Dagens espresso - BILDTRÅD

lupoo

Well-known member
2314478582_0d66c44295.jpg

Enkel på daMatteo Baretta. Nu sitter den bättre och syran är lite mildare. Ganska "tight" dragen. Smakade mumma:) och länge.
 

minicmars

Well-known member
double;haugaards/mellqvist bladning
chocolate eftersmak
 

Bilagor

  • DSC00656otramas.jpg
    DSC00656otramas.jpg
    163.6 KB · Visningar: 81

Konrad78

Well-known member
Lørdagskos med en enkel franskbrent espresso fra Stavager kaffebrenneri, Remy Martin V.S.O.P og en bit Freia sjokolade. Mycket godt godis til pappa!
 

Bilagor

  • Lørdagskos 080308.jpg
    Lørdagskos 080308.jpg
    144.9 KB · Visningar: 94

Stefan Böna

Mr Microtext
13 mars 2008 strax före halv sex...

Dagens (första) dubbel. 14 g FTO @ 30 sek. Mumma, med stort M!

//Stefan (som ska ta sig åtminstonde en dubbel till i kväll)
 

Bilagor

  • 080313_FTO.jpg
    080313_FTO.jpg
    28 KB · Visningar: 76

Stefan Böna

Mr Microtext
Ytterligare en skönhet på FTO. Tog 45 sekunder och var en smula överdoserad. Skummade lite mjölk och fick till något som liknar latte-art också... :)

Till bilderna

//Stefan (som nu även försöker blogga och då mest om kaffe)
 

shogun

Well-known member
Kvarnlös men ändå sugen.
Det fick bli lite...man tager vad man haver... i väntan på leverans

Inte direkt en skönhet men den "gick ner"


Visa bilaga 1329

Vem var det som sa att Blonds have more fun?
 

Bilagor

  • morgonens lilling.jpg
    morgonens lilling.jpg
    96.4 KB · Visningar: 77

tobake75

Well-known member
Sista shoten från min rostning av Rwanda Gatsinga. Bönan peakade efter drygt en vecka. Fantastiskt gott!

spresso.jpg
 

Stefan Böna

Mr Microtext
Köpte lite Etiopien Harrar Longberry idag. Tredje skottet blev en OK dubbel. Ett steg grövre malgrad, 14 g och 30 s löd receptet.

Bilden finns i min blog

Det enda jag funderar lite över är att creman dör så snabbt. Har med bönan att göra om jag minns rätt, men tycker att de J&N jag testat (Isola, ConCalma, FTO, Etiopien Harrar Longberry) samtliga haft lite klen crema. Inte för att det egentligen gör något, men ändå...

//Stefan (som tycker att espresso är så förbenat underbart)
 

minicmars

Well-known member
52ml duble i 43 sekunder; är det för långt?
det smakade jättegott, full of flavours.
 

Bilagor

  • DSC00910-crop.jpg
    DSC00910-crop.jpg
    176.5 KB · Visningar: 98

Roenbaeck

Well-known member
Alldeles alldeles underbar

Morgonens espresso. Drogs efter en dubbel cappuchino och smakade alldeles underbart! Den bästa jag fått till hittills och bland de bästa jag någonsin smakat. Det är så härligt när det händer...
 

Bilagor

  • dagens003.jpg
    dagens003.jpg
    66.3 KB · Visningar: 97
  • dagens002.jpg
    dagens002.jpg
    76.8 KB · Visningar: 99
  • dagens001.jpg
    dagens001.jpg
    76.3 KB · Visningar: 75

wesaft

Well-known member
Denna påsen med FTO har varit underbar!
Höjt mig ett steg nu med naket plus bättre flush.
Just denna koppen är en överdoserad dubbel ristretto 30s, 2,5g vätska(mm, väger för att nördigt få reda på hur mycket som är i koppen, smidigare än volym)
Även om jag nästan hela påsen kört 60s, 2,5g, lång extrahering är inget som skrämmer mig, sålänge det smakar gott går jag på det jag gillar. Sen när det är naket gillar jag att kika upp där, längre är bättre :)
Jag maler förövrigt alltid finare och finare, det är så jag gillar det.
FTO_dubbel_ristretto.jpg
 

Roenbaeck

Well-known member
Dagens Dubbel

Här är dagens dubbel. Det är Estate Espresso Tres Flores (100% arabica). Kort flush. Jag doserade med tre av tre tryck på K3 Touchen (kör två för en enkel). Använde fibonaccisnurran för att finfördela kaffet. Tampade med min nya Xpressivo Primo. I med den i BZ07:an och ut kom detta underbara.

attachment.php


En explosion av smaker! Jag drack båda, såklart ;)
 

Bilagor

  • dagensdubbel.jpg
    dagensdubbel.jpg
    73.1 KB · Visningar: 380

wesaft

Well-known member
Nej nej, det där är inte en dubbel, det är två enkla, försök inte lura oss nu :)
Ser och låter gott ut, det var länge sen jag körde Tres Flores, det är nog dags för en vända till.

edit: oj oj detta är en bildtråd, vad tänkte jag, här komemr bilden:
Notera min specialgjorda kopp i vacker färg med stor ögla som jag får in mina fingrar i (min förra tjej som drejade till den.) FTO
FTO_morgon_emma_kopp.jpg
 

Stefan Böna

Mr Microtext
OK, detta är väl inte kanske bara en bild på dagens espresso. Snarare en liten (med betoning på liten historia om dess tillkomst.

Lite WDT (tratt och potatissticka; min prototyp funkade inte alls) och dryga 30 sekunders extraktion och voilá. Gick nog liiiiite för länge, för syran blev lite för framträdande.

Jag har nog hittat malgraden; det är doseringen som felar... :(

wdt_extraction.jpg


Det blir ju skillnad med potatisstickan, eller hur? Den där krämigheten finns inte utan
WDT hos mig; skillnaden är som natt och dag!


//Stefan (som med hjälp av en avsågad plastburk och en potatissticka börjar få till juste kaffe)
 

Fabian

Well-known member
En dubbel på J&N Harrar Longberry. Har Wannabe att tacka för det kaffet! :)
Den till utseendet bästa espresso jag gjort. Hur gör man för att bilderna man laddar upp ska ligga i inlägget och inte bli miniatyr som öppnas i annat fönster när man klickar?
 

Bilagor

  • DSC_3592.jpg
    DSC_3592.jpg
    96.4 KB · Visningar: 98

Stefan Böna

Mr Microtext
Det är det lilla som gör skillnaden!

Tänk att bara en ytterst liten mängd malet kaffe kan göra så stor skillnad! Skotten innan detta smakade platt och nästan ingenting... Tyckte att jag doserade rätt mängd, men det blev lite för lite. Extraktionen tog 17 sekunder då. För skottet på bilden blev tiden 22 sekunder (missade att stänga av, så det finns en anings blondning). Smakmässigt var det en ren explosion i munnen! Kaffet är Mauro de Luxe.

Fascinerande! :cool:

CVqqrNZAW.jpg


//Stefan (som inte kan skriva apostrof-e på sin dator av någon anledning; det blir ´´e istället)
 

Forumstatistik

Trådar
14,691
Inlägg
155,829
Medlemmar
19,377
Senaste medlemmen
Catlord
Topp