Italcaffè Gran Gusto (gula påsen) för en snabb ristretto att vakna till med. Ger en grym crema och en smarrig rund smak. Sedan Morettino Mediterranea till min morgon-cappuccino!
Tycker att den här länken beskriver Crema ganska bra.....
http://www.sweetmarias.com/espresso-crema.php
Robusta also has dramatic consequences for the flavor of the espresso and aftertaste, making long-lasting and pungent espresso, but potentially bitter notes. Lower quality, economical robusta in espresso is out of the question. In espresso, all defects are amplified, and the result is rubber and medicinal notes. In general, robusta should be 15% of a blend or less, if there is any at all.
Tycker att den här länken beskriver Crema ganska bra.....
http://www.sweetmarias.com/espresso-crema.php
Robusta also has dramatic consequences for the flavor of the espresso and aftertaste, making long-lasting and pungent espresso, but potentially bitter notes. Lower quality, economical robusta in espresso is out of the question. In espresso, all defects are amplified, and the result is rubber and medicinal notes. In general, robusta should be 15% of a blend or less, if there is any at all.
Jag tror du har ett decimal fel där Fabian, jag får totalen till över 103%?
Jag tror du har ett decimal fel där Fabian, jag får totalen till över 103%?
Lilla har flera riktigt goda kaffen just nu, kör själv Amaro Gayon som ju är RIKTIGT god och Dolok Sanggul som är en superaromatisk och annorlunda Indonesier.
är Dolok Sanggul den där som Daniel hade, som smakade Rabarber och grape?
Har du en Intel Pentium i din miniräknare?