Vad har ni i kvarnen just nu?

Axel

Well-known member
Kör ju bara med Charles kaffe. Jag vill att mitt kaffe ska vara bokstavligt talat " F*ucked upp" "Riktigt jävla galet". Nöjer mig inte med "detta var ju gott" Lite småsött, syrligt, lite milt. Som mycket kaffe runt om i Sverige. Detta gör att Charles får exprimentera på mig, och jag pushar honom varje dag att ta hem och hitta på lite sjukare saker varje gång. Kaffe från invigningen hade ett helvettes sting av syrlighet av vad jag kommer ihåg det, vilket var orsaken till att jag bytta till Charles som min rostare. Att man inte "egentligen" inte kan bjuda gemene man på en dundersyrlig och bombsöt 1.5cl espresso skiter jag i, och det är gött!
Det jag vill komma till är att "De lux" Night Drivern var menad att bringa fram mycket mer sting än den vanliga då de finns 16% Yirga och 10% Gethumbwini i den. De var kanske inte världens lycka då den är väldigt snarlig den vanliga..

Men är du sugen på något med Sting bör du Testa NaturalProcessed Yirga Adado, El Injerto - Guatemala och Lite Gethumbwini.

Kan skicka dig en påse med "Kräm X" någon gång i veckorna ;)
 

treefinger

Well-known member
Låter otroligt spännande, och delar verkligen din inställning till kaffe. Hade varit fint om man bott lite närmare ett rosteri, de hade gärna fått testa lite experimentiella blandningar på mig med ;)

Adado och framförallt Gethumbwini är ju otroligt fina bönor. El Injerto har jag inte hunnit testa än. Hur är deras Guatemala? Den kom nämligen hit till Uppsala också. Är det mer syra i den än Night Drivern?
 

Axel

Well-known member
El injerton är verkligen bra, var lite skeptisk till den till att börja med. Men den växer verkligen på dig. Deras Don Mayo Honney är oerhört bra som singel. Desvärre försvinner många av dem i dessa större sammanhangen. Blir så mycket av allt att de lilla från varje böna blir bara något i mängden. Dock när du slår samman 2-3 Av de riktiga härligheterna hittar man något extra! Var ett par veckor sedan jag drack drivern, men tror den står sig likt i syran med de andra. Alla kaffen från charles har en underliggande drivande syra, oavsätt om du vill det eller inte.
 

roccster

Well-known member
Da matteo.

Känns tyngre än De Sican. Kan inte riktigt trycka på vad det är än. Ska dra i mig ett par koppar till och se vad som händer. Måste tillägga att jag är bakis idag så mina smaklökar är inte på topp. Allt jag stoppar i mig verkar smaka sådär så jag antar att jag inte gjorde Matteon rättvisa. Får återkomma imorrn med en fräsch rapport.
 

treefinger

Well-known member
Första kaffet från Kontra jag testar, african pearl heter det. En blandning med Gethumbwini och Yirgacheffe vilket på pappret låter klockrent för mig. Vann tydligen något pris på NBC för bästa brygg eller något i den stilen tror jag. Smakar hur som helst riktigt fint, får mig att tänka på rödvinbär.
 

Montero

Well-known member
Jag har just nu den SJUKT bra Yauco Selecto/Puerto Rico från Lilla Kafferosteriet i kvarnen (som espresso).

Har en liten samling med gottsaker till som jag ska ta och posta lite om snart.
 

PLK

Member
da Matteo Torrefazione

Införskaffade tre nya bönor igår på rosteriet vid Vallgatan i Gbg.
Trevlig tjej som verkade kunnig, fick rekommendera...
La Esperanza - Colombia
Sumatra Lintong - Indonesien
Fazenda Jatoba - Brasilien

Har inte testat ngn av dem än men ser med spänning fram emot det.
Testade även en Clover på Guatemala Finca Culpan. Mjukt och blommigt men inte den styrkan som jag vill ha...

Ha en härlig dag // Petra
 

kaleii

Well-known member
Egenrostat Kenya AA från J&N. Premiärrostade i helgen och blev grymt nöjd, så det lär bli fler hemmarostningar i framtiden. Lite söt och frisk smak. Gott i cappuccino.
 

treefinger

Well-known member
Starbucks Sidamo, Etiopien.

Gumman var i Paris och köpte med sig lite kaffe hem. Roligt som tusan tycker jag, speciellt att hon kom ihåg att jag gillar Etiopiskt kaffe. Sidamo hade jag inte testat än så det skulle bli extra spännande. Det trista med bönan var att påsen nog måste varit närmare två år gammal eftersom best före-datumet var i slutet av den här månaden (!). Men men, hur som helst så måste man ju testa. Jag blev förvånad att se de fina mussvansarna, jag trodde att det skulle forsa igenom direkt i och med att bönorna var så gamla. Smaken då? Ingen höjdare kanske, då jag inte kunde hitta spår av syrlighet. Däremot blev jag positivt överraskad över att kaffet inte hade några otäcka bismaker. Visst det smakade inte mycket, men det var inte äckligt, utan bara lite trist. Helt i klass med Musetti, lite mildare/blekare i smaken. Som cappuccino duger den faktiskt, konstigt nog.





dsc1113mn2.png

dsc1114oq4.png

dsc1116lz9.png
 

roccster

Well-known member
Ut: Da Matteo
In. KM´s De Sica

Imho. Da Matteo har inte en suck mot De Sican. Tycker Da Matteos blandning blir matt i smaken och inte alls lika fyllig som De Sican. Nu vet jag inte om det beror på bönan eller om jag dricker för mycket kaffe, men min mage verkar inte komma lika bra överens med Da Matteo. De Sican lämnar också en trevligare eftersmak i munnen. Nu ska jag tillägga att detta gäller tillsammans med mjölk. Så tro inte ord på vad jag säger om ni är hardcore esprosso rockers! Sen kostar De Sica ca 150kr mindre kilot. Da Matteo 375:-, De Sica 220 (tror jag). 375:- för ett kilo kaffe är alldeles för mycket för min plånbok.
 

Fabian

Well-known member
Rengjorde kvarnen och laddade in lite nyinköpt La Bomba. Borde kanske ha tagit två 250grammare på en gång, för runt hälften gick åt för att hitta rätt extraktion :( Det som är kvar lär ju ta slut innan måndag. Det är hur som helst det färskaste kaffet jag jobbat med hittills på silvian, och jag vill påstå att det märktes! Halva koppen blir crema, sånt gillar jag :) Fyllig och trevlig smak.
 

Forumstatistik

Trådar
14,692
Inlägg
155,833
Medlemmar
19,378
Senaste medlemmen
Esraa
Topp