Vad har ni i kvarnen just nu?

freddieboy

Well-known member
Espressoblandning från Ostindia rosteriet i Vallentuna, rostat i slutet på föregående vecka. Knepigt att bila dit men väl värt det, skall bli spännande att dra några skott strax. Någon som provat?
 

Gringubben

Well-known member
Har pendlat lite fram och åter mellan Mokambo Argento och det som jag tycker har varit godast kaffe hemma hittills; Passalacqua Mehari, fast det är snäppet dyrare. Jag vet en annan italienare som kanske är ännu grymmare, men hopplös att få tag på. Den heter Ionia Superior, men där får jag ge mig till tåls tills min polare med italienska rötter har ärende nedåt och kanske kan få med sig en påse till mig.
Jag gillar robustablandningar, men kanske kommer lära mig uppskatta ren arabica så småningom.
I flickvännens kvarn fanns lite Åsgatan2, från fiket i Järna med samma namn. De har en egen arabicablandning som rostas hos JN och som inte alls var puckelryggig. Kanske den bästa av JN:s espressoblends.
 

S-B-B

Member
Jag har inte testat Mehari (än) och egentligen inte än fått till Cremadoren till 100%

Cremadoren, änn så länge är en mycket kraftig, läder och jord, hasselnöt och mycket kryddor.. men som sagt var, låångt från där den ska vara..
Jag har bara så svårt att hälla ut en fullkomligt fantastisk espresso bara för att försöka göra en till lite bättre.. så när man börjar få ticks får man vänta ett tag ;)
 

Satyricon

Well-known member
Öppnade en påse Carte Noire Ristretto som jag köpt i Frankrike. Jag går normalt inte i gång på republikens ******** och denna skolas fundamentalistiska vision om den 100-procentiga arabicablandningens dygder; mina ögon tindrade inte av förväntan den här gången heller. Kaffet visade sig dock ha några stråk av charm: lite ljus, men rätt fast crema, mycket kaffesmak, även om jag inte skulle kalla detta espresso. En liten överraskning i en annars jämngrå oktobervardag.
 

Bilagor

  • 251020112165.jpg
    251020112165.jpg
    50.8 KB · Visningar: 25

onkelA

Well-known member
rostade i misstag etiopiska harrar något längre än avsett, men perkele (om det uttrycket tillåts) vad intensivt och gott det blev!!
 

Coffea-Arvensis

Well-known member
Dricker nu blandning på Yirgasheffe, Fancy diamante SHG, Peaberry och Harrar. rostat mellanmörkt i Behmor 1600.
lite för hög koffeinhalt som dock funkar perfekt som frukost kaffe. :D

...har efter 3 sömnlösa nätter lärt mig att inte dricka just detta kaffe efter klockan åtta på kvällen. :p
 

Gringubben

Well-known member
Ica espresso. Riktigt fulkaffe.:D Sysslar med att öva hällning just nu. Billigaste jag hittade om jag blir tvingad att vaska en del.
 

Turbo-Fredde

Well-known member
Laddat kvarnen med Nepolitansk Passalacqua Cremador men har inte riktigt hittat rätt än.
På tok för fint malt första gångerna.
Än vänder gärna deras Mehari därför var jag tvungen att testa denna med när jag såg den.
 

Mayhem

Well-known member
Väldigt många kaffen just nu! Hemma har jag precis avslutat Love Coffees blandningar Concrete Jungle och Natural Mystic som espresso, framförallt den senare var väldigt bra. Har sedan kört lite J&N The Pineapple Thief och nu gått över till Drop Coffee Shakiso. På jobbet brygger jag i Chemex och varvar mellan de tre kaffena i J&N Maria Elena's De Tres Procesos och The Pineapple Thief. Sedan skall jag försöka få tag i J&N Las Delicias julblandning och prova tillsammans med årets Blossa som innehåller samma kaffe...
 

onkelA

Well-known member
tyvärr gammkaffe just nu, milano espresso eller vad den hette..
(inte dålig i sig, bara gammal; rostad slutet av aug)
..men så snart den är slut tar jag fram Monsoon Malabar/robusta (6/1) som jag rostade för fyra dar sen
 

Senjin

Well-known member
FTO från Johan & Nyström, imorgon blir det passalacqua cremador.
Passalacqua cremador = massor av chocklad
 
Senast ändrad:

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,667
Inlägg
155,722
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp