Johanvartaget
Member
Hejsan
Ny medlem här då jag precis impullsköpt en Sage bambino plus.
Behöver ju nu en kvarn.
Började med att kika på Sage smart grinder.
Väldigt ojämna recensioner vad det verkar. Gissar på att hardcore fanatiker säger att den är skräp och nybörjare säger att den är kanon? Har förstått det som att många tycker att den har hög användarvänlighet men lite ojämna malsteg så den är svår att ställa in precis som man kanske vill ha.
Kollade då vidare och hittade en Eureka mignon manuale.
Den här verkar få väldigt bra kritik, men användarvänligheten verkar för mig som nybörjare lite krånglig då det inte går att ställa in maltid och sånt, utan allt sköts manuellt. Kommer ser att vara ett problem för mig som nybörjare eller läsar man det enkelt med en våg bredvid för att få kontroll på mängden?
Läste också att den har platta malskivor, som många tyckte var bradå man kunde mala ljusare rostningar bättre. Men som jag fattade det så tappade espresson lite kropp av det istället.
Som jag känner nu så kommer jag nästan uteslutande köra mörk/mellanrost då jag gillar chokladnoter, och fyllighet.
Är platta skivor att räkna bort då?
Sen hittade jag kanske ett mellanting i baratza encore esp.
Är lite vilsen som ni kanske märker.
Har ni några tips angående dessa kvarnar, eller andra som skulle passa mig under 3000 kr, nytt eller begagnat.
Mvh Johan
Ny medlem här då jag precis impullsköpt en Sage bambino plus.
Behöver ju nu en kvarn.
Började med att kika på Sage smart grinder.
Väldigt ojämna recensioner vad det verkar. Gissar på att hardcore fanatiker säger att den är skräp och nybörjare säger att den är kanon? Har förstått det som att många tycker att den har hög användarvänlighet men lite ojämna malsteg så den är svår att ställa in precis som man kanske vill ha.
Kollade då vidare och hittade en Eureka mignon manuale.
Den här verkar få väldigt bra kritik, men användarvänligheten verkar för mig som nybörjare lite krånglig då det inte går att ställa in maltid och sånt, utan allt sköts manuellt. Kommer ser att vara ett problem för mig som nybörjare eller läsar man det enkelt med en våg bredvid för att få kontroll på mängden?
Läste också att den har platta malskivor, som många tyckte var bradå man kunde mala ljusare rostningar bättre. Men som jag fattade det så tappade espresson lite kropp av det istället.
Som jag känner nu så kommer jag nästan uteslutande köra mörk/mellanrost då jag gillar chokladnoter, och fyllighet.
Är platta skivor att räkna bort då?
Sen hittade jag kanske ett mellanting i baratza encore esp.
Är lite vilsen som ni kanske märker.
Har ni några tips angående dessa kvarnar, eller andra som skulle passa mig under 3000 kr, nytt eller begagnat.
Mvh Johan