Har en ny bekantskap i kvarnen, tydligen så rostar TeloGott i Östersund http://www.telogott.se/ själva på en liten 0,5kg rost (om mina adrahandsuppgifter stämmer). Sörplar deras Yrgichaffe och den är faktiskt rätt god...
Har kört El Topacio från Supreme roastworks under sisådär 3 veckors tid. Men nej, den hade lite för mycket syrlighet för att få mig på fall!
Drack samma kaffe rostat av Costas för cirka 6 månader sedan och det var verkligen bra grejer
rostade något Colombianskt 275 g med Robusta 75 g i torsdags, smakade igår och det var ootrooligt gott fast jag inte fick in malº och dos helt hundra...
(ska testa aaningen större dos)
...ser verkligen fram emot kvällens förlustelser i kafferiet )
rostade något Colombianskt 275 g med Robusta 75 g i torsdags, smakade igår och det var ootrooligt gott fast jag inte fick in malº och dos helt hundra...
(ska testa aaningen större dos)
...ser verkligen fram emot kvällens förlustelser i kafferiet )
Vad använde du för robusta?, rekomenderar du denna mix för Espressokaffe? har sett att tex. Johan & Nyström har 30% Robusta i sitt La Bomba kaffe, vad tror du om att köpa ett ganska vanligt sydamerikanskt kaffe och sen lite finare robusta, och rosta dem? Ska man rosta tillsammanse eller var för sig?
använde Ugandan Kaweri och det är hittills enda Robusta jag haft sen jag börjat rosta själv.
Och jup, espresso just precis, använder inte egenrostat till något annat (utom cappuccino då förstås)
Jag har bara rostat ett knappt 30-tal laddningar själv =mycket begränsad erfarenhet- men tror att din idé är god. Har lyckats med andra sydamerikaner i liknande blandningar och på sistone tyckt mig märka att 275/75 är mer i min smak än 300/50 om jag vill ha 350 g (före rost som ger vidpass 300 g färdigt)
Själv rostar jag tillsammans, de blandas så grundligt då och så får man ju sin omgång på en rostning (som trots att det är intressant, är omständigt och tidskrävande)
ps: kan inte svära på att det blev godare när jag väl fick in malningsºen
El salvador Miravalle
ett bra kaffe måste jag säga, speciellt när stavanger kaffebrenneri säljer den för 300 kr kilot i stället för åre kaffe som tar över 600.
Denna webbplats använder cookies för att hjälpa till att anpassa innehållet, skräddarsy din erfarenhet och hålla dig inloggad om du registrerar dig som medlem.
Genom att fortsätta använda den här webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies.