Göteborg Kafé Marmelad - Göteborg

M.ito

www.kafemarmelad.se
Men va glad jag blir! Admin-besök och gott betyg... riktigt kul... blir mest glad att tjejerna skötte sig så bra och fortsätter med "konststycket att hålla jämn och hög kvalitét" (hehe) när jag och vår tävlingsbarista, Ylva, var i sthlm och laddade inför BC! För övrigt var Ylva grym och lyfte sig jättemkt i semin, vi va förvånad över hur stor den yngsta tävlande (någonsin) lyckades bli. Det räckte dock inte till final men vi är jättenöjda och överladdade med inspiration till nästa år!
Jag letade faktiskt efter lite kaffenördar i sthlm, men dig såg jag inte! Så nu får du maka dig hit igen och pricka in vår semifinalist (hon fick för övrigt sjukt imponerande omdömen och poäng på just cappuna)!
Det vore kul att snacka lite kaffe och få dela med sig av allt Enrico Meschini från Arcaffè i Livorno gick igenom under sin lilla workshop med sensorik och espresso-cupping! Det var väldigt värt pengarna men endast ett fåtal hoppade på kursen, tråkigt! Helt sjukt bra kunskapslyft.
Du har tydligen gått igenom en hel del av menyn (3 bakverk!!! hoppas nästan att du inte var på besök själv) men vi har ju en del kvar. Väl mött igen och hör gärna av dig innan.

Snart kan kanske vår vän som bor i närheten hoppa in på en ny latte också!

Ps. För er som aldrig varit på någon kaffetävling och i synnerhet finaldagarna i sthlm, se till att vara där nästa år! Det är kul och lärorikt! Har ni inte redan upptäckt att ju mer ni lär er desto mindre kan ni, så lär ni upptäcka det där. Och ju förr ni upptäcker det desto snabbare lär ni er mer och blir mer ödmjuka i er lilla kaffe-bubbel-värld! Allt i från trevliga snubbar från kaffemaskinen till några världsmästare är på plats och alla är trevliga och pratsamma!
 

M.ito

www.kafemarmelad.se
Lite skoj: fick veta idag att det var just den av "kaffeexperten" tidigare kritiserade tjejen hos oss som stod för "konstycket" att hålla den höga nivån vid besöket av admin! Extra roligt.
 

MrBean

Well-known member
Då har ju den konstruktiva kritiken kanske varit till nytta! i vårt upprop för bättre kaffekultur, inte bara caffékultur för det är många fik som gör fina kakor och bullar men har dåligt kaffe.
Keep it up!
 

Molarin

Well-known member
Marsipan!

Marsipan är mitt smakminne från cappuccinon på Marmelad. Fast inte någon påträngande sötma utan en mer mogen sort.
 

M.ito

www.kafemarmelad.se
Hmmm? Marsipan? Ja varför inte, om mandel så även marsipan eller?
Fick besök av vännerna på Mahogny häromdagen. Ylva drog till med två espresso (citerar mr M. gärna: "den bästa espresson jag druckit i Göteborg i år", värt att säga då M har druckit en hel del kaffe med tanke på all kaffe de har och har haft) och mr M. kände grapefrukt i eftersmaken. Något jag aldrig tänkt på, men det stämde efter 3-4 egna espresson.

Med egna menar jag givetvis att Ylva gjorde dem och jag drack dem, för det är bara att acceptera (har tagit mig en tid att göra det) att hon gör bättre espresso än jag. Du har nog rätt i att Mito gör sig bra med mjölk men du måste testa en ren espresso en gång till, och se då till att Ylva gör dom ;).

Just under Enricos workshop i sthlm pratade vi (han) en del om oss människor och vårt otroligt dåligt utvecklade lukt- och smaksinnen. Därför känner vi ofta igen en doft eller smak men har svårt att säga vad det är. Så vi känner säkert igen grapesmaken eller marsipanen men har svårt att få fram det innan någon annan kommer på det. Så i slutändan är det bara att dricka så jäkla mycket kaffe att man "lär" sig identifiera smakerna. Och därför ligger man vaken såhär dags och lägger in millånga inlägg på ett forum man svor att man skulle hålla sig borta ifrån.

väl mött på marmelad.

ps. tack för all konstruktiv kritik ;)
 

Sir ToS

Well-known member
Var en sväng förbi Marmelad i går... och jag måste säga att stället är ett av sveriges bästa just nu. Man får en perfekt fika upplevelse. Menar gott kaffe och jätte god äppelpaj :) trevlig personal och mysig atmosvär.

Och deras egen bladning är mycket mycket bra :)
 

Jutta

Well-known member
Marmelad

Jag gillar verkligen Marmelad.

Jag var på intervju hos Poyan i går, fan, han var iskall alltså! :D
Alltså, inte på ett dåligt sätt, men jag var väldigt oförberedd på den sortens intervju, det är inte så det brukar gå till på café-intervjuer liksom, det brukar mest vara: (läs på göteborgska) "jaha, du visste hur man gjorde kappechino å sånt ja, döh, kan du provjobba på månda?"

Well, vi får se hur det går!

/Karin
 

Pac

Maskindoktorn
Konsekvent leverans igen . :)

En god singel-espresso levererades i Lördagsförmiddag av en duktig Barista(ung, kort tjej med blont hår). Hon hade grymt handlag & flyt med både maskin och kaffe. Tack!

När börjar ni sälja Mito så man kan få testa själv?
 

M.ito

www.kafemarmelad.se
När börjar ni sälja Mito så man kan få testa själv?

Kul att du gillar kaffet! Det har segat sig lite med loggan till kaffepåsarna, men snart är de färdiga och kommer då förmodligen i lite mindre påsar. Fram till dess har vi 1kg-påsar som vi säljer så det är bara att kika in. Kravet är bara att man får höra vad ni tycker efter att ha testat det hemma. Väntar fortfarande ivrigt på en viss admins kommentarer ;)
I början nästa vecka kommer nästa rost, passa på då!

/p.
 

wesaft

Well-known member
Äntligen har jag varit där.

Ja, slog två flugor i en smäll i lördags, cyklade till Röda sten och tittade på Ostindiefararens hemkomst, maffig syn.
Hade gärna sett henne med fulla segel ute till sjöss.

Blev en enkel denna mycket varma och fuktiga dag, den satt där den skulle, smakade kanon. Kompisarna beställde en liten latte och en lungo, alla nöjda och glada.

Poyan hade tid att vara trevlig och snacka lite kaffe trots konstant kö i värmen.
 

MrBean

Well-known member
Tog mig till Marmelad idag 7/9, och fick en härlig stor latte men en liten men fin rosetta till den gôrgoa mackan. Trots att det var lite lunch rush, så 2 tummar upp!
 

M.ito

www.kafemarmelad.se
Tog mig till Marmelad idag 7/9, och fick en härlig stor latte men en liten men fin rosetta till den gôrgoa mackan. Trots att det var lite lunch rush, så 2 tummar upp!

Ähhhh du kan ju inte lyckas komma in när jag inte jobbar. Minnet tycks inte vilja jobba, o jag e nyfiken, vem va d som jobba?
 

Mr T

Active member
Grattis till diplomeringen i Senior kursen! Det var kul o träffa er, hoppas komma till Gbg snart, eller om ni har vägarna förbi solstan.
 

M.ito

www.kafemarmelad.se
Grattis till diplomeringen i Senior kursen! Det var kul o träffa er, hoppas komma till Gbg snart, eller om ni har vägarna förbi solstan.

Tack så mycket. Jag och Ylva stoltserar flitigt med våra pin. Det var 2 riktigt trevliga och lärorika dagar. Bl.a. en massa nyttiga små detaljer som man inte tänker på... som förhoppningsvis gör oss till bättre och bättre baristor. Tack för all kunskap.

Det tråkiga är kanske att Ylva börjar bli lite för duktig för min smak ;)... lite jobbigt när hon passar på o slår en på fingrarna när tillfälle ges hehe

Ser fram emot ditt besök (antar slutet på nästa vecka) annars får vi väl ta en charterresa snart till solmetropolen och besöka det rosade T.

Ha d gött/ p.
 

M.ito

www.kafemarmelad.se
Ny blandning, nya höjder... :)

Pac my friend. Du hade alldeles för bråttom sist, hehe, så du missförstod nog mig. Det va en ny rost, ingen ny blandning. Jag har senaste gångerna varit jättepetig och engagerat många på rosteriet så därför var jag så glad över att få testa nya leveransen. Och den va kanon... eller? Johan o nyström e grymt bra o grymt lyhörda. Det är jäkligt kul när man själv hela tiden kan jämföra förra rosten med nya o mata med feedback för att hålla en jämn o hög nivå. Kul o se dig igen.

Peace/ p.
 

simong

Active member
Tänkte glida upp till Götet i helgen och smita förbi Marmelad, får väll hoppas att Ylva jobbar så att man kan få en mästerlig smakupplevelse!
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,668
Inlägg
155,725
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp