Vad har ni i kvarnen just nu?

FabianP

Well-known member
Haugaard Shakiso. God damn vad bra!

Jordgubb och melon, massor med sötma. Alltid kul när man hittar det som står i smakbeskrivningen :)
(Eller att man hittar det just för att...)

/Fabian
 

GLC

Well-known member
Hittade en påse Zoegas med rostdag 315 igår, ger 11:e november om jag inte är helt onykter just nu. Det måste ändå ses väldigt bra för "ica-kaffe"
 

Tamper

Well-known member
En dubbel shot med J&N Isola har skakat bort nyvakenheten ur kroppen.
Kompletterat med en snutkaffe gjord på Haugaard Carmen.
Och framåt dagen när gästerna kommer så blir det Haugaard Dogville som finkaffe.

God jul till er alla!
 

jjalvemo

Active member
köpte mitt första finkaffe här om dagen. daMattos Takengon. Får en ganska syrlig(?) smak som jag först hade svårt för. Men det blir bara godare far varje kopp. Typiskt nu när det börjar ta slut. en liten liten liten skvätt mjölk på toppen passar fint tycker jag.
 

peephole

Well-known member
Fick hem Johan & Nyström Papua Nya Guinea - Agoga idag som bryggdes med siphonen! Kändes lite annorlunda men det var gott! kan inte riktigt känna nå specifika smaker än dock.
Innan detta hade jag J&Ns kebado dara som jag blev ganska besviken på, mycket tråkigt kaffe..
 

danwi

Well-known member
Jag kör Agoga i espressomaskinen och det är ett klart trevligt kaffe. I presskannan har vi precis förbrukat en påse J&N Maria Elena´s Natural Pacamara. Ett ganska harmlöst men helt ok kaffe. Nu stundar en påse Koppi Misty Valley!
 

roccster

Well-known member
Waxholms Espresso Bianco.

I brist på Rast Barrista testar jag just nu denna (när maskinen behagar att fungera). Väldigt positivt överraskad av denna blandning. Kanske inte som Rast, men väldigt bra.
 

mts

Well-known member
Bambito från DaMatteo - det står "Mogna bär, honung, choklad" på påsen och jag kan inte annat än hålla med, riktigt trevlig som AP och i guldfiltret på jobbet, återstår att se om den går att få till som espresso, tycker att deras singlar kan vara lite trixiga.
 

Satyricon

Well-known member
Italcaffè Dolce Crema, 15/85, tämligen hög andel robusta som gör att kaffet åtminstone står stadigt. Ett mer tredskande kaffe än andra av Italcaffès högvärda blandningar, vilka praktiskt taget ger vinst varje gång. Här får man kämpa med malningen och packningen – ibland forsar vattnet igenom kaffet som en vårflod, ibland letar det sig med möda genom substansen. Låt mig återkomma när jag fått bukt med detta kaffe, som trots allt bär på löften om en syditaliensk vår. In bocca al lupo! säger jag kavat till mig själv.
 
Senast ändrad:

dan nilsson

Well-known member
Waxholm Bianco, mycket trevlig. för att citera Jesper på kaffemaskinene i Gbg; "den smakar som de Italienska borde smaka".
En riktigt bra blandning, choklad och lite jord, funkar finfint med min hemgjorda Limoncello....
 

doppio

Well-known member
nekisse-1.jpg


Har...eller hade...eller ja det är lite kvar, hype-ade Nekisse.

Vette tusan, det är inte så man trillar av stolen av extas direkt, det tycker jag man borde göra för de pengarna.



Men jag kanske gör fel.
 

niad

Well-known member
J&N, Yard Dog. Dricker den som enkla, mycket gott. Smakade ännu bättre andra dagens morgon, jag är såld på det här kaffet men kommer inte att ha råd att dricka det till vardags tyvärr. Varför så dyrt? 125kr för dryga 300gr!

YardDog.jpg photo.jpg
 
Senast ändrad:

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,679
Inlägg
155,796
Medlemmar
19,371
Senaste medlemmen
Intäkt
Topp