Vad har ni i kvarnen just nu?

robbowan

Well-known member
Salvadoranskt

Mörkrostad Bourbon från Santa Ana och lätt-mellanrostad Pacamara från Chaletenango.

E lite hetare på den förstnämnda.
 

Tweedle Dee

Member
Har kört El Topacio från Supreme roastworks under sisådär 3 veckors tid. Men nej, den hade lite för mycket syrlighet för att få mig på fall!
Drack samma kaffe rostat av Costas för cirka 6 månader sedan och det var verkligen bra grejer :)
 

Fahlen

Active member
Dricker just nu en kenya kangocho från solberg & hansen,
som tog första platsen i nordic roaster 2011
och den är på top 3 godaste kenyan jag druckit.
 

onkelA

Well-known member
rostade något Colombianskt 275 g med Robusta 75 g i torsdags, smakade igår och det var ootrooligt gott fast jag inte fick in malº och dos helt hundra...
(ska testa aaningen större dos)
...ser verkligen fram emot kvällens förlustelser i kafferiet :eek:)
 

Magnuz

Active member
rostade något Colombianskt 275 g med Robusta 75 g i torsdags, smakade igår och det var ootrooligt gott fast jag inte fick in malº och dos helt hundra...
(ska testa aaningen större dos)
...ser verkligen fram emot kvällens förlustelser i kafferiet :eek:)

Vad använde du för robusta?, rekomenderar du denna mix för Espressokaffe? har sett att tex. Johan & Nyström har 30% Robusta i sitt La Bomba kaffe, vad tror du om att köpa ett ganska vanligt sydamerikanskt kaffe och sen lite finare robusta, och rosta dem? Ska man rosta tillsammanse eller var för sig?

/Magnus
 

onkelA

Well-known member
använde Ugandan Kaweri och det är hittills enda Robusta jag haft sen jag börjat rosta själv.
Och jup, espresso just precis, använder inte egenrostat till något annat (utom cappuccino då förstås)
Jag har bara rostat ett knappt 30-tal laddningar själv =mycket begränsad erfarenhet- men tror att din idé är god. Har lyckats med andra sydamerikaner i liknande blandningar och på sistone tyckt mig märka att 275/75 är mer i min smak än 300/50 om jag vill ha 350 g (före rost som ger vidpass 300 g färdigt)
Själv rostar jag tillsammans, de blandas så grundligt då och så får man ju sin omgång på en rostning (som trots att det är intressant, är omständigt och tidskrävande)
ps: kan inte svära på att det blev godare när jag väl fick in malningsºen
 

onkelA

Well-known member
ganska mörkt rostat 4/3 och ska testa idag:
bolivian arabica 150g
monsoon malabar 75g
ugandisk robusta 75g
yirgacheffe 50g
 

Bacchus

Active member
Finca LAS Delicias
Från El Salvador
J&N 23/2-12

Bryggd i Bialetti Moka Crystal (Silvia fortfarande trasig).

Mycket gott. Otroligt smakrik och krämig utan att bli mjäkig. Kryddig eftersmak, sitter i länge.

En klar topp 3 av alla sorter jag testat hittills.
 

Fahlen

Active member
El salvador Miravalle
ett bra kaffe måste jag säga, speciellt när stavanger kaffebrenneri säljer den för 300 kr kilot i stället för åre kaffe som tar över 600.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,674
Inlägg
155,761
Medlemmar
19,368
Senaste medlemmen
Manglund
Topp