stefanbo
Well-known member
Som rubriken lyder alltså... Börjar få till hyfsade skott med min Silvia och Rocky nu tycker jag. Eller snarare så blev det bra med Baristas espressoblanding, se den här: http://www.barista.cc/o.o.i.s/151. Har nu bytt till Isola som jag haft tidigare och då vill det sig inte riktigt. Videon nedan är typisk för hur jag gör (förutom strulet med spillbrickan innan skottet i mitten av filmen).
http://www.youtube.com/watch?v=_de5locAOhA
Lite fakta: 18 g JN Isola (spiller väl något gram på WDT) rostat 20/1. Malt på finaste på min nollade Rocky (som rengjordes förra veckan).
Skottets längd är 24 sekunder men det börjar blonda (enligt mig iaf) redan efter 10 och den blir bara typ 3cl. Det känns som om jag nästan alltid får så korta skott (i volym alltså). Varför? Jag har inte kört WDT tidigare då jag lyckades med Baristas espressobönor, men började för någon vecka sedan då det blir så himla stora klumpar med Rocky enligt min mening. Jag kunde inte hitta några sprickor i pucken. Smaken på detta skott var väl en tvåa av fem (som man får på ett vanligt café) men det var rätt så vattnigt och lite surt.
Kommentarer mottages tacksamt på allt mellan himmel och jord som kan göra mina skott bättre! Fråga på om jag ska förklara något mer om hur jag gör eller inte gör
ps. Passar på att slänga in en fråga till när jag ändå håller på. Kan någon se om min tamper är lagom stor i filtret? ds.
http://www.youtube.com/watch?v=_de5locAOhA
Lite fakta: 18 g JN Isola (spiller väl något gram på WDT) rostat 20/1. Malt på finaste på min nollade Rocky (som rengjordes förra veckan).
Skottets längd är 24 sekunder men det börjar blonda (enligt mig iaf) redan efter 10 och den blir bara typ 3cl. Det känns som om jag nästan alltid får så korta skott (i volym alltså). Varför? Jag har inte kört WDT tidigare då jag lyckades med Baristas espressobönor, men började för någon vecka sedan då det blir så himla stora klumpar med Rocky enligt min mening. Jag kunde inte hitta några sprickor i pucken. Smaken på detta skott var väl en tvåa av fem (som man får på ett vanligt café) men det var rätt så vattnigt och lite surt.
Kommentarer mottages tacksamt på allt mellan himmel och jord som kan göra mina skott bättre! Fråga på om jag ska förklara något mer om hur jag gör eller inte gör
ps. Passar på att slänga in en fråga till när jag ändå håller på. Kan någon se om min tamper är lagom stor i filtret? ds.