Eddie
Active member
Har just kommit hem från en vecka i Österrike. Eftersom landet bl. a. är känt för sin kafékultur var det med en viss förväntan jag beställde in en doppio efter en god middag. Lite misstänksam blev jag dock när koppen kom in. Visserligen rätt typ av porslin men cappuccinosize. Creman var ganska tunn och blek och mängden ungefär 2 dl!!!:angry:
Självklart smakade det inte espresso utan snarare bryggt. Skam den som ger sig, nästa kväll gjorde jag ett nytt försök på ett annat ställe. Sneglade lite på maskinen i baren och den såg minsann ut som riktig bryggare. Tyvärr fick jag även här en nästan identisk kopp som kvällen före.
Efter ett tiotal försök på olika ställen kapitulerade jag och accepterade att när man beställer espresso i Tirol får man i stället en ganska hygglig kopp "vanligt" kaffe.
Däremot var vädret strålande, sol varenda dag och suverän skidåkning.
Självklart smakade det inte espresso utan snarare bryggt. Skam den som ger sig, nästa kväll gjorde jag ett nytt försök på ett annat ställe. Sneglade lite på maskinen i baren och den såg minsann ut som riktig bryggare. Tyvärr fick jag även här en nästan identisk kopp som kvällen före.
Efter ett tiotal försök på olika ställen kapitulerade jag och accepterade att när man beställer espresso i Tirol får man i stället en ganska hygglig kopp "vanligt" kaffe.
Däremot var vädret strålande, sol varenda dag och suverän skidåkning.