vulkanisk.

Vilka finns det mer som gör bra rostningar av Sidamo?
 

lupoo

Well-known member
En agent ut och en ny in. daMatteos Baretta finns nu i kvarnen när Kojak är slut. Får jobba lite för att det skall bli nått i koppen. Men när den väl sitter där är den inte så pjåkig. Fast någon helhjärtad "syrafreak" är jag inte...än i alla fall;) !
 

Axel

Well-known member
Nej, de har inte fått in Koppis Gethumbwini än, men jag har mailat Charles och frågat om det finns möjlighet att skicka upp lite...

Gethumbwinin var helt magiskt när den var ny. Men den har verkligen börjat tappa stinget sista tiden men oerhört bra fortfarande, synd att den inte testades dagarna vid öppningen!

Den nya batchen av extrasweet datterrraa kan nog bli oerhört bra!
 

guitfritz

Active member
Jag är tillbaka där jag började; J&N Isola. Mycket god! Godare än jag minns. :)

När Isola tagit slut ska jag testa J&N Bella. Mycket J&N blir det...
 

Daffy Duck

Well-known member
100g egenrostad Kenya AB Top, mitt första försök med att rosta själv.
Doften på det kaffet när det precis passerat kvarnen var underbart!
Och smaken... Shoten jag drog i morse på pavonin smakade nästan som Bäska Droppar.
Kanske lite elakt, Bäska Droppar är ju faktiskt drickbart. Och det är mer än man kan säga om mitt första hemrostningsförsök. Faktiskt bland det sämsta jag druckit...
Nåja, hoppas på bättre lycka nästa gång!
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,668
Inlägg
155,724
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp