Började med en näve (gillar exakta måttangivelser) Monsooned Malabar. Efter 220°c i 30 min och inget crack tar jag ut dem och kyler. Ser lite ljusa ut...
Provar att öka till 250°c och kastar in en näve Etiopisk Sidamo. Efter 12 minuter börjar det cracka och efter 15 min tar jag ut dem... Men har de crackat en eller två gånger? Ingen aning! Brandvarnaren pep, det rök lite och bönorna ser härligt mörka ut...
Avsmakning i morgon!
Tack, gokaffe!
Så gissningsvis är väl 220 grader på tok för lågt om man rostar i en ugn... Lustigt att det kan vara så. En Genecafé kör jag med typ 230 grader C som maxtemperatur...:huh:
Men nu är det väl ändå dags att höra en recension! :lol:
Molarin? Det är ju, ja vad är det..., två dagar sedan rostningen. Give it to us!
Har provat Sidamon men den var lite för hårt rostad. Ska prova på nytt i helgen.
Jag råkade lägga mina långa fingrar på en helt otrolig vildplockad Mocca för några månader sedan.... Med en ruggig tur kanske jag kan få ett par säckar inför/under sommaren....
Springer du på roliga bönor så är jag alltid intresserad.