Har efter 10 år återigen rostat kaffe hemma.. Handlade "gammal java" på Mauritz i Gbg och skulle ha en liten session hemma när frun arbetar.
Dock kom jag ihåg hur det gick när jag rostade i ugn förr - hela låägenheten fylldes av rök och det luktade gott i flera dagar.
Har läst om lite olika metoder här och fastnade för stekpannemetoden då röken borde sugas ut av köksfläkten. Kan bara säga att nu efter 3 timmar och trots att jag vänt ut och in på huset (tvärdrag) luktar det fortfarande gott..
Jag blev dock inte så imponerad av resultatet i stekpannan, ojämt så det förslår och det gick mycket snabbare än i ugnen, skall bli spännande att använda bönorna dock.
Frågan som kommer! Om jag istället skaffar en rostmaskin tar den hand om rök/lukt? Som exempel kan jag ta fritösen som är utrustad med lock och filter - det luktar ändå olja efter att frittat vårrullarna.
Återstår annars bara att rosta utomhus.
Dock kom jag ihåg hur det gick när jag rostade i ugn förr - hela låägenheten fylldes av rök och det luktade gott i flera dagar.
Har läst om lite olika metoder här och fastnade för stekpannemetoden då röken borde sugas ut av köksfläkten. Kan bara säga att nu efter 3 timmar och trots att jag vänt ut och in på huset (tvärdrag) luktar det fortfarande gott..
Jag blev dock inte så imponerad av resultatet i stekpannan, ojämt så det förslår och det gick mycket snabbare än i ugnen, skall bli spännande att använda bönorna dock.
Frågan som kommer! Om jag istället skaffar en rostmaskin tar den hand om rök/lukt? Som exempel kan jag ta fritösen som är utrustad med lock och filter - det luktar ändå olja efter att frittat vårrullarna.
Återstår annars bara att rosta utomhus.