... En längtan efter att komma så nära det perfekta som möjligt! Det finns något djupt mänskligt i denna önskan, tycker jag. Vad finns egentligen kvar när man blivit nöjd med någonting i tillvaron?
Åtminstone just nu när dagens femte doppio är sänkt och jag inte direkt är sugen på att dricka mer men ändå känner ett sug efter att förbättra den senaste shoten som blev något snabb...
:lol: Jo, jag vet, av någon anledning har CoffeeGeek kallat den så. Men användarmanualen som du kan hitta på samma sida kallar den i alla fall "La Spaziale S1 Vivaldi II".Kanske det? Jag har inte satt mig in i det där riktigt eftersom det inte är ett alternativ för mig. Men det första jag såg när jag följde din länk var i alla fall:
"Winner: La Spaziale Vivaldi S2"
Köp en Achille. Världens bästa kaffemaskin!
Vore det inte bättre att lägga pengarna för kokare nr 2 på att fastkoppla maskinen (som bör ha roto, E61 och hx) och sedan satsa på ett rejält tidur från Classe och helt enkelt vara ordentlig med att flusha?
Förutom att de läcker?
6,24 per doppio utslaget över en femtonårsperiod är ju inte mycket jämfört med vad det skulle kosta att gå ut på den lokala kaffebaren varje gång man kände the need.
Ett annat sätt att eliminmera denna parameter kan vara att skaffa en Elektra microcasa semiautomatica - fråga niad här på forumet och läs denna tråd! Dess grupphuvudskonstruktion gör den tydligen mycket förlåtande...
Med tanke på vad en doppio kostar här i Pite tjänar du under en femtonårsperiod 86 475,12 kr (förutsatt att den lokala kaffebaren inte höjer priset) OM du köper GS3:an.
- GS3 = För dyr. Inte perfekt i utseende. Onödigt dyr.[...]
- Dallacorte Mini Super = För ful. Okänd och oprövad. Varför finns den inte till salu överallt om den är så bra?
Nu är vi tillbaka på psykologin igen...det finns många människor som är "nöjda" med det mesta i tillvaron. Men de brukar sällan häcka på forum av det här slaget.
Espresso är ett njutningsmedel! Glöm inte bort att njuta av den kopp du har i handen bara för att du funderar på hur du ska kunna göra den lite bättre nästa gång.
Mitt råd är att väntatills du bemästrat kvarnen tillräckligt för att -säkert- säga att maskinen måste uppgraderas och inte hantverket.
KG, läste nånstans att Klaus, som skaffat en GS3a, inte var helt nöjd med skumningen på den. Jag menar.. om Klaus inte var nöjd.. då lär knappast KG ha blivit nöjd heller
Ingen är nöjd med skumningen på den. Inte med ångmunstycket som följer med (tror att 3 håls ska vara bättre enligt de som vet). Dessutom var Klaus grymt besviken i övrigt, ful glipa på plåten ovanpå apparaten, driptray som läckte och strulade osv.
http://temesblog.blogspot.com/2007/02/steaming-with-gs3.html
Skummar 2 dl mjölk på 5 sekunder med originalmunstycket med 4 hål...
Inte mycket tid till strukturering av mjölken där inte.
Även Chris Tacy, som recencerar maskinen på HB, reagerar på skumningen på GS3:an. Som ni kan läsa i den utförliga recensionen av prototypen gav han sig dock i kast med att lära om tekniken för att skumma mjölk. Och lyckades, i alla fall enligt egen utsago.
- GS3 = För dyr. Inte perfekt i utseende. Onödigt dyr.
- La Spaziale S2 = Takmodell. Ful och obehaglig att jobba med pga tak och ångrör som är för kort.
- Brewtus II = Ingen rotary pump, inte tillräckligt snygg, för fyrkantig.
- Dallacorte Mini Super = För ful. Okänd och oprövad. Varför finns den inte till salu överallt om den är så bra?
Utseendediskussionen är och förblir subjektiv. Enligt mitt synsätt så är både GS3 och Dallacorte Mini Super två mycket estetiskt tilltalande maskiner. Frågan gällande DMS:s kvalitet eller ej kan jag inte besvara. Det är väl ett problem med många av dessa maskiner att de åtminstone där jag bor är svåra att få testa hands on. Det känns kärvt att köpa en maskin för 30k utan att ha testat själv bara baserat på någon annan galnings recension på nätet...
Den perfekta espressomaskinen gör i mina ögon inte allting rätt utan snarare just inga alls fel – även om verkligheten inte är fullt så enkel – och lämnar därmed det hela ansvaret till mig.