Hej!
Jag är helt ny på detta med espresso liksom på forumet. Jag har nyligen köpt en maskin, Isomac Giada. Det är min andra maskin, jag började med en OBH Nordica. Jag skulle gärna ta litet råd om hur jag får till ett bättre kaffe. Här är mina förutsättningar:
-Färdigmalet kaffe på burk, Lavazza 100% Arabica och Gevalia Mastro Lorenzo
-Ingen stampare, utan en i plast som följde med första bryggaren OBH Nordica som står på hyllan nu
-Barmätaren går upp till ca 10 bar, ökar något upp 12
-jag får ofta pys (heter det channeling?)
-Liten eller obefintlig crema
-Grumligt kaffe
-Ingen vidare smak
HJÄLP MIG, JAG KAN INTE DET HÄR!!!:blush:
Jag är helt ny på detta med espresso liksom på forumet. Jag har nyligen köpt en maskin, Isomac Giada. Det är min andra maskin, jag började med en OBH Nordica. Jag skulle gärna ta litet råd om hur jag får till ett bättre kaffe. Här är mina förutsättningar:
-Färdigmalet kaffe på burk, Lavazza 100% Arabica och Gevalia Mastro Lorenzo
-Ingen stampare, utan en i plast som följde med första bryggaren OBH Nordica som står på hyllan nu
-Barmätaren går upp till ca 10 bar, ökar något upp 12
-jag får ofta pys (heter det channeling?)
-Liten eller obefintlig crema
-Grumligt kaffe
-Ingen vidare smak
HJÄLP MIG, JAG KAN INTE DET HÄR!!!:blush: