Dagens espresso - BILDTRÅD

tobbeg

Active member
Dagens dubbla på ett cup of excellence kaffe jag hittade på lilla kafferosteriet i Malmö. Colombia El Pedregal, Bourbon. Andraplatsen har jag för mig.

Fruktigt med en ton av nypon står det på etiketten.

Jag har inte så avancerade smaklökar så att jag kan urskilja nypon än men det är nog det godaste kaffe jag har druckit.
 

Bilagor

  • cup of excellence.jpg
    cup of excellence.jpg
    38.7 KB · Visningar: 173

mrjohan

Well-known member
Väcker tråden med morgonens enkla på Montano Gran Miscela...

espresso070502.jpg
 

arto

Well-known member
Inte idag men fö rnågra dagar sedan när jag provade på Daterra & Minita. Otäcka bubblor, men just den där var god men mycket speciell, och sen den sista. Var rätt svår att få till och hitta rätt.
 

Bilagor

  • dami.jpg
    dami.jpg
    33.5 KB · Visningar: 160

GLC

Well-known member
Den här blev det i morse. Etiopien Harrar Longberry från J&N. Gjorde en latte också men den platsar ej i Latte-art tråden tyvärr. ;)
 

Bilagor

  • harrar.jpg
    harrar.jpg
    26.5 KB · Visningar: 193

lupoo

Well-known member
Dagens eftermiddags kopp gjord på Piansa (från Nesta).
Blev ritktig bra och god, marmorerad crema:)
 

Bilagor

  • dagens 070508.JPG
    dagens 070508.JPG
    151.4 KB · Visningar: 147

Zalve

Well-known member
Kanske inte en crema som ni andra får, men med min nuvarande maskin så finns det med att önska,,,

IMG_8589%20copy.jpg
 

lupoo

Well-known member
Komma hem kopp ahhhh:cool:
De Sica (alltid lika roligt att komma tillbaka till detta kaffe)
529833323_4d8ac8b471.jpg
 

wesaft

Well-known member
Körde först en till enkel efter lunchen, rann inge bra alls, för klen dosering.

Gick över till dubbelfiltret gick ner i malning.
2,5 cl njutning blev resultatet.

The_Lounge_dubbel_ristretto_2.5cl_640.jpg


eidt:
Känner att jag är på gång igen.
Mmm, DC!
 

arto

Well-known member
Nästan dom sista bönorna från 500 g Espresso från Estate Coffee. Testade helt sonika att ändra taktik för drycken jag fick innan var jag otroligt missnöjd med. Dags för em "riktig" dubbel espresso. Vanlig tamp och dosering, men däremot en lång förfuktning (uppemot 15 s), sedan fyllning av cylindern (leva) och ut med säkerligen 6-7 cl med så jämnt och fint tryck jag var kapabel till. Utseendet blev så som önskad (tyder iaf inte på kanalisering eller nåt), och smaken någorlunda ok. Ingen höjdare, den är tunn, smal i registret, och så är nog meningen (iaf enligt påsen). Men den slank ner iaf :D

 

arto

Well-known member
För att återgå till mer familjärt så tänkte jag dela bilden jag tog för Dunne här för er med. Ugandisk robusta, ugnsrostat 25-30 min, dubbelfilter, halvkopp.



(mobilkamera)
 

mrjohan

Well-known member
885478660_9d96825e30.jpg


Ristrotto på BLÄNDAD från Lilla Kafferosteriet. Hyfsade färskhetstecken i creman.
50% Nya Guinea / Maloolaba Planatation
50% Kenya / Kimakia
Smarrig! :D
 

TheWhip

Well-known member
Dagens espressobild.

2 enkla Espresso extraherade av i butik nymalet Zoegas Espresso en blandning av Arabica och Robusto. Maskinen är en Isomac Napolissima och jag är rookie med stort R.





Slänger in 2 bilder från tidigare i veckan, samma recept.



 

TheWhip

Well-known member
Ännu mera...

Inspirerad av alla latteart i forumet var jag tvungen att testa, tog dock bilder på själva råvaran innan iblandadet av mjölk, är nöjd över mina tigerränder. Detta på (som jag läste i en annan tråd) ful-Zoegas. Mald på Maxi i deras jättekvarn.

 

lupoo

Well-known member
Dagens sista!
1044440694_de7a05c942.jpg


Kan man vinna WBC på kaffe gjort bara på en böna (skall man vara korrekt så var det en böna till espresson och en annan böna till cappun) så skall man såklart prova singelkaffe hemma.
Detta är "Costa Rica Estate Tarrazu" från Johan&Nyström. Syrligt och friskt och det smakar mycket...
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,668
Inlägg
155,725
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp