Jag har också haft rostningspremiär

wesaft

Well-known member
utdrag ur chatten, den är bra att ha ibland, tack arto0o :)

var hos cheffalo idag och köpte bönor, här rostar jag rättvisemärkta Sumatra Gayo Mountain.

wesaft: nu är vi igång
wesaft: 100g bönor
wesaft: hoppas diskmaskinen hinner gå klart innan första crack
wesaft: mm, lyx med bänkdiskmaskin
arto0o: :
wesaft: 5 minuter har gått, börjar lukta
arto0o: trevligt
arto0o: du borde ju sända livemed kamera
arto0o: har dom knäppt än?
wesaft: andra onrörnignen nu
wesaft: de har börjat knäppa tyckte jag höras
wesaft: 7 minuter
arto0o: rör inte när dom crackar
arto0o: det har jag fått höra
arto0o: alltså släpp iaf inte in kalluft då
wesaft: mm, kan tänka mig det, detta får bli rostningsprofil special istället
wesaft: ska gå och lyssna
arto0o: :
wesaft: nu låter det som jag poppar popcorn :
arto0o: : då är du inne i 1 krack
wesaft: hörde nog bara förknäppningar innan
wesaft: 10 minuter
arto0o: vissa bönor knäpper längre än andra.
wesaft: hmm, hur länge ska jag dra dem nu, spännande
arto0o: du kommer nog landa på nåt med 16-17-18 min om du vll få rätt mörkt :
arto0o: kör iaf tills du ser att vissa utav dom får små fett/flott-fläckar på sig
arto0o: eller nåt sånt :
wesaft: 12.30 knäpper fortfarande
wesaft: ska stannan innand e blir för flotta
wesaft: även om detta är flott
wesaft: rosta är kul :
arto0o: :
arto0o: hur ser dom ut?
arto0o: kanske klart?
wesaft: japp, klart
wesaft: på 15 nu
wesaft: tog väl ut runt 14-14.30
arto0o: :
wesaft: kylning
arto0o: du får hälal på kall plåt
arto0o: så dom kyls
wesaft: de blev mörka rätt snabbt där
arto0o: :
wesaft: kall stekpanna fick det bli
arto0o: fint
arto0o: du får ju visa bilder :
wesaft: ajdå, de är redan nere i en påse
wesaft: ok, kan häll auppp lite och fota såklart
wesaft: visa läromästaren
arto0o: :p :
arto0o: nåt måste man ju göra på kvällarna
wesaft: ok, ska bar aladda upp på servern
wesaft: http://wesaft2.myftp.org/pics/sgm.jpg
wesaft: skulle ju chatta här samtidigt, inte lätt med simultanförmångan ;
wesaft: tack för hjälpen mästare : var nästan som att du var här bredvid
arto0o: fina :
arto0o: :
arto0o: mycket jämnbruna
wesaft: njae, en del är oliak bruna, men jag är rätt nöjd
wesaft: får se vad jag tycker i morgon
wesaft: sen gick jag med på en tandläkartid 07.30 i morogn bitti, vad tänkte jag på då?!
wesaft: hehe
arto0o: det blir tidigt det
arto0o: lär vara som bedövad av sömnen
wesaft: får nog lyxa till det med en egen tråd i rostningsdelen i forumet
arto0o: :) mmm, behövs mer fart där tycker jag
 

Bilagor

  • sgm.jpg
    sgm.jpg
    92 KB · Visningar: 31

Lassekongo

www.gokaffe.se
Grattis till bönorna! Det där var väl inte så svårt ändå? Rostningen går snabbt mot slutet, dvs mellan 1:a och 2:a cracken som du märkte. Hunnit smaka? Shysst av arto(diitoo), yoda passar dock bättre här, att agera läromästare "feel the force". :)

Blev du fast eller var det för meckit?
 

wesaft

Well-known member
Mums! Mycket gott.
En härlig rund smak, smakar som det luktar.
Sen med en svag härlig frisk nyans av bananlack i eftersmaken ;)
 

Lassekongo

www.gokaffe.se
Snart orkar jag inte stå emot längre....
Som forumägare anser jag att du borde testa det här med färskt kaffe! Wth ,jag ordnar ett startpaket åt dig som tack för att du kör detta och lägger ned tid och pengar aldeles på eget initiativ! :lol:

Kom med adressuppgifter så fixar vi det.

(Sedan kommer jag naturligtvis basunera ut på forumet att du numera har råkaffe hemma så att du blir riktigt pressad att sätta igång med rostningen...)
 

Lassekongo

www.gokaffe.se
Präziz! Det tycker jag att Molarin kan ha!

BTW, gillar din signatur Isomac, "Dyrt kaffe är ett billigt nöje", så sant som om jag skrivit det själv...
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Faktiskt, sätter man det i perspektiv och tänker på vad andra nöjen kostar (gå på krogen, taxi hem från krogen, bio, golf, båt) så är det billigt med dyrt kaffe. :lol:
 

Lassekongo

www.gokaffe.se
Sådär ja, hehe.

Nu får vår gode vän Molarin sitt råkaffe vare sig han vill eller inte. Tack hitta.se!

Så i början på nästa vecka är det bara att ge på han angående hur det ligger till med rostning av kaffebönor. Räknar med en lojal uppslutning bland forummedlemmarna i detta (ill)dåd :lol:
 

Molarin

Well-known member
Haha! Så nu åker man dit alltså? Tankarna har länge virvla runt i huvudet och nu finns det ingen återvändo, verkar det som...

Tack, Kongo! Sitter vid brevinkastet och väntar med spänning!
 

lupoo

Well-known member
Mums! Mycket gott.
En härlig rund smak, smakar som det luktar.
Sen med en svag härlig frisk nyans av bananlack i eftersmaken ;)
Nu fattar jag det där med tandläkarbesöket, min 10-årige son förklarade, han tycket jag såg lite frånvarande när jag kom hem idag:huh: Hade funderat på detta hela vägen hem från jobbet, men nu är jag med...
 

Lassekongo

www.gokaffe.se
Haha! Så nu åker man dit alltså? Tankarna har länge virvla runt i huvudet och nu finns det ingen återvändo, verkar det som...

Tack, Kongo! Sitter vid brevinkastet och väntar med spänning!

Du lär nog få vänta då ifall du nu inte har jättebrevintaget/postlådan Arnold då, utan du får nog gå till posten precis som vanligt folk för att hämta paketet. Tror inte att du i egenskap av "Molarin=owner of riktigtkaffe.se" får särbehandling av posten... trots att de borde särbehandla dig!
:lol:

Paketet borde du kunna ha senast tisdag ifall inte posten shabblar, skickar kolliid lite mer privat med vanlig e-post så att du kan spåra det på vägen. Lycka till!

/* Hoppas att du förstår det lite roliga men välmenta med detta officiella "tilltag" och tar det på rätt sätt. /Henrik
*/
 

Molarin

Well-known member
Sådär ja, hehe.

Nu får vår gode vän Molarin sitt råkaffe vare sig han vill eller inte. Tack hitta.se!

Så i början på nästa vecka är det bara att ge på han angående hur det ligger till med rostning av kaffebönor. Räknar med en lojal uppslutning bland forummedlemmarna i detta (ill)dåd :lol:

Så har man haft premiär då! Gick väl sådär...

Började med en näve (gillar exakta måttangivelser) Monsooned Malabar. Efter 220°c i 30 min och inget crack tar jag ut dem och kyler. Ser lite ljusa ut...

Provar att öka till 250°c och kastar in en näve Etiopisk Sidamo. Efter 12 minuter börjar det cracka och efter 15 min tar jag ut dem... Men har de crackat en eller två gånger? Ingen aning! Brandvarnaren pep, det rök lite och bönorna ser härligt mörka ut...

Avsmakning i morgon!

Tack, gokaffe!
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,668
Inlägg
155,724
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp