Tillbehör för Decent Espresso

Askan

Member
@Askan har du fått hem någon maskin än?
Yes allt har kommit inklusive tillbehör från lite olika ställen… men så åkte jag på covid/influensa och har legat helt klubbad med feber.. men känner mig bättre nu så tänkte börja packa upp imorrn.
Tyvärr är min smak lite ur balans . Alla grundsmakerna på tungan är jätteförstärkta. Är nåt salt tycker jag det är supersalt, som t ex vanligt Bregott. Kaffe smakar beskare än vanligt.

IMG_3282.jpeg
 

Askan

Member
Skaffade ett rullbord Bekväm från Ikea. Det var det största jag kunde hitta som jag kan få plats med i den lilla ytan jag har.
Den är 58x50 cm och där ska allt få plats, så jag är glad att jag gick på rådet från @Jonken med liten kvarn.

 

Askan

Member
Nu har jag provat olika inställningar på kvarnen och kört på programmet ”Gentle and sweet”, som bara går upp till 6 bar. Allt enligt Decents introduktions-video.
Kan konstatera att jag har oändligt mycket att lära men också att det är verkligen inte svårt att få till en ”decent espresso” även för en nybörjare.

IMG_3442.jpeg
 

Pediatrik

Well-known member
En av fördelarna med Decents konstruktion är ju att den har minimala värmeförluster, men det gör å andra sidan att man inte kan värma kopparna med hjälp av spillvärmen. Hur förvärmer ni Decent-ägare era koppar, ffa om ni gör kaffe till flera personer?
 

Mayhem

Well-known member
En av fördelarna med Decents konstruktion är ju att den har minimala värmeförluster, men det gör å andra sidan att man inte kan värma kopparna med hjälp av spillvärmen. Hur förvärmer ni Decent-ägare era koppar, ffa om ni gör kaffe till flera personer?
Av just den anledningen sålde jag de enda traditionella porslinskopparna jag hade när jag bytte till Decent. Kör nu endast dubbelväggigt i glas som inte behöver förvärmas, snor ingen värme från kaffet och håller det varmt mycket längre än porslin.
 

Jonken

Well-known member
Kan rekommendera de minsta Bodum Canteen också. Kanske inte för att man behöver den extra volymen för espresso*, dock är jag förtjust i att de är perfekta för att koppa 6g bönor i (mot <4,5g i Pavina, i minsta laget och sumpen får en tendens att vilja följa med från botten om man vill dricka upp det sista).

*men också bra om man vill testa allongé :)
 

Askan

Member
En av fördelarna med Decents konstruktion är ju att den har minimala värmeförluster, men det gör å andra sidan att man inte kan värma kopparna med hjälp av spillvärmen. Hur förvärmer ni Decent-ägare era koppar, ffa om ni gör kaffe till flera personer?
Jag har tappat ut några centiliter hetvatten från maskinen och förvärmt koppen medan jag maler kaffet, men oftast har jag inget emot att tempen sjunker lite.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,667
Inlägg
155,722
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp