Martin_Blomberg
Well-known member
Vi kör med några olika. Ibland beställer vi bönor som heter RIO (60/40 blandning Arabica Robusta), ibland beställer vi Luccaffe Exquisit (90/10 arabica/robusta), ibland får vi in Cup of Excellence från Nicaragua (arabica). I början hade vi nån bönblanding från Varesino (tror jag det hette). Vi kör med Zoegas bönor i den andra bönbehållaren som La Cimbalin producerar "bryggkaffet" från. Annars har vi dubbla bryggare som producerar bryggkaffe med Classic (Nordqvist?) färdigmalet. När de tar in nya bönor i sortimentet brukar dem ringa upp oss och undra om vi vill provsmaka.Jag baxnar. Du måste driva med mig. Snälla säg att du gör det. Detta kan inte vara sant Kaffeknappen? KAFFEKNAPPEN!hmy:. Hela min världsbild svajar.
Alltså, vi har blivit så kasst behandlade av dem så du anar inte. Till slut fick de byta ut den gamla maskinen mot en Jura X9 som plåster på såren till plåster cost. Deras installatörer, servicepersonal, säljare och tekniker har hittils inte kunnat svarat på en enda fråga av vikt. Ord som "extraheringstid" och "malningsgrad" besvaras med två tomma ögonhålor. Installatören svarade att det inte gick, när jag frågade hur man ändrar kvarninställningen (givetvis går det!). När jag bett dem att ställa in maskinen för att få längre extraheringstid (fast med andra ord förståss) har de inte kommit med ett enda förslag på hur detta kan göras. Kvarnen rengörs......tadaaa ALDRIG. Det behövs nämligen inte enligt deras tekniker. De byter ut kvarndelarna när de är slitna sa han. Anmärkningsvärt är också att jag aldrig sett sevicepersonalen provsmaka resultatet. Felleveranser av kaffe är nästan mer regel än undantag och utbudet av espressoblandningar är föga imponerande. Jag har fått skrivkramp, och slutar här, men listan är betydligt längre än så.
Slutligen några frågor: Vilket espressokaffe använder ni? Hur löser ni det för de som vill ha brygg?
Killarna från Kaffeknappen som var här och justerade in La Cimbalin provade varje shot efter ändring av ngn parameter tillsammans med mig och 4-5 andra kaffeintresserade. Varje gång de är här på service så brukar vi ta en espresso tillsammans och diskutera maskinen.
Allt är förståss inte en dans på rosor men sammantaget har vi en konstruktiv dialog kring maskinen/service/smak/bönor.
Nu hittade jag den där maskinen som jag nämnde i ett tidigare inlägg(den som skall klara brygg och espresso):
http://www.dejongduke.nl/?pg=EssenceFM