pojoel
Well-known member
När? 06:45
Espressomaskin? Silvia V2/3, pid på 112.
Vad? 7 g One Drop Espresso + 8 g Musetti ur svarta påsen, malt i Lelit PL043 MM.
Extraktionstid? 1 + 28
Resultat? dubbel caffé macchiato-aktigt (alltså En dubbel espresso + en enkel varm mjölk)
Övrigt/reflektion? Det här blev ett slattfenomen. Lite som att någon som är van att slafsa i sig mjölkchoklad får en bit 70% choklad att bita i. Jädrans gott! Måste göra mig en ren högtempsmusetti när jag kommer hem, för att kolla.
Edit:
Gjorde så. 15 g Musetti (ur möörkt brun, inte svart, påse) med pidden på 112.
Mjuk-kärvt liksom. Betydligt trevligare än när jag körde på 107. Då tyckte jag det blev lite slicka på batteri-känsla. Metallsurt.
Man ska tydligen vara brutalare i sitt umgänge med robustablandningar. Eller va?
Espressomaskin? Silvia V2/3, pid på 112.
Vad? 7 g One Drop Espresso + 8 g Musetti ur svarta påsen, malt i Lelit PL043 MM.
Extraktionstid? 1 + 28
Resultat? dubbel caffé macchiato-aktigt (alltså En dubbel espresso + en enkel varm mjölk)
Övrigt/reflektion? Det här blev ett slattfenomen. Lite som att någon som är van att slafsa i sig mjölkchoklad får en bit 70% choklad att bita i. Jädrans gott! Måste göra mig en ren högtempsmusetti när jag kommer hem, för att kolla.
Edit:
Gjorde så. 15 g Musetti (ur möörkt brun, inte svart, påse) med pidden på 112.
Mjuk-kärvt liksom. Betydligt trevligare än när jag körde på 107. Då tyckte jag det blev lite slicka på batteri-känsla. Metallsurt.
Man ska tydligen vara brutalare i sitt umgänge med robustablandningar. Eller va?
Senast ändrad: