Vad har ni i kvarnen just nu?

Satyricon

Well-known member
Musetti brun påse. Rostad 15januari. Inköpt på Willys i Lund.
Det här kaffet smakar riktigt bra. Som cappucino blir den riktigt chokladig och nötig i smaken.
Den gör sig bra även som espresso.
Verkligen ett fynd

Ja, visst är den. Jag kör den bara som espresso. Man tröttnar snabbt på de rätt mesiga svenska blandningarna.
 

Satyricon

Well-known member
Öppnade en påse Mokarabia Super Bar, Bolognas stolthet. Maffig robustablandning: grovkornig renässanspoesi med stråk av urbant civiliserande strömningar, ett äkta italienskt kaffe med mondän resning.

mokarabia.jpgEspresso.jpg
 

normende

Well-known member
På påsen stod det bäst före 15jan 2015. Jag har för mig att det är 2år. Alltså man räknar bakåt 2år .
Rätta mig om jag har fel.
 

later

Well-known member
På påsen stod det bäst före 15jan 2015. Jag har för mig att det är 2år. Alltså man räknar bakåt 2år .
Rätta mig om jag har fel.
Nej jag tänker inte rätta dig, jag har läst likadant någonstans, en länk där man
kunde läsa om rotseriernas datummärkningar, jag har tappat bort den.
Musetti brun är min favorit fulkaffe, (dricker bara espresso) har Du jämfört med Lawzza robusta-blandningar?
 
Senast ändrad:

EddieX

Well-known member
På ren impuls landade Musetti (brun) i kvarnen och jag får lov att säga att smaken inte spelar i samma liga som prislappen, utan det var banne mig riktigt smarrigt! :)
 

normende

Well-known member
Jo några sorter har jag provat. Men det var så länge sedan så det vågar jag inte uttala mig om. Men en sort har jag provat i modern tid och det var Tierra. Det är en 100% arabica. Den var ingen höjdare enligt mig. Men det finns säkert en hel del på detta forum som har erfarenhet av Lavazzas sortiment.
Ett annat gott kaffe som har en del robusta i sig är Dibar Espresso. http://www.kaffeexperten.se/produkter/kaffebonor/dibar-espresso
 

awol

Well-known member
Dela gärna med dig av "labbet" och resultatet!

Nu tycker jag att jag har fått till det skapligt. "Receptet" är inspirerat av Cykelmartins svar i denna tråd http://www.riktigtkaffe.se/showthread.php?35383-Aeropress-användare-vilken-metod-använder-ni

Så här gör jag: Maler 18 g kaffe två steg finare än "Medium" på min Wilfa CGR-1. Låter kaffet blomma i lite vatten ett tag (väldigt exakt...) innan jag fyller kolven hela vägen upp. Låter det dra en minut innan jag pressar sakta. Dock har jag fått ännu godare koppar från presskannan... :)
 

henrico

Well-known member
Martinkaffe Hela Bönor, brygg.... Var och handlade inför en fest på Martin Olsson och såg att de hade bönor så man var ju tvungen att testa en påse.

Någon som vet vem det är som rostar deras bönor eller har testat det själv?
 

Rajtin

Member
Kör La bomba från J&N, helt ok. Vill ha något ännu kraftigare med robusta till cappucino, nån som testat denna "Mokambo Argento"
eller har andra förslag på gott med robusta i?
 

Henrik

Administrator
Forumpersonal
Kör La bomba från J&N, helt ok. Vill ha något ännu kraftigare med robusta till cappucino, nån som testat denna "Mokambo Argento"
eller har andra förslag på gott med robusta i?

Argento är en riktig robustabomb som kan smaka riktigt bra (om man jämför med andra robustabomber). Väldigt mycket choklad och i princip fri ifrån syra. Så vill du ta steget till ett kraftigare kaffe så prova gärna Argento.

Själv kör jag Simply Black från Haugaard och Kenya Karatina i espressokvarnarna just nu. Karatina smakar riktigt bra även om den är super-ren i smaken och har en påtaglig syra.
 
Senast ändrad:

zedax

Member
Musetti dulce, rostad i februari. Blev väldigt positivt överraskad! Klart över förväntningarna. Söt men ändå chokladig och kraftig i smaken, en ny favorit bland budgetkaffe :D
 

MartinCCR

Member
Kör en dubbel Sandy Kalas Espresso O en Cuaba... Ingen match made in heaven kanske men det funkar :D

juhy4avu.jpg
 

Gringubben

Well-known member
Maya trail från Fresh (Katoomba). Blend med fyra sorter som jag tror är deras house blend. Komplex med både en del syra och chokladtoner.
Rostdatum tionde april, alltså en vecka gammalt.
 

MartinCCR

Member
Serrano, Café de Cuba...

Smak av Västindien och jag tycker det är något behagligt insmickrande med karamellsmakarna...synd bara att de bränner bönorna :-/

Jag är mer kräsen när det gäller dropkaffet så jag har gått över till att köra den som espresso O drar den riktigt kort.

Skulle vara kul att se vad en duktig svensk rostare kunde göra med den här typen av bönor.
 

pojoel

Well-known member
Nu kör jag Musetti Fairtrade. Enkilospåse för 99 pengar.

Jag skulle velat få tag på den mörkbruna påsen, men givetvis fanns den inte, så jag tog den enda jag kunde hitta som hade lite Robusta i sig.

Prisvärd är bara förnamnet, även om jag egentligen skyr Fairtrademärket sen jag läst på om det. Det där Direct Trade verkar betydligt mer sympatiskt.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,674
Inlägg
155,761
Medlemmar
19,368
Senaste medlemmen
Manglund
Topp