Dagens espresso - BILDTRÅD

mts

Well-known member
kvällsdubblen... underbart kaffe!
3867964823_39ccb3f025.jpg
 

Stefan Böna

Mr Microtext
Åres POP är, var och förblir väldigt gott! Dock är den nog bäst (i min mun i alla fall) som ren...

Snygg är den (kan bli om inte annat) också! :)

LzEoXbcsC.jpg


//Stefan (som dessvärre gjort nästan slut på POPen för denna gång; trist men sant)
 

Stefan Böna

Mr Microtext
Dagens två ganska okej skott (resten har det blivit mjölk i). Jag tror att det var James Hoffman som sa att de snyggaste skotten är de som är felaktigt gjorda. Huruvida han menar resultatet rent visuellt eller om han syftar på extraktionen vet jag inte dock... Dessa blev inte så himla illa trots allt!

Och extraktionen var underbar att se på! :)

yVicZEruA.jpg


Monmouths (Organic) Espresso: 20 gram i 30+ sekunder.

//Stefan (som just nu väntar på att maskinen ska kallna för en liten inre justering)
 

osks

Well-known member
Det var värst vad svårt det var att ta kort på vita koppar på vitt underlag. Fick klippa bort koppen till vänster. Smakade dugligt i alla fall, men jag har mycket kvar att lära.

3912386127_a3cfc3d2e6.jpg
 

Stefan Böna

Mr Microtext
Hur överdjävlig dagen än har varit: att få komma hem och dra ett skott som detta och som smakar helt sagolikt... :)

COPFGbhDM.jpg


Kaffet är Aricha 10 från Costas. Mumma i små portioner (jag har fyra påsar - tre kvar - à 50 gram)!

//Stefan (som hade glömt bort att jag hade Aricha kvar i kvarnen; trodde det var Monmouth först)
 

Agathorn

Well-known member
haugaard - Brazil Daterra Natural

Ren njutning! Klart godaste kaffet jag druckigt som espresso (hemma)

Lite spontant foto med iPhone ...
 

Bilagor

  • 10632_129577843861_678978861_2616324_7752439_n.jpg
    10632_129577843861_678978861_2616324_7752439_n.jpg
    128.7 KB · Visningar: 97

Musikarfelix

Well-known member
Stefan, James sa att de skotten som är snyggast är de som är "överextraherade". Det beror helt klart på vilken böna man använder, kaffen med hög densitet tycks tåla längre extraheringar och tvärtom.
 

Agathorn

Well-known member
Stefan, James sa att de skotten som är snyggast är de som är "överextraherade". Det beror helt klart på vilken böna man använder, kaffen med hög densitet tycks tåla längre extraheringar och tvärtom.

I mitt fall är det tvärtom faktiskt! Jag får oftast mest tigerstripes med snabba extraktioner. Jag tycker dom smakar bäst också, kan känna mera nyanser i smaken och det blir mindre beskt med t.ex. en extraktion på 15 sekunder istället för 30-35 sekunder. Min bild två inlägg tillbaka låg nog på runt 15 sekunder, max 20.

Är kanske ingen som håller med mig men det bryr jag mig inte om. Min espresso smakar helt klart bäst så! Då doserar jag för övrigt runt 14 gram, om jag går upp till 20 gram med samma extraktionstid så blir det inte alls bra.
 

martink78

Well-known member
Premiär i tråden, och ny i espressoträsket.. Men Pavonin känns överraskande lättjobbad måste jag säga, det blir oftast (i mina ögon) fina shots trots att jag är grön..

Tips från er som kan läsa creman emottages tacksamt!
 

Bilagor

  • DSC03082.jpg
    DSC03082.jpg
    41.1 KB · Visningar: 81

TheWhip

Well-known member
Två enkla...

Test med nya shotglasen.

Ser trevligt ut tycker jag. Baristas Espresso Blend 50/50, en soltorkad Hama från Yirgacheffe samt en tvättad Sidamo. Rostad 7/12.
 

Bilagor

  • P1120027.jpg
    P1120027.jpg
    81.9 KB · Visningar: 78
  • P1120029.jpg
    P1120029.jpg
    78.9 KB · Visningar: 56
  • P1120030.jpg
    P1120030.jpg
    52.5 KB · Visningar: 58
  • P1120031.jpg
    P1120031.jpg
    41.4 KB · Visningar: 55

Forumstatistik

Trådar
14,692
Inlägg
155,833
Medlemmar
19,378
Senaste medlemmen
Esraa
Topp